Een Apple Watch voorbereiden op service

Lees hier hoe u uw gegevens beschermt en tijd bespaart voordat u de Apple Watch opstuurt of aflevert voor service.

Voordat u een Apple Watch naar ons opstuurt

Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeert u zo veel mogelijk van deze stappen uit te voeren.

De Apple Watch loskoppelen

Als u de apparaten loskoppelt, probeert uw iPhone een reservekopie van uw Apple Watch te maken. Deze reservekopie kunt u op de Apple Watch terugzetten wanneer u het apparaat na reparatie terugkrijgt.

Volg deze stappen om de apparaten los te koppelen:

1. Houd uw Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  3. Tik bovenaan het scherm op de naam van de Watch.
  4. Tik op de infoknop  naast het apparaat dat u wilt loskoppelen.
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'. Bij de Cellular-modellen tikt u op 'Verwijder [Mobiele aanbieder]-abonnement'.
  6. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in. Als u uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten, kunt u dit opnieuw instellen
  7. Tik opnieuw om te bevestigen.

Als u de iPhone niet hebt, maar de Apple Watch wel werkt, kunt u alle inhoud en instellingen wissen op de Apple Watch zelf. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Bij de Cellular-modellen tikt u op 'Wis alles' om het abonnement te verwijderen.

Het bandje van de Apple Watch verwijderen

Uw Apple Watch-bandje en eventuele andere accessoires die u meestuurt, worden niet geretourneerd. Verwijder deze dus voordat u uw Apple Watch opstuurt voor service.

Lees hier hoe u een bandje verwijdert. Als u een schakelarmband als bandje hebt, moet u de schakels losmaken voordat u het bandje verwijdert.

De Apple Watch opsturen

Als u een reparatieverzoek hebt ingediend, hebt u ook instructies ontvangen voor het opsturen van de Apple Watch. Als u al een vervangende Apple Watch hebt ontvangen, volgt u deze stappen om het apparaat te configureren

Als u nog geen reparatie hebt aangevraagd, kunt u kiezen uit de service-opties die beschikbaar zijn bij u in de buurt: maak een reservering bij een Apple Store, vind een erkende Apple serviceprovider of plan een reparatie in na verzending. Vraag service aan voor uw Apple Watch.

Het kan drie tot vijf dagen duren voordat uw Apple Watch terugkomt van de service.

Voordat u de Apple Watch aflevert

U kunt ook een afspraak maken voordat u naar een servicelocatie gaat zoals een Apple Store, erkende Apple serviceprovider of aanbieder. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID om een reservering te boeken.

Voorbereiding voor service

Volg deze stappen. Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeert u zoveel mogelijk van deze stappen uit te voeren:

1. Werk de Apple Watch bij naar de nieuwste versie van watchOS.
  2. Werk de iPhone bij naar de nieuwste versie van iOS.
  3. Maak een reservekopie van de iPhone. De reservekopie van uw iPhone bevat ook een reservekopie van uw Apple Watch
  4. Laad zowel de iPhone als de Apple Watch op.

Zorg dat u het volgende meebrengt wanneer u het apparaat aflevert voor service:

• Uw Apple Watch
  • De iPhone die u met de Watch gebruikt
  • De netsnoeren en adapters
  • Uw Apple ID en wachtwoord (bij sommige reparaties hebt u het Apple ID-wachtwoord nodig om uw apparaat te wissen en Zoek mijn iPhone uit te schakelen)
  • De aankoopbon (indien mogelijk, voor het geval dat er voor de service een aankoopbewijs nodig is)
  • Een legitimatiebewijs, bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of ander officieel identiteitsbewijs

De Apple Watch afleveren

Wanneer u bij een winkel bent aangekomen, wordt het apparaat door een technicus geïnspecteerd. Als het apparaat voor reparatie naar een Apple reparatiecentrum moet worden opgestuurd, moet u het loskoppelen. Als u de apparaten loskoppelt, probeert uw iPhone een reservekopie van uw Apple Watch te maken. Deze reservekopie kunt u op de Apple Watch terugzetten wanneer u het apparaat na reparatie terugkrijgt.

Het kan drie tot vijf dagen duren voordat uw Apple Watch terugkomt van de service.

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie.