Een Apple Watch voorbereiden op service

Lees hier hoe u uw gegevens beschermt en tijd bespaart voordat u de Apple Watch per post opstuurt of aflevert voor service.

Voordat u een Apple Watch naar ons opstuurt

Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeert u zoveel mogelijk van deze stappen uit te voeren.

De Apple Watch loskoppelen

Als u de apparaten loskoppelt, probeert uw iPhone een reservekopie van uw Apple Watch te maken. Wanneer het apparaat terugkomt van de service, kunt u deze reservekopie gebruiken om uw Apple Watch te herstellen.

Volg deze stappen om de apparaten los te koppelen:

1. Houd uw Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  3. Tik bovenaan het scherm op de naam van de Watch.
  4. Tik op de infoknop naast het apparaat dat u wilt loskoppelen.
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'.  Bij een Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) tikt u op 'Verwijder [Mobiele aanbieder]-abonnement'.
  6. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in. Als u uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten, kunt u dit opnieuw instellen
  7. Tik opnieuw om te bevestigen.

Als u de iPhone niet hebt, maar de Apple Watch wel werkt, kunt u alle inhoud en instellingen van de Apple Watch wissen. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Bij een Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) tikt u op 'Wis alles' om uw abonnement te verwijderen.

Het bandje van de Apple Watch verwijderen

U hoeft het bandje of andere accessoires van de Apple Watch niet op te sturen.

Lees hoe u een bandje verwijdert. Als u een schakelarmband als bandje hebt, denk er dan aan dat u de schakels losmaakt voordat u het bandje verwijdert.

De Apple Watch opsturen

Als u een reparatieverzoek hebt ingediend, hebt u ook instructies ontvangen over hoe u uw Apple Watch per post kunt opsturen. Als u al een vervangende Apple Watch hebt ontvangen, volgt u deze stappen om het apparaat in te stellen

Als u geen instructies hebt ontvangen of als u nog geen reparatieverzoek hebt ingediend, neemt u contact op met Apple Support.

Het kan drie tot vijf dagen duren voordat uw Apple Watch terugkomt van de service.

Voordat u de Apple Watch aflevert

U kunt ook een afspraak maken voordat u naar een servicelocatie gaat zoals een Apple Store, erkende Apple serviceprovider of aanbieder. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID om een reservering te maken.

Voorbereiding voor service

Volg deze stappen. Als je je apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer dan zoveel mogelijk stappen af te ronden:

1. Werk de Apple Watch bij naar de nieuwste versie van watchOS.
  2. Werk de iPhone bij naar de nieuwste versie van iOS.
  3. Maak een reservekopie van de iPhone. De reservekopie van uw iPhone bevat ook een reservekopie van uw Apple Watch
  4. Laad zowel de iPhone als de Apple Watch op.

Zorg dat u deze dingen meebrengt wanneer u het apparaat aflevert voor service:

• Uw Apple Watch
  • De iPhone die u met de Watch gebruikt.
  • De netsnoeren en adapters
  • Uw Apple ID en wachtwoord (Bij sommige reparaties hebt u het Apple ID-wachtwoord nodig om uw apparaat te wissen en Zoek mijn iPhone uit te schakelen.)
  • Uw aankoopbon (indien mogelijk, voor het geval dat er voor de service een aankoopbewijs nodig is)
  • Een legitimatiebewijs zoals een rijbewijs, paspoort of een ander officieel identiteitsbewijs

De Apple Watch afleveren

U moet wellicht de Apple Watch loskoppelen wanneer u deze aflevert. Als u de apparaten loskoppelt, probeert uw iPhone een reservekopie van uw Apple Watch te maken. Wanneer het apparaat terugkomt van de service, kunt u deze reservekopie gebruiken om uw Apple Watch te herstellen.

Het kan drie tot vijf dagen duren voordat uw Apple Watch terugkomt van de service.

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie.