Over de Apple USB-C-naar-USB-adapter

Een Mac met een Thunderbolt 3 (USB-C)- of USB-C-poort aansluiten op een USB-A-apparaat.

Met de Apple USB-C-naar-USB-adapter sluit u een Mac of ander apparaat met een Thunderbolt 3 (USB-C)- of USB-C-poort aan op een apparaat dat een USB-A-kabel gebruikt.

De volgende Mac-modellen hebben poorten die compatibel zijn met deze adapter:

Gegevensoverdracht en het opladen van andere apparaten

USB-A

Gebruik de USB-A-poort van deze adapter in combinatie met USB-sticks, camera's, USB-hubs en andere apparaten die kunnen worden aangesloten op USB-A voor gegevensoverdracht of het opladen van apparaten. De adapter ondersteunt overdrachtssnelheden tot 5 Gbps (USB 3.1 Gen 1).

U kunt bijvoorbeeld de Apple Lightning-naar-USB-kabel aansluiten op deze poort om een iPhone, iPad of iPod te synchroniseren en op te laden. U kunt de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel ook gebruiken om een iOS-apparaat aan te sluiten zonder adapter.

Deze adapter vereist geen netvoeding voor een goede werking, maar aangesloten apparaten nemen mogelijk stroom af van de Mac. Als u een MacBook wilt aansluiten op een USB-A-apparaat en deze tegelijkertijd wilt opladen, kunt u de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter of de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter gebruiken. Deze adapters hebben namelijk ook een USB-C-oplaadpoort.