Over de Apple USB-C-naar-USB-adapter

Lees hier hoe je een Mac met een Thunderbolt 3 (USB-C)-poort of USB-C-poort kunt aansluiten op een USB-A-apparaat.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Met de USB-C-naar-USB-adapter sluit je een Mac met een Thunderbolt 3 (USB-C)-poort of USB-C-poort aan op een apparaat dat een USB-A-kabel gebruikt.

Als je een iPhone of iPad met USB-C-connector wilt aansluiten op de USB-A-poort van een Mac, kun je een kabel van een andere fabrikant gebruiken, zoals de Belkin BOOST↑Charge Pro Flex USB-A-naar-USB-C-kabel.

Gegevensoverdracht en het opladen van andere apparaten

USB-AGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Gebruik de USB-A-poort van deze adapter in combinatie met USB-sticks, camera's, USB-hubs en andere apparaten die kunnen worden aangesloten op USB-A voor gegevensoverdracht of het opladen van apparaten. De adapter ondersteunt overdrachtssnelheden tot 5 Gbps (USB 3.1 Gen 1).

Je kunt bijvoorbeeld de Apple Lightning-naar-USB-kabel aansluiten op deze poort om een iPhone, iPad of iPod te synchroniseren en op te laden. Je kunt de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel ook gebruiken om een iOS-apparaat aan te sluiten zonder adapter.

Deze adapter heeft geen stroom nodig om goed te werken, maar aangesloten apparaten nemen mogelijk stroom af van de Mac. Als je een MacBook wilt aansluiten op een USB-A-apparaat en deze tegelijkertijd wilt opladen, kun je de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter of Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter gebruiken. Deze adapters hebben namelijk ook een USB-C-oplaadpoort.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.