Thuisbioscoopaudio configureren met HomePod of HomePod mini en Apple TV 4K

Gebruik een HomePod, HomePod mini of stereopaar met uw Apple TV 4K om thuis een bioscoopervaring te creëren met Dolby Atmos of surround sound.

Dit hebt u nodig

• Apple TV 4K met de nieuwste software.

• Eén HomePod of HomePod mini met de nieuwste software. U kunt ook een stereopaar van twee HomePod-luidsprekers of twee HomePod mini-luidsprekers gebruiken. Andere met AirPlay compatibele luidsprekers worden niet ondersteund voor thuisbioscoopaudio.

HomePod mini biedt geen ondersteuning voor surround sound met Dolby Atmos 5.1 of 7.1.

Thuisbioscoopaudio configureren

1. Wijs uw Apple TV en HomePod of HomePod mini toe aan dezelfde kamer in de Woning-app. Als u twee HomePod-luidsprekers of twee HomePod mini-luidsprekers wilt gebruiken, maakt u een stereopaar aan en wijst u het stereopaar toe aan dezelfde kamer als uw Apple TV in de Woning-app.

2. Schakel uw Apple TV in. U wordt gevraagd of u de HomePod-luidsprekers wilt gebruiken als Apple TV-luidsprekers.

3. Selecteer 'Gebruik als tv-luidsprekers' om thuisbioscoopaudio in te schakelen.

tvOS-schermafbeelding met de vraag of u HomePod-luidsprekers als Apple TV-luidsprekers wilt gebruiken

Als u het configuratiescherm niet ziet

U kunt thuisbioscoopaudio handmatig inschakelen met uw Apple TV, iPhone of iPad.

• Met Apple TV: selecteer op het beginscherm van de Apple TV 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audio-uitvoer'. Selecteer de HomePod die of het stereopaar dat u wilt gebruiken voor thuisbioscoopaudio.

• Met iPhone of iPad: tik in de Woning-app op 'Apple TV', scrol omlaag en tik op 'Standaardaudio-uitvoer'. Selecteer de HomePod die of het stereopaar dat u wilt gebruiken voor thuisbioscoopaudio.

Publicatiedatum: