De audio voor uw thuisbioscoop configureren met HomePod mini of HomePod en Apple TV 4K

Gebruik een HomePod of stereopaar in combinatie met uw Apple TV 4K om met Dolby Atmos of surround sound thuis een bioscoopervaring te creëren.

Dit hebt u nodig

• Apple TV 4K
  • Een HomePod mini* of HomePod. U kunt ook een stereopaar gebruiken met twee HomePod-luidsprekers van hetzelfde type. Andere met AirPlay 2 compatibele luidsprekers worden niet ondersteund voor thuisbioscoopaudio.

* HomePod mini biedt geen ondersteuning voor Dolby Atmos 5.1 of 7.1 surround sound.

Thuisbioscoopaudio configureren

1. Wijs uw Apple TV en HomePod mini of HomePod toe aan dezelfde kamer in de Woning-app. Als u twee HomePod mini- of HomePod-luidsprekers wilt gebruiken, maakt u een stereopaar aan en wijst u in de Woning-app het stereopaar toe aan dezelfde kamer als uw Apple TV.
  2. Schakel uw Apple TV in. U wordt gevraagd of u de HomePod-luidsprekers wilt gebruiken als Apple TV-luidsprekers. Selecteer 'Gebruik als Apple TV-luidsprekers' om thuisbioscoopaudio in te schakelen.

tvOS-schermafbeelding met de vraag of u HomePod-luidsprekers als Apple TV-luidsprekers wilt gebruiken.

Als u het configuratiescherm niet ziet

U kunt thuisbioscoopaudio handmatig inschakelen met uw Apple TV of uw iPhone, iPad of iPod touch.

• Met Apple TV: selecteer op het beginscherm van de Apple TV 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audio-uitvoer'. Selecteer de HomePod die of het stereopaar dat u wilt gebruiken voor thuisbioscoopaudio.
  • Via iPhone, iPad of iPod touch: houd in de Woning-app 'Apple TV' ingedrukt, scrol omlaag en tik op 'Standaardaudio-uitvoer'. Selecteer de HomePod die of het stereopaar dat u wilt gebruiken voor thuisbioscoopaudio. Tik op 'Terug' en tik vervolgens op 'Gereed'.