Wijzigen welke apps gegevens synchroniseren en bewaren met iCloud

In je iCloud-instellingen kun je kiezen welke apps op je apparaat gegevens synchroniseren en bewaren met iCloud. Lees hier hoe je je iCloud-instellingen wijzigt of iCloud volledig uitschakelt.

Wanneer je iCloud inschakelt voor een app, worden de gegevens van die app veilig bewaard in iCloud en automatisch gesynchroniseerd op al je apparaten. Wanneer je iCloud uitschakelt, maakt de app geen verbinding meer met iCloud, waardoor je gegevens alleen nog op je apparaat staan.

Je kunt kiezen voor welke apps op je apparaat je iCloud wilt gebruiken. Je kunt iCloud ook volledig uitschakelen

Kiezen welke apps je wilt gebruiken met iCloud

Lees waar je de iCloud-instellingen kunt vinden op je iPhone, iPad, Mac of pc nadat je bent ingelogd bij iCloud op je apparaten.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Tik onder 'Apps die iCloud gebruiken' op de apps waarvoor je iCloud wilt gebruiken. Als je geen app ziet, tik je op 'Toon alle' om de volledige lijst weer te geven.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' of kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Tik onder 'Apps die iCloud gebruiken' op de apps waarvoor je iCloud wilt gebruiken. Als je een app niet ziet staan, klik je op 'Toon meer apps' om de volledige lijst te bekijken.

Sommige functies zijn niet beschikbaar of worden anders vermeld in eerdere macOS-versies.

Op een Windows-pc

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op de pijl  naast elke app die je met iCloud wilt synchroniseren en schakel deze vervolgens in.
  3. Klik op 'Gereed'.

Sommige functies zijn niet beschikbaar op je pc of worden anders vermeld, afhankelijk van of op je computer Microsoft Outlook 2016 of ouder is geïnstalleerd. iCloud-herinneringen worden in Outlook 2016 of nieuwer 'Taken' genoemd.

Als je Outlook geïnstalleerd hebt

Gebruik iCloud Mail, Contacten, Agenda's en Taken in Outlook. Als je Mail, Contacten, Agenda en Taken uitschakelt, blijft de iCloud-informatie beschikbaar in Microsoft Outlook, maar wordt deze niet up-to-date gehouden in iCloud en op je andere apparaten.

Als je Outlook niet geïnstalleerd hebt

Gebruik iCloud Mail, Contacten, Agenda's en Herinneringen in je webbrowser. Ga naar iCloud.com.

iCloud uitschakelen

Als je uitlogt bij iCloud, synchroniseert iCloud je gegevens niet meer en maakt iCloud geen reservekopieën meer van de informatie op je iPhone, iPad of iPod touch. Om ervoor te zorgen dat je geen gegevens kwijtraakt, is het verstandig om een reservekopie van je apparaat te maken op je Mac of pc

Als je iCloud niet meer op je apparaten wilt gebruiken, lees je hoe je uitlogt bij iCloud

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.