Uw iCloud-instellingen wijzigen

Via de iCloud-instellingen kunt u kiezen voor welke apps op uw apparaat u iCloud wilt gebruiken om up-to-date te blijven. Lees hier hoe u uw iCloud-instellingen wijzigt of iCloud volledig uitschakelt.

Wanneer u iCloud inschakelt voor een app, worden de gegevens van de app veilig bewaard in iCloud en automatisch gesynchroniseerd op al uw apparaten. Wanneer u iCloud uitschakelt, maakt de app geen verbinding meer met iCloud, waardoor uw gegevens alleen nog op uw apparaat staan. U kunt kiezen voor welke apps op uw apparaat u iCloud wilt gebruiken. U kunt iCloud ook volledig uitschakelen.

Kiezen welke apps u wilt gebruiken met iCloud

Lees hoe u de iCloud-instellingen kunt vinden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Tik om te kiezen voor welke apps u iCloud wilt gebruiken.
    Apps voor iCloud kiezen op uw iPhone

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, hoeft u niet op 'Apple ID' te klikken.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Selecteer of deselecteer elke app.
    Apps voor iCloud kiezen op uw Mac

Sommige functies zijn niet beschikbaar of worden anders vermeld in eerdere macOS-versies.

Op een Windows-pc

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Selecteer of deselecteer elke app. Zie hieronder voor meer informatie.
    Apps voor iCloud kiezen op uw pc
  3. Klik op 'Toepassen'.

Sommige functies zijn niet beschikbaar op uw pc of worden anders vermeld, afhankelijk van of op uw computer Microsoft Outlook 2016 of lager is geïnstalleerd.

iCloud Mail, Contacten, Agenda en Herinneringen

Als u Outlook hebt geïnstalleerd, gebruikt u iCloud Mail, Contacten, Agenda en Taken in Outlook. Als u Mail, Contacten, Agenda en Taken uitschakelt, blijft de iCloud-informatie beschikbaar in Microsoft Outlook, maar wordt deze niet up-to-date gehouden met iCloud op uw andere apparaten.

Als u Outlook niet hebt geïnstalleerd, kunt u iCloud Mail, Contacten, Agenda en Herinneringen in uw webbrowser gebruiken op iCloud.com.

iCloud-herinneringen worden taken genoemd in Outlook 2016 of hoger.

Bladwijzers

Als u 'Bladwijzers' selecteert en u Google Chrome of Mozilla Firefox gebruikt op uw computer, klikt u op 'Opties'. Hier kunt u de Windows-browsers selecteren waarvan u de bladwijzers up-to-date wilt houden met bladwijzers in Safari op uw iOS-, iPadOS- en macOS-apparaten. Lees welke browsers u kunt gebruiken met iCloud voor Windows.

iCloud uitschakelen

Als u uitlogt bij iCloud (of iCloud verwijdert), maakt iCloud geen reservekopieën meer van de informatie op uw iPhone, iPad of iPod touch. Meer informatie over het materiaal waarvan reservekopieën worden gemaakt in iCloud. U kunt nog steeds een reservekopie van uw apparaat maken vanaf uw computer.

Als u het gebruik van iCloud op uw apparaten wilt stoppen, leest u hoe u uitlogt bij iCloud.

Als u automatische downloads voor muziek-, app- of boekaankopen hebt ingeschakeld, worden uw aankopen nog steeds gedownload op uw apparaten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.