Touch ID gebruiken om iWork-documenten te openen

U kunt een met een wachtwoord beveiligd Pages-, Numbers- of Keynote-document openen met Touch ID in plaats van een wachtwoord.

Als u documenten aanmaakt in iWork, kunt u een wachtwoord instellen dat gebruikers moeten invoeren als ze het bestand willen openen. Als uw iPhone, iPad of Mac uitgerust is met Touch ID, kunt u Touch ID gebruiken in plaats van een wachtwoord. En als u een iPhone of iPad met Face ID hebt, kunt u uw met een wachtwoord beveiligde documenten openen met behulp van Face ID.

Als u beveiligde documenten wilt openen met behulp van Touch ID, moet u eerst Touch ID configureren op uw iPhone of iPad of Touch ID configureren op uw Mac.

Touch ID gebruiken om met een wachtwoord beveiligde documenten te openen

Wanneer u een met een wachtwoord beveiligd document voor het eerst opent, moet u het wachtwoord van het document invoeren. Als Touch ID is geconfigureerd op uw iPhone, iPad of Mac, ziet u ook de optie 'Open met Touch ID'.

De volgende keer dat u dit document opent, kunt u dit doen met Touch ID: houd uw vinger op de thuisknop van uw iPhone of iPad of op de Touch ID (aan/uit-knop) van uw Mac. Als Touch ID uw vingerafdruk niet herkent, moet u controleren of u wel de juiste vinger gebruikt en of uw handen droog en schoon zijn. U kunt ook het wachtwoord van het document invoeren om het te openen.

Een wachtwoord aan een document toevoegen en Touch ID gebruiken

Als het document nog niet met een wachtwoord is beveiligd, moet u er eerst een instellen.

Op een iPhone of iPad

1. Open het document in Pages, Numbers of Keynote.
  2. Tik op de knop 'Meer'  en tik vervolgens op 'Stel wachtwoord in'.
  3. Voer het wachtwoord in in de velden 'Wachtwoord' en 'Controle'. U kunt ook een aanwijzing toevoegen als geheugensteuntje.
  4. Controleer of 'Open met Touch ID' is ingeschakeld en tik vervolgens op 'Gereed'.

De volgende keer dat u dit document opent, kunt u Touch ID gebruiken in plaats van het wachtwoord van het document te typen.

Op een Mac

1. Open het document in Pages, Numbers of Keynote.
  2. Kies 'Archief' > 'Stel wachtwoord in'.
  3. Voer het wachtwoord in in de velden 'Wachtwoord' en 'Controle'. U kunt ook een aanwijzing toevoegen als geheugensteuntje.
  4. Controleer of 'Open met Touch ID' is ingeschakeld en klik op 'Stel wachtwoord in'.

De volgende keer dat u dit document opent, kunt u Touch ID gebruiken in plaats van het wachtwoord van het document te typen.

Touch ID configureren om met wachtwoord beveiligde documenten te openen op uw Mac

Pages, Numbers en Keynote gebruiken standaard Touch ID als uw Mac Touch ID ondersteunt en deze voorziening is geconfigureerd.

Als er om uw wachtwoord wordt gevraagd wanneer u een document wilt openen en u de optie 'Touch ID' niet ziet, configureert u Touch ID voor uw iWork-apps:

1. Open Pages en kies 'Pages' > 'Voorkeuren'.
  2. Selecteer 'Gebruik Touch ID'. Als u 'Gebruik Touch ID' niet kunt selecteren omdat deze optie ontbreekt of grijs is, controleert u of uw Mac Touch ID ondersteunt en of deze voorziening ook is geconfigureerd.
  3. Herhaal de procedure voor Numbers en Keynote.

Als u een iPhone of iPad gebruikt die Touch ID ondersteunt, is de mogelijkheid om Touch ID te gebruiken om met een wachtwoord beveiligde documenten te openen altijd ingeschakeld. U hoeft dit niet te configureren zoals op een Mac.