Uw zoekgeraakte AirPods vinden

Gebruik Zoek mijn om uw AirPods, AirPods Pro of AirPods Max op een kaart weer te geven en een geluid af te spelen om ze te vinden.

Als u Zoek mijn al hebt geconfigureerd op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac die u gebruikt met uw AirPods, kan Zoek mijn u helpen deze te vinden. Als u Zoek mijn niet hebt ingeschakeld voordat uw AirPods zoekraakten, kunt u deze functie niet gebruiken om ze te vinden.

Zoek mijn is de enige manier om een verloren of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Er is geen andere Apple voorziening om uw apparaat te zoeken, de locatie ervan te volgen of het op een andere manier te signaleren. Lees hoe u Zoek mijn configureert.

Uw AirPods weergeven op een kaart

Als u uw AirPods bent verloren of kwijtgeraakt, kunt u ze mogelijk terugvinden met de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Uw AirPods bekijken in de Zoek mijn-app

1. Werk uw apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, of macOS.
  2. Open de Zoek mijn-app.
  3. Selecteer het tabblad 'Apparaten'.
  4. Kies de AirPods. Onder elk apparaat wordt een locatie of 'Geen locatie gevonden' weergegeven.

Als u uw computer wilt gebruiken om uw AirPods te vinden, gebruikt u Zoek mijn via iCloud.com.

Het Zoek mijn-netwerk inschakelen

Als u het Zoek mijn-netwerk inschakelt, kunt u de locatie van uw AirPods (3e generatie), AirPods Pro of AirPods Max mogelijk ook zien als uw iPhone, iPad of iPod touch niet is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk:

1. Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u de Instellingen-app.
  2. Selecteer uw naam en selecteer vervolgens 'Zoek mijn'.
  3. Selecteer 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel vervolgens 'Zoek mijn [apparaat]' in.
  4. Schakel 'Zoek mijn-netwerk' in.

Als u slechts één AirPod of AirPod Pro zoekt

Als uw AirPods of AirPods Pro van elkaar zijn gescheiden, ziet u slechts één locatie tegelijk op de kaart. Zoek eerst de AirPod of AirPod Pro die u op de kaart ziet staan en doe deze in de case. Vernieuw dan de kaart en zoek de andere.

Een geluid afspelen op uw AirPods

Als uw AirPods in de buurt van een van uw Apple apparaten zijn en verbonden zijn met Bluetooth, kunt u via iCloud.com of de Zoek mijn-app een geluid laten afspelen zodat u ze kunt terugvinden:

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het tabblad 'Apparaten'.
  3. Kies uw AirPods in de lijst.
  4. Tik op 'Speel geluid af' om een geluid af te spelen dat steeds luider wordt.
    De Zoek mijn-app gebruiken om een geluid af te spelen op uw AirPods

Zorg ervoor dat uw AirPods niet in of op uw oren zitten voordat u een geluid afspeelt.

Een melding ontvangen als u uw AirPods achterlaat

Als u een iPhone 12 of nieuwer hebt, kunt u scheidingsmeldingen configureren om te voorkomen dat u uw AirPods (3e generatie), AirPods Pro of AirPods Max op een onbekende locatie achterlaat:

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Ga naar het tabblad 'Apparaten' en kies uw AirPods.
  3. Tik onder 'Meldingen' op 'Melding indien achtergelaten'.
  4. Schakel 'Melding indien achtergelaten' in.
    De Zoek mijn-app gebruiken om een melding af te spelen als u uw AirPods achterlaat

De verloren-modus inschakelen voor uw AirPods

Wanneer u de verloren-modus inschakelt voor uw AirPods (3e generatie), AirPods Pro of AirPods Max, kunt u een bericht delen met uw telefoonnummer of e-mailadres. Als iemand uw AirPods vindt, zien ze het bericht op hun iPhone.

De verloren-modus inschakelen:

1. Open de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Ga naar het tabblad 'Apparaten' en kies uw AirPods.
  3. Scrol omlaag naar 'Geef op als verloren' en selecteer 'Activeer'.
  4. Volg de stappen op het scherm als u wilt dat uw contactgegevens worden weergegeven voor uw zoekgeraakte AirPods.
    De Zoek mijn-app gebruiken om de verloren-modus in te schakelen voor uw AirPods
  5. Selecteer 'Activeer'.

Als uw AirPods offline zijn

Als uw AirPods buiten bereik zijn of moeten worden opgeladen, ziet u de laatst bekende locatie of de tekst 'Geen locatie gevonden' of 'Offline'.

U kunt dan geen geluid afspelen om ze te vinden, maar u kunt wel een routebeschrijving krijgen naar de locatie waar ze voor het laatst verbonden waren. Als ze weer online komen, ontvangt u een melding op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac waarmee u de AirPods gebruikt.

Een ontbrekende AirPod of oplaadcase vervangen

Als u uw AirPod of oplaadcase nog steeds niet kunt vinden of als er iets beschadigd is, kunt u het serienummer achterhalen en vervolgens contact opnemen met Apple Support voor een vervangend exemplaar. Vervolgens leest u hoe u de vervangende AirPod kunt configureren.

U kunt ook meer lezen over de prijzen en serviceopties voor AirPods.