Als uw AirPods zoek zijn

Hulp nodig met het zoeken naar uw AirPods? Gebruik 'Zoek mijn iPhone' om uw AirPods op een kaart te zien, een geluid af te spelen om ze te vinden en weer draadloos te kunnen luisteren.

Zo werkt het

Met iOS 10.3 of hoger kunt u uw zoekgeraakte AirPods terugvinden via 'Zoek mijn iPhone'. Als u 'Zoek mijn iPhone' al hebt geconfigureerd op een iPhone, iPad of iPod touch die u gebruikt met uw AirPods, is de functie ook automatisch ingeschakeld voor uw AirPods. Dus als de AirPods zijn zoekgeraakt, ze niet in hun case zitten en ergens in de buurt zijn, kunt u 'Zoek mijn iPhone' gebruiken om ze te vinden. Als uw AirPods buiten het bereik zijn van al uw apparaten, opgeladen moeten worden of in de AirPod-case zitten, kan 'Zoek mijn iPhone' nog steeds helpen door weer te geven waar en wanneer ze voor het laatst waren verbonden.

iPhone met 'Zoek mijn iPhone' met AirPods in de lijst van producten

Uw AirPods weergeven op een kaart

Log in op iCloud.com of gebruik de Zoek mijn iPhone-app om uw AirPods weer te geven op een kaart. 'Zoek mijn iPhone' geeft de locatie weer van de Apple apparaten waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID, en van uw AirPods. Of, als ze niet zijn verbonden, waar en wanneer ze voor het laatst online waren.

Op de computer:

1. Ga naar iCloud.com.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Open Zoek mijn iPhone.
  4. Klik op 'Alle apparaten' en klik dan op uw AirPods.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de app Zoek mijn iPhone.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Tik op uw AirPods.

Naast elk apparaat ziet u een gekleurde stip die de status van het apparaat aangeeft.

Een blauwe stip geeft het apparaat aan dat u gebruikt om uw zoekgeraakte AirPods te zoeken.

Een groene stip geeft aan dat uw AirPods online zijn. Dat betekent dat u een geluid kunt afspelen of aanwijzingen kunt krijgen om ze te vinden.

Een grijze stip betekent dat uw AirPods uitgeschakeld zijn, geen stroom meer hebben, in de case zitten of buiten bereik zijn. U ziet mogelijk de laatst bekende locatie.

Als uw AirPods van elkaar zijn gescheiden, ziet u maar één locatie tegelijk op de kaart. Zoek de AirPod die u op de kaart ziet en leg deze in zijn case. Vernieuw dan de kaart en zoek de andere.

iPhone met Taken-scherm

Een geluid afspelen

Als uw AirPods in de buurt zijn van een van uw Apple apparaten en verbonden zijn met Bluetooth, kunt u via iCloud.com of de Zoek mijn iPhone-app een geluid afspelen zodat u ze kunt vinden. Uw AirPods spelen twee minuten lang (of net zolang tot u het zelf stopt) een geluid af dat steeds luider wordt.

1. Ga naar 'Taken' > 'Speel geluid af'.
  2. Als uw AirPods van elkaar gescheiden zijn, kiest u 'Geluid links uit' of 'Geluid rechts uit' om ze een voor een te vinden.
  3. Wanneer u uw AirPods hebt gevonden, tikt of klikt u op 'Stop afspelen'.

Haal wel eerst de AirPods uit uw oren voordat u een geluid afspeelt.

Als uw AirPods offline zijn

Als u 'Zoek mijn iPhone' niet hebt ingeschakeld voordat u de AirPods kwijtraakte, kunt u deze functie niet gebruiken om ze te vinden. Als u op de kaart een grijze stip ziet naast de AirPods, kunt u geen geluid afspelen om ze te vinden, maar wel aanwijzingen krijgen over de locatie waar ze voor het laatst waren verbonden. Als uw AirPods weer online komen, krijgt u een melding op de iPhone, iPad of iPod touch waarmee u ze gebruikt.

'Zoek mijn iPhone' is de enige manier om een zoekgeraakt of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Er is geen andere Apple voorziening om uw apparaat te zoeken, de locatie ervan te volgen of het op een andere manier te signaleren.

Als u een beheerde Apple ID gebruikt die aan u is toegewezen door een school of instelling, hebt u geen toegang tot 'Zoek mijn iPhone'.

Een ontbrekende AirPod of case vervangen

Als u uw AirPod of oplaadcase nog steeds niet kunt vinden of als er iets beschadigd is, neemt u contact op met Apple Support voor een vervangend exemplaar. Vervolgens leest u hoe u de vervangende AirPod kunt configureren.

U kunt ook meer lezen over de prijzen en serviceopties van AirPods.