Wiskundige formules opnemen in documenten in Pages, Numbers en Keynote

U kunt wiskundige formules en vergelijkingen toevoegen aan uw document in Pages, Numbers en Keynote, door LaTeX-commando's of MathML-elementen te gebruiken.

Een vergelijking opnemen in een document in Pages, Numbers of Keynote

1. Tik of klik op de plek waar u de vergelijking wilt invoegen (in uw document of in een tekstvak of vorm) en volg nu de stappen voor uw apparaat:
    • Op een iPhone, iPad of iPod touch tikt u achtereenvolgens op de Invoeg-knop , de Media-knop en op 'Vergelijking'.
    • Op een Mac kiest u in de menubalk 'Voeg in' > 'Vergelijking'.
  2. Voeg een vergelijking toe met LaTeX-commando's of MathML-elementen.1 Op iPhone en iPad kunt u ook de snelkoppelingssymbolen boven het toetsenbord gebruiken. Als u klaar bent met typen, wordt een voorbeeld van de vergelijking weergegeven.2
  3. Klik of tik op 'Voeg in'.3

MathType gebruiken

U kunt ook MathType gebruiken in Pages, Numbers en Keynote voor Mac als u MathType 6.7d (of hoger) hebt geïnstalleerd. De eerste keer dat u een vergelijking toevoegt, moet u 'Gebruik MathType' selecteren, of dit aangeven onder 'Voorkeuren':

1. Open Pages, Numbers of Keynote.
  2. Kies [App] > 'Voorkeuren'.
  3. Vink het selectievakje aan bij 'Gebruik MathType om vergelijkingen in te voegen en te gebruiken'.

Meer informatie

Lees hier welke LaTeX-commando's en MathML-elementen u kunt gebruiken in Pages, Numbers en Keynote.

1. Om het schrijven van vergelijkingen te vergemakkelijken, bevindt de vergelijkingeneditor zich standaard in de wiskundige modus. U hoeft dus geen commando's voor de wiskundige modus aan uw vergelijkingen toe te voegen.

2. Als het voorbeeld leeg is of een fout weergeeft, controleert u of uw vergelijking juist is.

3. Als een vergelijking op zichzelf staat op een tekstregel, wordt de vergelijking gecentreerd op het isgelijkteken. Als u de vergelijking wilt centreren op het midden van de vergelijking, voegt u vóór of na de vergelijking een spatie toe.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.