Wiskundige formules aan documenten in Pages, Numbers en Keynote toevoegen.

U kunt wiskundige formules en vergelijkingen toevoegen aan uw document in Pages, Numbers en Keynote, door LaTeX-commando's of MathML-elementen te gebruiken.

Een vergelijking aan documenten in Pages, Numbers en Keynote toevoegen

1. Tik of klik op de plaats waar u de vergelijking wilt toevoegen en volg de stappen voor uw apparaat:
    • Op een iPhone, iPad of iPod touch tikt u op de knop Toevoegen en daarna op vergelijking
    • Op een Mac kiest u in de menubalk 'Voeg in' en vervolgens > Vergelijking.
  2. Voeg een vergelijking toe met LaTeX-commando's of MathML-elementen.1 Op iPhone en iPad kunt u ook de toetscombinaties boven het toetsenbord gebruiken. Als u klaar bent met typen, wordt een voorbeeld van de vergelijking weergegeven.2Vergelijking toevoegen in Pages
  3. Klik of tik op 'Voeg in'.

Gebruik Math Type

U kunt ook MathType gebruiken bij Pages, Numbers en Keynote voor Mac als u MathType 6.7d (of hoger) hebt geïnstalleerd. De eerste keer dat u een vergelijking toevoegt moet u 'Math Type gebruiken' selecteren, of dit aangeven onder 'Voorkeuren': selectereen

1. Open Pages, Numbers of Keynote.
  2. Kies [App] > 'Voorkeuren'.
  3. Vink het keuzevakje aan bij 'Gebruik Math Type om vergelijkingen in te voeren en te gebruiken.

Meer informatie

Kom te weten welke LaTeX-commando's en MathML-elementen u kunt gebruiken met Pages, Numbers en Keynote.

1. Voor het gemakkelijker schrijven van vergelijkingen bevindt de vergelijkingeneditor zich standaard in de wiskundige modus waardoor u geen wiskundige commando's aan uw vergelijkingen hoeft toe te voegen.

2. Als het voorbeeld leeg is of een fout weergeeft, controleert u of uw vergelijking juist is.