Als Touch ID niet werkt op de iPhone of iPad

Lees wat u moet doen als u uw iOS-apparaat niet kunt ontgrendelen met Touch ID, geen vingerafdruk kunt registreren of als u wordt gevraagd uw toegangscode in te voeren.

Volg deze stappen. Probeer Touch ID na elke stap te gebruiken:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  2. Zorg ervoor dat uw vingers en de thuisknop schoon en droog zijn.* Gebruik een schone, pluisvrije doek om vuil of stof op de thuisknop weg te vegen.
  3. Uw vinger moet de thuisknop volledig bedekken en de metalen ring rondom aanraken. Tijdens het scanproces van Touch ID moet u niet te snel op de knop tikken of uw vinger bewegen.
  4. Als u een hoesje of schermbeveiliging gebruikt, controleer dan of deze de thuisknop of de omringende ring niet bedekken.
  5. Ga naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' en controleer of 'iPhone-ontgrendeling' of 'iTunes en App Store' is ingeschakeld en of u een of meer vingers hebt geregistreerd.
  6. Probeer een andere vinger te registreren.

Werkt het nog steeds niet?

Als de vorige stappen niet hebben geholpen, ziet u 'Mislukt: installatie Touch ID kan niet worden afgerond', of u ziet het volgende als u naar 'Instellingen' gaat > Touch ID en toegangscode, breng het apparaat naar een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider, of neem contact op met Apple Support:

• U kunt Touch ID niet inschakelen
  • Touch ID wordt in het grijs weergegeven

Als u uw toegangscode moet invoeren

In een van deze situaties moet u mogelijk uw toegangscode of Apple ID invoeren in plaats van Touch ID te gebruiken:

• U hebt net uw apparaat opnieuw opgestart
  • Uw vingerafdruk is vijf keer achter elkaar niet herkend
  • U hebt het apparaat gedurende meer dan 48 uur niet ontgrendeld
  • U hebt net vingerafdrukken geregistreerd of verwijderd
  • U probeert 'Touch ID en toegangscode' in het menu 'Instellingen' te openen

*Vocht, lotions, zweet, oliën, een snee of droge huid kunnen de herkenning van een vingerafdruk beïnvloeden. Bepaalde activiteiten kunnen de herkenning van een vingerafdruk ook beïnvloeden, zoals sporten, douchen, zwemmen, koken of andere omstandigheden of veranderingen.