Als u tijdens de installatie van Windows 10 de foutcode 0xc000000f of 0xc0000225 krijgt

Lees wat u moet doen als u de foutcode 0xc000000f of 0xc0000225 krijgt tijdens de installatie van Windows 10 op uw Mac via Boot Camp.

Deze foutcodes kunnen worden weergegeven als er een probleem is met de ISO-schijfkopie van Windows die u gebruikt om Windows op uw Mac te installeren.

Om het probleem op te lossen, volgt u eerst de volgende stappen om de Boot Camp-partities te verwijderen:

1. Uw Mac herstarten in macOS.
  2. Open Schijfhulpprogramma.
  3. Klik op 'Partitioneer' in de werkbalk Schijfhulpprogramma. Als er een dialoogvenster verschijnt met de vraag of u een volume of partitie wilt toevoegen, klikt u op 'Partitie'.
  4. In het diagram dat verschijnt, selecteert u OSXRESERVED en vervolgens klikt u op de knop 'Verwijder' (minteken).
  5. Selecteer in hetzelfde diagram BOOTCAMP en klik vervolgens op de knop 'Verwijder' (minteken).
    OSXRESERVED en BOOTCAMP zijn lege partities die Boot Camp-assistent tijdens de installatiepoging heeft aangemaakt.
  6. Klik op 'Pas toe' en klik vervolgens op 'Partitioneer' ter bevestiging.

Vervolgens downloadt u een nieuwe ISO-schijfkopie van Microsoft en probeert u Windows 10 opnieuw te installeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.