Autocorrectie en tekstsuggesties gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Meer informatie over het gebruiken van autocorrectie, tekstsuggesties en tekstvervanging, zodat u kunt typen met minder tikken.

Autocorrectie gebruiken

Autocorrectie maakt gebruik van het woordenboek van uw toetsenbord om de spelling van woorden te controleren terwijl u typt en corrigeert verkeerd gespelde woorden automatisch. Om deze functie te gebruiken, hoeft u alleen maar te typen in een tekstveld.

Volg deze stappen om te controleren of deze instelling is ingeschakeld:

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Toetsenbord'.
  3. Schakel 'Autocorrectie' in. Autocorrectie staat standaard ingeschakeld.

dicteren inschakelen

Tekstsuggesties gebruiken

Met tekstsuggesties kunt u met slechts enkele tikken hele zinnen schrijven en afmaken.

voorspellende tekst

Tijdens het typen verschijnen er keuzes voor woorden en zinsdelen die u misschien wilt gaan typen. Deze zijn gebaseerd op eerdere gesprekken en uw schrijfstijl.

tekstsuggesties inschakelen

U schakelt tekstsuggesties in door uw vinger op emoji-symbool of wereldbol-symbool te houden. Tik op 'Instellingen toetsenbord' en schakel Suggesties in. U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' gaan en Suggesties in- of uitschakelen.

Hier vindt u een volledige lijst van talen die tekstsuggesties ondersteunen.

Tekstvervanging instellen

Met tekstvervanging kunt u snelkoppelingen gebruiken om langere zinnen te vervangen. Als u de snelkoppeling invoert in een tekstveld, wordt deze automatisch vervangen door de zin. U typt bijvoorbeeld 'GM' en dit wordt automatisch vervangen door 'Goedemorgen'.

Tik voor het beheren van tekstvervanging op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Tekstvervanging'.

• Tik op plusteken om een tekstvervanging toe te voegen, voer uw zin in en vervolgens de snelkoppeling. Als u klaar bent, tikt u op 'Bewaar'.
  • Als u een tekstvervanging wilt verwijderen, tikt u op 'Wijzig', vervolgens op symbool 'Verwijder' en daarna op 'Verwijder'. Tik op 'Gereed' om uw wijzigingen te bewaren.

tekstvervanging gebruiken

Meer informatie

Meer informatie over de toetsenborden op uw iPhone, iPad of iPod touch. U kunt bijvoorbeeld schakelen tussen internationale toetsenborden, toetsenborden van andere makers gebruiken en de taal wijzigen.