Autocorrectie en tekstsuggesties gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Meer informatie over het gebruiken van autocorrectie, tekstsuggesties en tekstvervanging, zodat u kunt typen met minder tikken.

Autocorrectie gebruiken

Autocorrectie maakt gebruik van het woordenboek van uw toetsenbord om de spelling van woorden te controleren terwijl u typt en corrigeert verkeerd gespelde woorden automatisch. Om deze functie te gebruiken, hoeft u alleen maar te typen in een tekstveld.

Volg deze stappen om te controleren of deze instelling is ingeschakeld:

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Toetsenbord'.
  3. Schakel 'Autocorrectie' in. Autocorrectie staat standaard ingeschakeld.

Optie 'Autocorrectie' op het scherm 'Toetsenbord'

Tekstsuggesties gebruiken

Met tekstsuggesties kunt u met slechts enkele tikken hele zinnen schrijven en afmaken.

Scherm 'Berichten'

Tijdens het typen verschijnen er keuzes voor woorden en zinsdelen die u misschien wilt gaan typen. Deze zijn gebaseerd op eerdere gesprekken en uw schrijfstijl.

Scherm 'Berichten'

Voor het in- of uitschakelen van tekstsuggesties houd u uw vinger op emojisymbool of wereldbolsymbool en tikt u op 'Suggesties'. Of u gaat naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Suggesties'.

Hier vindt u een volledige lijst met talen die de voorspellende invoermethode ondersteunen.

Tekstvervanging instellen

Met tekstvervanging kunt u snelkoppelingen gebruiken om langere zinnen te vervangen. Als u de snelkoppeling invoert in een tekstveld, wordt deze automatisch vervangen door de zin. U typt bijvoorbeeld 'GM' en dit wordt automatisch vervangen door 'Goedemorgen'.

Tik voor het beheren van tekstvervanging op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Tekstvervanging'.

• Tik op plussymbool om een tekstvervanging toe te voegen, voer uw zin in en vervolgens de snelkoppeling. Als u klaar bent, tikt u op 'Bewaar'.
  • Als u een tekstvervanging wilt verwijderen, tikt u op 'Wijzig', tikt u op minsymbool en vervolgens op 'Verwijder. Tik op 'Gereed' om uw wijzigingen te bewaren.

Scherm voor tekstvervanging - BZT, GM, TZ

Meer informatie

Meer informatie over de toetsenborden op uw iPhone, iPad of iPod touch. U kunt bijvoorbeeld schakelen tussen internationale toetsenborden, toetsenborden van derden gebruiken en de taal wijzigen.