Het toetsenbord op de iPad splitsen en verplaatsen

U kunt op de iPad een gesplitst toetsenbord gebruiken en het naar boven of naar beneden verplaatsen op het scherm om beter te kunnen typen.

Het toetsenbord splitsen

1. Open een app en tik op een tekstvak.
  2. Houd  rechtsonder op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Veeg omhoog en tik op 'Splits'.

Het gesplitste toetsenbord is niet beschikbaar op iPad Pro (12,9-inch) of iPad Pro 11-inch.

Een gesplitst toetsenbord weer combineren

1. Tik op een tekstvak.
  2. Houd  rechtsonder op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Veeg omhoog en tik op 'Combineer'.

Als u de mogelijkheid om het toetsenbord te splitsen in of uit wilt schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord' > 'Gesplitst toetsenbord'.

Het toetsenbord verplaatsen

U kunt het toetsenbord op een andere plaats dan onderaan het scherm zetten. Dit doet u als volgt:

1. Houd uw vinger op .
  2. Veeg omhoog en tik op 'Zwevend'.
  3. Houd  even ingedrukt en sleep nu meteen het toetsenbord naar boven of naar beneden op het scherm.

U kunt een gesplitst toetsenbord ook naar boven of naar beneden verplaatsen op het scherm. Houd  even ingedrukt en sleep nu meteen het toetsenbord naar boven of naar beneden op het scherm. Als u een volledig toetsenbord weer onderaan in het scherm wilt zetten, houdt u  ingedrukt, veegt u omhoog en tikt u op 'In basis'.

Als u een gesplitst toetsenbord wilt samenvoegen en het weer onderaan in het scherm wilt zetten, houdt u  ingedrukt, veegt u omhoog en tikt u op 'Bijeen in basis'.