Lokale caching van SMB-directoryopsomming uitschakelen

Je kunt lokale caching uitschakelen, zodat je altijd een lijst ziet met de huidige bestanden en mappen op een SMB-share.

Wanneer je een SMB 2- of SMB 3-verbinding gebruikt, is lokale caching standaard ingeschakeld. Het kan handig zijn om lokale caching uit te schakelen als de inhoud op de server regelmatig verandert, of als de Finder gedurende een paar seconden slechts een gedeeltelijke lijst van de inhoud van een share of map weergeeft. (Op drukke of grote bestandsshares bij gebruik van OS X El Capitan of macOS Sierra kunnen items uit de Finder verdwijnen terwijl de lokale cache opnieuw wordt opgebouwd.)

Volg deze stappen, afhankelijk van of je macOS-clientcomputer een bestand /etc/nsmb.conf heeft.

Als je Mac /etc/nsmb.conf heeft

Open nsmb.conf als root en stel de waarde dir_cache_max_cnt in op nul door deze regels toe te voegen aan het bestand:

[default]

dir_cache_max_cnt=0

Om de wijzigingen te activeren, moet je het bestand opslaan, de verbinding met alle SMB-shares verbreken en vervolgens weer herstellen.

Als je Mac geen /etc/nsmb.conf heeft

Open Terminal en voer deze commando's in om een bestand nsmb.conf aan te maken met een waarde dir_cache_max_cnt die is ingesteld op nul:

sudo -s

echo "[default]" >> /etc/nsmb.conf

echo "dir_cache_max_cnt=0" >> /etc/nsmb.conf

exit

Om de wijzigingen te activeren, moet je eerst de verbinding met alle SMB-shares verbreken en vervolgens weer herstellen.