Wekkers instellen en wijzigen op de iPhone

Lees hier hoe je een wekker zet, wijzigt of verwijdert.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Met de Klok-app kun je je iPhone als wekker laten fungeren. Je kunt ook Siri vragen om een wekker voor je in te stellen.

De wekker zetten

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Wekker'.

2. Tik op de knop 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Zet een wekker op de iPhone in de Klok-app.
  3. Stel de wektijd in. Je kunt ook een van deze opties kiezen:

• 'Herhaal': tik hierop om een terugkerende wekker in te stellen.

• 'Label': tik om de wekker een naam te geven.

• 'Geluid': tik hierop om een geluid te kiezen dat wordt afgespeeld wanneer de wekker gaat.

• 'Sluimer': schakel deze optie in om de optie 'Sluimer' weer te geven wanneer de wekker gaat.

4. Tik op 'Bewaar'.

Het wekkervolume wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'.

2. Versleep de schuifknop onder 'Volume voor beltonen en meldingen' naar links of naar rechts om het gewenste volume in te stellen. Terwijl je de knop versleept, wordt een geluid weergegeven zodat je kunt horen hoe het volume verandert.

3. Schakel 'Wijzig met knoppen' in als je de volumeknoppen op je apparaat wilt gebruiken om het volume van de wekker te veranderen.

Lees wat je kunt doen als het wekkervolume te zacht is.

Een wekker wijzigen

1. Open de Klok-app en tik op het tabblad 'Wekker'.

2. Tik linksboven op 'Wijzig'.

3. Tik op de wekker, breng je wijzigingen aan en tik op 'Bewaar'.

Bewerk een wekker op de iPhone in de Klok-app.

Een wekker verwijderen

• Veeg naar links over de wekker en tik op 'Verwijder'.

• Tik op 'Wijzig', tik op de verwijderknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en vervolgens op 'Verwijder'.

• Tik op 'Wijzig', tik op de wekker en dan op 'Verwijder wekker'.

Als het wekkervolume te zacht is

'Niet storen', de belsignaalschakelaar en de stille modus hebben geen invloed op het wekkergeluid. Als je de belsignaalschakelaar of de actieknop gebruikt om de stille modus in te schakelen of 'Niet storen' inschakelt, klinkt de wekker nog steeds.

Als een wekker niet afgaat of te zacht is, of de iPhone alleen maar trilt, controleer je het volgende:

• Stel het volume in op je iPhone. Als het wekgeluid te zacht of te hard is, regel je dit bij met de volumeknoppen. Je kunt ook naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen' gaan en de schuifknop onder 'Volume voor beltonen en meldingen' verslepen.

• Als de wekker alleen maar trilt, controleer je of het wekkergeluid niet is ingesteld op 'Geen'. Open de Klok-app, tik op het tabblad 'Wekkers' en tik vervolgens op 'Wijzig'. Tik op de wekker en dan op 'Geluid' en kies een wekgeluid.

• Als je een koptelefoon aansluit op de iPhone, gaat de wekker met een ingesteld volumeniveau af via de ingebouwde luidsprekers van de iPhone en via de bedrade of draadloze koptelefoon.

• Wanneer je StandBy gebruikt, zijn haptische signalen voor je wekkers uitgeschakeld. Om er zeker van te zijn dat je wekkergeluid niet is ingesteld op 'Geen', open je de Klok-app, tik je op het tabblad 'Wekkers' en tik je vervolgens op 'Wijzig'. Tik op de wekker en dan op 'Geluid' en kies een wekgeluid.

Handmatige aanpassing van de tijd op de iPhone via 'Instellingen' om het gedrag van apps te wijzigen (bijvoorbeeld een timer in een game) wordt afgeraden en kan de werking van wekkers beïnvloeden.