HDR gebruiken op de iPhone, iPad en iPod touch

Wilt u een donker onderwerp tegen een zonnige lucht fotograferen? Bij traditionele camera's hebt u de keuze tussen een overbelichte lucht of een veel te donker onderwerp. Met HDR krijgt u van allebei het beste.

Wat is HDR?

HDR staat voor High Dynamic Range (hoog dynamisch bereik). Als u HDR gebruikt, neemt de iPhone, iPad of iPod touch automatisch de beste delen van drie met verschillende belichting gemaakte foto's (een met normale belichting, een van de lichtste delen van het tafereel en een van de donkerste delen) en voegt die samen. Het resultaat is één foto met betere kleuren en meer details.

Onderbelicht

Wanneer de belichting optimaal is voor de lucht, wordt het onderwerp onderbelicht of te donker.

Overbelicht

Als de belichting wordt ingesteld op het onderwerp, wordt de lucht overbelicht of te fel.

Met HDR

Als u HDR gebruikt, krijgt u een prachtig belichte en gedetailleerde foto.

Een HDR-foto maken

1. Open de Camera-app op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op 'HDR' en zorg dat dit staat ingesteld op 'Auto' of 'Aan'.
  3. Componeer de foto.
  4. Tik op .

Wanneer u een HDR-foto maakt, worden er twee versies van de afbeelding bewaard in de Foto's-app, één met HDR en één zonder. Op die manier kunt u de foto's vergelijken en de beste van de twee gebruiken. U kunt opslagruimte besparen door deze functie uit te schakelen en alleen de HDR-versie in uw bibliotheek te bewaren. Ga naar 'Instellingen' > 'Camera' > 'Bewaar normale foto' en schakel dit uit.

Als u 'HDR' instelt op 'Aan', maakt het apparaat voor iedere foto een HDR-opname. Als u 'HDR' instelt op 'Auto', bepaalt het apparaat zelf of het beste resultaat wordt verkregen met of zonder HDR.