Het 21,5-inch LG UltraFine 4K-display gebruiken met je Mac

Lees hier meer over het 21,5-inch LG UltraFine 4K-display en hoe je het gebruikt met je Mac.

Over het LG UltraFine 4K-display

Het 21,5-inch LG UltraFine 4K-display heeft een resolutie van 4096 x 2304, een brede kleurweergave (P3), een helderheid van 500 cd/m² en ingebouwde stereoluidsprekers. Dankzij de integratie met macOS kun je het volume en de helderheid van het beeldscherm aanpassen zonder dat daar fysieke knoppen op het beeldscherm voor nodig zijn.

Wanneer je het beeldscherm aansluit met een enkele USB-C-kabel (meegeleverd), levert het tot 60 W oplaadvermogen aan je MacBook, MacBook Air of 13-inch MacBook Pro. Het beeldscherm heeft drie downstreampoorten (USB-C, 480 Mbps) waarmee je compatibele apparaten en accessoires kunt aansluiten en van stroom kunt voorzien.

Systeemvereisten en compatibele Mac-modellen

Het LG UltraFine 4K-display vereist een Mac met een of meer USB-C-poorten en met macOS Sierra 10.12.1 of nieuwer (macOS Sierra 10.12.2 of nieuwer wordt aanbevolen).

Je kunt het LG UltraFine 4K-display gebruiken met deze Mac-modellen:

4096 x 2304 bij 60 Hz

4096 x 2304 bij 48 Hz

• MacBook-modellen die in 2015 zijn geïntroduceerd

Een Mac met ingebouwde USB-C- of Thunderbolt 3-poorten (USB-C) is vereist; het display is niet compatibel met Mac-modellen die Thunderbolt 2 gebruiken.

Lees hier hoe je de resolutie van het beeldscherm aanpast.

Stroomvoorziening via USB-C

Het LG UltraFine 4K-display biedt tot 60 W vermogen via USB-C en kan deze Mac-modellen volledig van stroom voorzien met behulp van de meegeleverde USB-C-kabel:

• 13-inch MacBook Pro-modellen die in 2016 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd

De UltraFine 4K zullen de 15-inch MacBook Pro-modellen niet volledig van stroom voorzien omdat ze 85 W vereisen. Als je probeert je 15-inch MacBook Pro van voeding te voorzien via het display, wordt tijdens intensief gebruik ook de batterij van je notebook gebruikt. Om de 15-inch MacBook Pro volledig van stroom te voorzien en de batterij op te laden, sluit je deze aan op de Apple 87 W USB-C-lichtnetadapter wanneer je deze gebruikt met de UltraFine 4K.

Het LG UltraFine 4K-display levert 7,5 W aan elk van de drie downstreampoorten (USB-C, 480 Mbps). Om op Apple Lightning gebaseerde apparaten en accessoires, zoals iPhone, iPad, AirPods, Magic Keyboard, Magic Trackpad en Magic Mouse op te laden, kun je de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel gebruiken of een combinatie van de Apple USB-C-naar-USB-adapter en de Apple Lightning-naar-USB-kabel.

Als je problemen hebt met het aansluiten van het beeldscherm

• Als je geen beeld ziet nadat je het LG UltraFine 4K-display hebt aangesloten op je Mac, controleer je of je de kabel gebruikt die bij het beeldscherm werd geleverd. Als je die niet hebt, kun je een USB-C 3.1-kabel gebruiken die de USB 3.1 Gen 1-specificatie ondersteunt. Meer informatie over USB op Mac-computers.

• Hulp bij videoproblemen als je nog steeds geen beeld krijgt wanneer je de juiste kabel gebruikt.

• Als het LG UltraFine 4K-display niet inschakelt of als je geen beeld ziet nadat je de stappen in het bovenstaande artikel hebt gevolgd, neem je contact op met LG om service te krijgen voor je beeldscherm.

• Je kunt de gebruikershandleiding voor het LG UltraFine 4K-display en de LG Screen Manager-software downloaden van de LG-supportpagina. Firmware-updates voor het LG UltraFine-display gaan via LG Screen Manager. Voer dit programma regelmatig uit om te controleren op updates en deze te installeren.

Meer informatie

Het 23,7-inch LG UltraFine 4K-display gebruiken met je Mac of iPad Pro

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.