Inlogvenstermodus gebruiken voor 802.1X-identiteitscontrole op een netwerk

Je kunt vanaf het inlogvenster inloggen bij een netwerk als de Mac is geconfigureerd met een compatibele Directory Service en via MDM is geconfigureerd voor het gebruik van deze modus.

Om de inlogvenstermodus te gebruiken voor 802.1X-identiteitscontrole op de Mac, heb je het volgende nodig:

• Een verbinding met een Active Directory (AD)- of Open Directory (OD)-server

• Een geïnstalleerd netwerkconfiguratieprofiel dat de inlogvenstermodus inschakelt voor de gewenste ethernetinterface of het gewenste wifinetwerk

Verifiëren in de inlogvenstermodus

Als je vanaf het inlogscherm wilt verifiëren bij een 802.1X-netwerk, selecteer je 'Andere' uit de lijst met gebruikers. Vervolgens voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in. In het pop-upmenu dat nu wordt weergegeven, selecteer je de netwerkinterface waarbij je wilt verifiëren. Vervolgens klik je op de knop Log in buttonknop Log in.

De weergaveopties van het inlogvenster wijzigen

Als je wilt dat in het inlogvenster altijd wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord, volg je deze stappen:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Inlogopties'. Misschien moet je linksonder op het hangslotsymboolHangslotsymbool van Systeemvoorkeuren klikken en verifiëren om wijzigingen te kunnen aanbrengen.

3. Naast 'Weergave inlogvenster' selecteer je 'Naam en wachtwoord'.

Je kunt ook een configuratieprofiel gebruiken om het inlogvenster zo te configureren dat het de naam- en wachtwoordvelden weergeeft.

De inlogvenstermodus gebruiken met FileVault

Als je FileVault gebruikt, wordt je na het ontgrendelen van de schijf meteen ingelogd bij je gebruikersaccount. Als je 802.1X-identiteitscontrole wilt gebruiken in het inlogvenster wanneer FileVault is ingeschakeld, moet je automatisch inloggen uitschakelen.

Je schakelt automatisch inloggen bij gebruik van FileVault uit door het volgende commando in te voeren in Terminal:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin -bool YES

Als je automatisch inloggen weer wilt inschakelen, voer je dit commando in Terminal in:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin