Als kernel_task een groot percentage van de Mac-CPU gebruikt

Een van de functies van het proces 'kernel_task' is de temperatuurregeling van de CPU.

In Activiteitenweergave zie je soms dat een systeemproces met de naam 'kernel_task' een groot percentage van de CPU gebruikt. Als dat gebeurt, merk je mogelijk ook dat de ventilatoren harder werken.

Een van de functies van kernel_task is het regelen van de CPU-temperatuur, door de CPU minder beschikbaar te maken voor processen die er intensief gebruik van maken. Met andere woorden, kernel_task reageert op omstandigheden die kunnen leiden tot oververhitting van de CPU, ook al voelt de Mac niet heet aan. Het proces zelf is niet de veroorzaker van die omstandigheden. Naarmate de CPU afkoelt, wordt kernel_task vanzelf minder actief.

Nagaan welke processen intensief gebruikmaken van de CPU

Een app of proces stoppen in Activiteitenweergave