Apparaten en beeldschermen aansluiten met de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter

Ontdek hoe u apparaten en beeldschermen aansluit op uw nieuwe MacBook Pro met behulp van de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter.

Met de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter kunt u uw nieuwe MacBook Pro aansluiten via Thunderbolt 3 (USB-C)-poorten op oudere apparaten die Thunderbolt (10 Gbps) of Thunderbolt 2 (20 Gbps) gebruiken. Dit is bijvoorbeeld de adapter die u moet gebruiken om uw MacBook Pro aan te sluiten op een Apple Thunderbolt Display of een Thunderbolt 2-opslagapparaat van een andere fabrikant.

Thunderbolt 3 (USB-C)-poorten hebben een andere vorm dan Thunderbolt 2-poorten. U kunt meer lezen over de verschillen tussen Thunderbolt 3 en eerdere versies.

Met de Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter kunt u op twee manieren apparaten aansluiten:

De Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter is bedoeld voor MacBook Pro-modellen van 2016 en is niet compatibel met MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015) en nieuwer.

De adapter met uw MacBook Pro (eind 2016) gebruiken

U kunt de Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter gebruiken om uw MacBook Pro (eind 2016) aan te sluiten op deze apparaten:

• Apple Thunderbolt Display*
  • LG Thunderbolt Displays met de Thunderbolt-invoer
  • Thunderbolt-apparaten met busvoeding
  • Thunderbolt-apparaten met eigen stroomvoorziening
  • Mac-computers met Thunderbolt of Thunderbolt 2
  • Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter
  • Apple Thunderbolt-naar-FireWire-adapter**

*De Apple Thunderbolt Display geeft via deze adapter geen stroom voor uw MacBook Pro (eind 2016).
**Support voor Apple Thunderbolt-naar-FireWire-adapter is beperkt tot apparaten die minder dan 10 W stroom nodig hebben.

De Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter biedt geen support voor aansluitingen op deze apparaten:

• Apple LED Cinema Display
  • DisplayPort- of Mini DisplayPort-beeldschermen
  • DisplayPort- of Mini DisplayPort-adapters, zoals Mini DisplayPort-naar-HDMI- of Mini DisplayPort-naar-VGA-adapters
  • MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015) en nieuwer

De adapter gebruiken met uw Mac met Thunderbolt- of Thunderbolt 2-poorten

Uw Mac moet macOS Sierra hebben om te kunnen werken met de Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter.

U kunt de Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter gebruiken om uw Mac met Thunderbolt- of Thunderbolt 2-poorten aan te sluiten op deze apparaten:

• Thunderbolt 3 (USB-C) zelfgestuurde apparaten, zoals Thunderbolt 3 Displays en Thunderbolt 3 harde schijven met eigen stroomvoorziening
  • Mac-computers met Thunderbolt 3

De Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter biedt geen support voor aansluitingen op deze apparaten:

• Thunderbolt 3 (USB-C)-apparaten met busvoeding
  • USB-C-apparaten, -beeldschermen en -adapters zonder Thunderbolt
  • MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015) en nieuwer

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.