Voorkomen dat je Mac updates downloadt op de achtergrond

Als je je als systeembeheerder zorgen maakt over datagebruik of netwerkbandbreedte, kun je voorkomen dat software-updates van Apple automatisch worden gedownload.

Je software up-to-date houden is essentieel om je Mac veilig te houden. Updates bieden ook nieuwe functies en kunnen de stabiliteit, prestaties en compatibiliteit verbeteren. En wanneer updates automatisch worden gedownload, kun je deze sneller en handiger installeren wanneer je daar klaar voor bent.

Als je systeembeheerder bent en wilt voorkomen dat software-updates automatisch worden gedownload, bijvoorbeeld om het datagebruik te beperken of netwerkbandbreedte te besparen, kun je een van deze oplossingen gebruiken.

Voorkeuren voor 'Software-update' gebruiken

Gebruik de voorkeuren voor 'Software-update' om automatische softwaredownloads in of uit te schakelen. Deze methode is beschikbaar voor iedereen die de eigen Mac-computer beheert.

Een configuratieprofiel gebruiken

Systeembeheerders kunnen automatische downloads voorkomen door een configuratieprofiel te gebruiken met de sleutel AutomaticDownload ingesteld op False in het domein com.apple.SoftwareUpdate.

Een Terminal-commando gebruiken

Systeembeheerders kunnen dit commando in Terminal invoeren om automatische downloads te voorkomen.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate AutomaticDownload -boolean FALSE

Meer informatie

Lees meer over de beveiligingsconfiguratie-updates en de gegevensbestanden die automatisch worden geïnstalleerd door macOS.