Nieuw in Numbers voor iOS

Informatie over de nieuwe functies in Numbers 5.1 voor iPhone en iPad.

Krachtige bewerking van grafieken

Verander de stijl van individuele series in grafieken, pas de afstand tussen kolommen aan en voeg trendlijnen toe.

Meer informatie

Koppelingen naar bladen

Koppelingen aanmaken naar andere bladen in uw spreadsheet.

Meer informatie

Nieuw manieren om tekst vorm te geven

Geef uw tekst vorm door deze te vullen met verlooptinten of afbeeldingen, of door nieuwe contourstijlen toe te passen.

Meer informatie

En verder

• Sterk verbeterde nauwkeurigheid met gebruikmaking van de uitgebreide 128-bit-calculatietool. Meer informatie
  • Voeg rijen toe aan gefilterde tabellen.
  • Pas de weergave van celranden in tabellen aan. Meer informatie
  • Plaats afbeeldingen, vormen en vergelijkingen in tekstvakken, zodat deze meebewegen met de tekst. Meer informatie
  • Door gebruik te maken van gezichtsherkenning worden personen in foto’s op intelligente wijze gepositioneerd in plaatshouders en objecten.
  • Kies voor een Apple Pencil om te tekenen of te selecteren en scrollen, of schakel tussen deze opties door te dubbeltikken met een ondersteunde Apple Pencil.  Meer informatie
  • Pas lijsten aan door te kiezen uit nieuwe opsommingstekens, verander de grootte en kleur van opsommingstekens, maak zelf aangepaste opsommingstekens aan, verander de inspringniveaus, en meer. Meer informatie
  • Kies ‘Voeg spelling toe’ om een woord toe te voegen aan het woordenboek. Meer informatie

Krijg volledige stapsgewijze instructies en informatie over alle functies in Numbers voor iOS op iPhone en iPod touch, of op iPad.

Nieuw in Numbers 5.0 voor iOS

• Breng exacte wijzigingen aan in het aantal tabelrijen en -kolommen en het formaat ervan met het opmaakpaneel.
  • Maak sjablonen aan om te gebruiken als een model voor nieuwe spreadsheets en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • De prestaties en bruikbaarheid van slimme categorieën zijn verbeterd.
  • Bewaar aangepaste vormen voor gebruik in andere spreadsheets en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • Het maximale zoomniveau is verhoogd naar 400%.
  • Het importeren van Excel-bestanden en bestanden met door komma's gescheiden waarden is verbeterd.
  • Maak plaatsaanduidingen voor afbeeldingen aan om afbeeldingen eenvoudig te vervangen zonder dat dit invloed heeft op de opmaak van uw spreadsheet. Meer informatie
  • Verbeterde prestaties bij samenwerking aan spreadsheets.
  • Wijzig gegroepeerde objecten terwijl u samenwerkt.
  • Ondersteuning voor verticale tekst in vormen en tekstvakken voor Chinees, Japans en Koreaans. Meer informatie

Nieuw in Numbers 4.2 voor iOS

• Gebruik slimme categorieën om tabellen snel te organiseren en samen te vatten voor nieuwe inzichten. Meer informatie
  • Bewaar snel tekeningen in Foto's of Bestanden of deel ze met anderen. Meer informatie
  • Ondersteuning voor Siri-opdrachten. Vereist iOS 12Meer informatie
  • Numbers ondersteunt nu dynamische tekst.
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Numbers 4.1 voor iOS

• U kunt direct in een spreadsheet eenvoudig audio opnemen, bewerken en afspelen.
  • De kolommen en staven met afgeronde hoeken geven diagrammen een nieuw uiterlijk.
  • Voeg fraaie wiskundige vergelijkingen toe in de LaTeX- of MathML-notatie. Meer informatie
  • Met een nieuwe optie in 'Instellingen' > 'Numbers' kunt u Apple Pencil gebruiken om te selecteren en scrollen op iPad. Meer informatie
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Voeg verlooptinten en afbeeldingsvullingen toe aan vormen en tekstvakken.
  • Blader eenvoudig door sjablonen op categorie.

Nieuw in Numbers 4.0 voor iOS

• Teken of schrijf met Apple Pencil op ondersteunde apparaten, of gebruik hiervoor uw vinger. Meer informatie
  • Werk in realtime samen aan spreadsheets die in Box worden bewaard. Meer informatie
  • Krachtige nieuwe opties voor het sorteren en filteren van tabellen.
  • Gebruik voorwaardelijke markering in tabellen om de weergave van een cel te wijzigen wanneer de waarde aan bepaalde voorwaarden voldoet.
  • Verbeterde en aanpasbare import van CSV- en tekstgegevens, met ondersteuning voor aangepaste scheidingstekens en bestanden met een vaste breedte.
  • Gebruik ringdiagrammen om gegevens op een aantrekkelijke nieuwe manier te visualiseren.
  • Voeg een interactieve afbeeldingengalerij toe waarmee u een verzameling foto's kunt bekijken.
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Nieuwe optie om breuken tijdens het typen automatisch op te maken.
  • Volledige bidirectionele ondersteuning voor Arabisch en Hebreeuws. Meer informatie

Nieuw in Numbers 3.3 voor iOS

• Met Slide Over, Split View en het nieuwe Dock werkt u efficiënter op iPad. Meer informatie
  • Met de nieuwe Bestanden-app kunt u spreadsheets snel openen en ordenen. Meer informatie
  • Met de nieuwe slimme stappenregelaars brengt u makkelijk kleine wijzigingen aan in een datum, tijd of duur.
  • Met de commando's 'Voeg samen', 'Doorsnede', 'Trek af' en 'Laat weg' maakt u nieuwe vormen. Meer informatie
  • Met de commando's 'Lijn uit', 'Verdeel', 'Spiegel verticaal' en 'Spiegel horizontaal' zet u objecten snel op de juiste plek.
  • Ondersteuning voor het commando 'Koppel los' voor samengestelde vormen in de vormenbibliotheek. Meer informatie
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Numbers 3.2 voor iOS

• Verfraai uw documenten met een bibliotheek met meer dan 500 professioneel getekende vormen. Meer informatie
  • Reageer op opmerkingen en neem deel aan gesprekken in een reeks. Meer informatie
  • Bespaar tijd tijdens het typen dankzij de nieuwe opties voor autocorrectie en tekstvervanging. Meer informatie
  • Ondersteuning voor afdrukvoorbeelden in spreadsheets waar u samen met anderen aan werkt.
  • De functie 'Voeg aandelenkoers in' en de functies 'Aandelen' en 'Valuta' retourneren nu gegevens over de sluiting van de vorige beursdag. Meer informatie

Nieuw in Numbers 3.1 voor iOS

• Voeg eenvoudig actuele of historische gegevens over aandelen toe aan spreadsheets. Meer informatie
  • Nieuwe krachtige bewerkingsfuncties maken het invoeren van gegevens en formules snel en eenvoudig. Meer informatie
  • Open met een wachtwoord beveiligde spreadsheets snel met Touch ID op de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar. Meer informatie
  • Dankzij het nieuwe taakmenu hebt u met één tik toegang tot veelgebruikte taken.
  • Gebruik de nieuwe sjabloon 'Mijn aandelen' om eenvoudig uw portefeuille bij te houden1.
  • Maak tekst op als superscript of subscript, gebruik ligaturen en wijzig de achtergrondkleur van tekst.
  • Zorg voor beter leesbare cirkeldiagrammen met de nieuwe toelichtingslijnen.
  • Vervang eenvoudig ontbrekende lettertypen in een spreadsheet.
  • Wanneer u samenwerkt aan een spreadsheet, kunt u nu werkbladen knippen, kopiëren, plakken en dupliceren.
  • Pas datums, tijden en valuta aan voor uw taal of regio.
  • Wijzig opgemaakte tekst in tabelcellen.

1 De sjabloon 'Mijn aandelen' is alleen beschikbaar als uw macOS-taal is ingesteld op Engels.

Nieuw in Numbers 3.0 voor iOS

• Samenwerking in realtime (bètafunctie).
    • Wijzig samen met anderen een spreadsheet in Numbers op de Mac, iPad, iPhone en op iCloud.com
    • Maak een spreadsheet openbaar of deel deze met specifieke personen
    • Bekijk wie er nog meer aan de spreadsheet werkt
    • Bekijk de cursors van andere deelnemers terwijl ze het document wijzigen Meer informatie
  • Gebruik tabs om te werken met meerdere spreadsheets in één venster.
  • Nieuw opmaakpaneel dat gebruikmaakt van het grote scherm van de 12,9-inch iPad Pro.
  • Verbeterde downloads - Numbers downloadt spreadsheets pas van iCloud op het moment dat u eraan gaat werken.
  • Ondersteuning voor afbeeldingen met een breed kleurengamma.
  • Verbeterde navigatie via het toetsenbord en extra toetscombinaties.