Nieuw in Pages voor iOS

Informatie over de nieuwe functies in Pages 5.1 voor iPhone en iPad.

Nieuwe manieren om de tekstijl te wijzigen

Wijzig de stijl van de tekst door deze te vullen met verlooptinten of afbeeldingen, of door nieuwe contourstijlen toe te passen.

Meer informatie

Pas lijsten aan

Kies een van de nieuwe stijlen voor opsommingstekens, maak aangepaste opsommingstekens aan, pas de inspringing aan en meer.

Meer informatie

Voeg spelling toe

Voeg woorden toe aan het spellingswoordenboek.

Meer informatie

En verder

• Maak koppelingen aan naar andere pagina's in een paginalay-outdocument. Meer informatie
  • Kopieer en plak pagina's of secties tussen documenten. Meer informatie
  • Gebruik de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden om de stijl van afzonderlijke reeksen te wijzigen, de afstand tussen kolommen aan te passen en trendlijnen toe te voegen. Meer informatie
  • Pas de weergave van celranden in diagrammen aan. Meer informatie
  • Plaats afbeeldingen, vormen en vergelijkingen regelgebonden in tekstvakken, zodat deze meebewegen met de tekst. Meer informatie
  • Kies of u Apple Pencil wilt gebruiken om te beginnen met tekenen of om te selecteren en scrollen, of tik dubbel op een ondersteunde Apple Pencil om tussen deze opties te schakelen. Meer informatie
  • Door gebruik te maken van gezichtsdetectie worden personen op foto’s op intelligente wijze gepositioneerd in plaatsaanduidingen en objecten.
  • Pas een basispagina opnieuw toe zodat de plaatsaanduidingen voor tekst en media naar de oorspronkelijke stijl en positie worden teruggezet. Meer informatie
  • Maak boeken aan met behulp van de nieuwe sjablonen voor romans (alleen beschikbaar in het Engels).

Krijg volledige stapsgewijze instructies en informatie over alle functies in Pages voor iOS op iPhone en iPod touch of op iPad.

Nieuw in Pages 5.0 voor Mac

• Gebruik de nieuwe inhoudsopgaveweergave om eenvoudig door uw document of boek te navigeren. Meer informatie
  • Bewaar aangepaste vormen voor gebruik in andere documenten en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • Maak sjablonen aan om te gebruiken als een model voor nieuwe documenten en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • Voeg een inhoudsopgave toe aan een pagina in een tekstverwerkingsdocument. Meer informatie
  • Maak plaatsaanduidingen voor afbeeldingen aan om afbeeldingen eenvoudig te vervangen zonder dat dit invloed heeft op de opmaak van uw pagina. Meer informatie
  • U kunt voor documenten schakelen tussen tekstverwerking en paginalay-out. Meer informatie
  • Verbeterde prestaties bij samenwerking aan documenten.
  • Wijzig gegroepeerde objecten terwijl u samenwerkt.
  • In het Chinees, Japans en Koreaans kunt u nu verticaal typen in uw hele document of in een afzonderlijk tekstvak. Meer informatie

Nieuw in Pages 4.3 voor iOS

Bied uw boeken aan om te downloaden of te kopen in Apple Books. Meer informatie

Nieuw in Pages 4.2 voor iOS

• Animeer uw tekeningen en zie ze tot leven komen in een document of boek. Meer informatie
  • Randen rekken uit om annotaties in de marge op hun plek te houden, en annotaties kunnen nu worden vastgemaakt aan cellen in een tabel.
  • Bewaar snel tekeningen in Foto's of Bestanden of deel ze met anderen. Meer informatie
  • Ondersteuning voor Siri-opdrachten. iOS 12 vereist. Meer informatie
  • Pas de regelafstand voor en na een alinea aan, en stel de breedte van tekstkolommen in.
  • Pages ondersteunt nu dynamische tekst.
  • Verfraai uw documenten met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Pages 4.1 voor iOS

• U kunt direct op een pagina eenvoudig audio opnemen, bewerken en afspelen. Meer informatie
  • Slimme-annotatiemarkeringen rekken uit en lopen om om tekst te volgen terwijl u deze wijzigt.
  • Schakel snel tussen de modi voor tekenen en slimme annotaties op de iPad. Meer informatie
  • Met een nieuwe optie in 'Instellingen' > 'Pages' kunt u Apple Pencil gebruiken om te selecteren en te scrollen op iPad. Meer informatie
  • Houd wijzigingen in de tekst in vormen en tekstvakken bij.
  • Voeg kleuren en afbeeldingen toe aan achtergronden in paginalay-outdocumenten.
  • De kolommen en staven met afgeronde hoeken geven diagrammen een nieuw uiterlijk.
  • Voeg wiskundige vergelijkingen toe aan paginalay-outdocumenten met LaTeX- of MathML-notatie. Meer informatie
  • Verfraai uw documenten met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Voeg verlooptinten en afbeeldingsvullingen toe aan vormen en tekstvakken.
  • Blader eenvoudig door sjablonen op categorie.
  • Bewaar een andere automatische scrolsnelheid per document wanneer u de presentatormodus gebruikt.
  • Verbeterde ondersteuning voor Arabisch en Hebreeuws. Meer informatie

Nieuw in Pages 4.0 voor iOS

• Teken, schrijf of annoteer met Apple Pencil op ondersteunde apparaten, of gebruik hiervoor uw vinger. Meer informatie
    • Voeg eenvoudig tekeningen toe met hulpmiddelen voor pen, potlood, kleurkrijt en opvulling.
    • Gebruik slimme annotaties (bèta) om opmerkingen en markeringen toe te voegen die gekoppeld blijven aan de bijbehorende tekst.
  • Maak interactieve EPUB-boeken met de nieuwe boeksjablonen. Meer informatie
  • Werk in realtime samen aan documenten die in Box worden bewaard. Meer informatie
  • Voeg een afbeeldingengalerij toe waarmee u een verzameling foto's op dezelfde pagina kunt bekijken.
  • Gebruik de presentatormodus om tijdens een toespraak tekst eenvoudig op te lezen en voorbij te laten rollen.
  • Maak alinea- en tekenstijlen aan en wijzig deze.
  • Geef pagina's naast elkaar weer tijdens het werken. Meer informatie
  • Schakel tegenover elkaar liggende pagina's in om uw document op te maken als een paginacombinatie. Meer informatie
  • Maak basispagina's aan om ervoor te zorgen dat het ontwerp van uw paginalay-outdocument consistent is.
  • Wijzig de oriëntatie van uw document in liggend of staand.
  • Verfraai uw documenten met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Gebruik ringdiagrammen om gegevens op een aantrekkelijke nieuwe manier te visualiseren.
  • Gebruik voorwaardelijke markering in tabellen om de weergave van een cel te wijzigen wanneer de waarde aan bepaalde voorwaarden voldoet.
  • Nieuwe optie om breuken tijdens het typen automatisch op te maken.

Nieuw in Pages 3.3 voor iOS

• Via de herziene documentbeheerfunctie kunt u eenvoudiger bij bestanden die zijn bewaard in iCloud Drive of in een opslagvoorziening van een andere fabrikant.
  • Op iPad kunt u onder meer tekst en afbeeldingen slepen vanuit Pages naar een andere app en omgekeerd. Meer informatie
  • Met Slide Over, Split View en het nieuwe Dock werkt u efficiënter op iPad. Meer informatie
  • Met de nieuwe Bestanden-app kunt u documenten snel openen en ordenen. Meer informatie
  • Met de commando's 'Voeg samen', 'Doorsnede', 'Trek af' en 'Laat weg' maakt u nieuwe vormen.
  • Met de commando's 'Lijn uit', 'Verdeel', 'Spiegel verticaal' en 'Spiegel horizontaal' zet u objecten snel op de juiste plek.
  • Ondersteuning voor het commando 'Koppel los' voor samengestelde vormen in de vormenbibliotheek. Meer informatie
  • Met driemaal tikken selecteert u een alinea.
  • Pdf-export is verbeterd. U kunt nu de inhoudsopgave van een document bekijken in de navigatiebalk van apps waarmee u pdf's kunt weergeven.
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Pages 3.2 voor iOS

• Verfraai uw documenten met een bibliotheek met meer dan 500 professioneel getekende vormen. Meer informatie
  • Reageer op opmerkingen en neem deel aan gesprekken in een reeks. Meer informatie
  • Voeg gekoppelde tekstvakken toe zodat tekst eenvoudig overloopt van de ene plek naar de andere. Meer informatie
  • Bespaar tijd tijdens het typen dankzij de nieuwe opties voor autocorrectie en tekstvervanging. Meer informatie
  • Navigeer eenvoudig in een document dankzij de nieuwe weergave met paginaminiaturen.
  • Exporteer documenten als ePub-boeken met een vaste lay-out. Meer informatie
  • Wijzig de marges, kopteksten, voetteksten en het papierformaat tijdens het samenwerken. Meer informatie

Nieuw in Pages 3.1 voor iOS

• Maak tekst op als superscript of subscript, gebruik ligaturen en wijzig de achtergrondkleur van tekst.
  • Voeg bladwijzers toe om eenvoudig van het ene naar het andere onderdeel van een document te gaan. Meer informatie
  • Voeg fraaie wiskundige vergelijkingen toe in de LaTeX- of MathML-notatie. Meer informatie
  • Open met een wachtwoord beveiligde documenten snel met Touch ID op de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar. Meer informatie
  • Importeer en exporteer documenten in de RTF-structuur (Rich Text Format). Meer informatie
  • Vervang eenvoudig ontbrekende lettertypen in een document.
  • Zorg voor beter leesbare cirkeldiagrammen met de nieuwe toelichtingslijnen.
  • Pas datums, tijden en valuta aan voor uw taal of regio.

Nieuw in Pages 3.0 voor iOS

• Samenwerking in realtime (bètafunctie).
    • Wijzig samen met anderen een document in Pages op de Mac, iPad en iPhone en op iCloud.com
    • Maak een document openbaar of deel het met specifieke personen.
    • Bekijk wie er nog meer aan het document werkt.
    • Bekijk de cursors van andere deelnemers terwijl ze het document wijzigen. Meer informatie
  • Nieuw opmaakpaneel dat gebruikmaakt van het grote scherm van de 12,9-inch iPad Pro.
  • Verbeterde downloads - Pages downloadt documenten pas van iCloud op het moment dat u eraan gaat werken.
  • Open en wijzig Pages '05-documenten. Meer informatie
  • Ondersteuning voor afbeeldingen met een breed kleurengamma.
  • Verbeterde navigatie via het toetsenbord en extra toetscombinaties.