De functietoetsen gebruiken op de MacBook Pro met Touch Bar

Houd de Fn-toets (Function) ingedrukt om F1 tot en met F12 te zien in de Touch Bar.

De functietoetsen weergeven

Houd de Fn-toets (Function) op je toetsenbord ingedrukt om F1 tot en met F12 te zien in de Touch Bar.

Je kunt de functietoetsen ook automatisch laten weergeven wanneer je specifieke apps gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op 'Toetsenbord'.

• Als je macOS Ventura of nieuwer gebruikt, klik je op 'Toetscombinaties' en selecteer je vervolgens 'Functietoetsen' in de lijst aan de linkerkant.

• Als je macOS Monterey of ouder gebruikt, klik je op 'Toetscombinaties' bovenaan het venster en selecteer je vervolgens 'Functietoetsen' in de lijst aan de linkerkant.

2. Klik op de knop 'Voeg toe' (+) en selecteer vervolgens een app in het dialoogvenster dat wordt geopend. Voor elke app die je toevoegt, verschijnen de functietoetsen automatisch in de Touch Bar wanneer je die app gebruikt.

Of het schermtoetsenbord gebruiken

Als alternatief voor het weergeven van de functietoetsen in de Touch Bar kun je ook de functietoetsen op het schermtoetsenbord gebruiken.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren'), klik vervolgens op 'Toetsenbord' en voer een van deze stappen uit:

• Als je macOS Ventura of nieuwer gebruikt, klik je op 'Wijzig' naast 'Invoerbronnen' en selecteer je vervolgens 'Toon invoermenu in menubalk'.

• Als je macOS Monterey of Big Sur gebruikt, selecteer je 'Toon invoermenu in menubalk' in het paneel 'Invoerbronnen'.

• Als je macOS Catalina of ouder gebruikt, selecteer je 'Toon toetsenbord- en emojiweergave in menubalk'.

2. Klik op het weergavesymbool in de menubalk en kies 'Toon Toetsenbordweergave'.

3. Klik op de Fn-toets op het schermtoetsenbord om alle functietoetsen weer te geven.

De functietoetsen weergeven als je Microsoft Windows gebruikt

Houd de Fn-toets (Function) op je toetsenbord ingedrukt om F1 tot en met F12 te zien in de Touch Bar.

Je kunt de functietoetsen ook continu in de Touch Bar laten weergeven:

1. Klik in het systeemvak aan de rechterkant van de Windows-taakbalk op de pijl-omhoog om verborgen symbolen weer te geven.

2. Klik op het Boot Camp-symbool en kies vervolgens 'Boot Camp-configuratiescherm' in het menu.

3. Als je wordt gevraagd of je deze app toestemming wilt geven om wijzigingen aan te brengen, klik je op 'Ja'.

4. Klik op de tab 'Toetsenbord'.

5. Selecteer 'Gebruik de toetsen 'F1', 'F2', enzovoort, als standaardfunctietoetsen'.

Of het schermtoetsenbord gebruiken

Als alternatief voor het weergeven van de functietoetsen in de Touch Bar kun je het schermtoetsenbord gebruiken:

1. Selecteer 'Toegankelijkheid' in het Windows-menu.

2. Klik op 'Schermtoetsenbord'.

3. Klik op de Fn-toets op het schermtoetsenbord om alle functietoetsen weer te geven.

Meer informatie over het schermtoetsenbord in Windows.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.