Muziek afspelen, herhalen en in willekeurige volgorde afspelen

Op het scherm 'Huidige' kunt u muziek afspelen, nummers in willekeurige volgorde afspelen en herhalen, en meer.

U kunt Herhalen en Shuffle in- en uitschakelen door het aan Siri te vragen of via de bedieningsknoppen in de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, in de Apple Music-app op uw Android-apparaat, in iTunes op uw Mac of pc, of in de Muziek-app op uw Apple Watch.

De functies van Apple Music en iTunes kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Op uw iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

Op uw iOS- of Android-apparaat kunt u Shuffle op twee plaatsen inschakelen, en Herhalen op één plaats:

• Bovenaan een afspeellijst of album ziet u een Shuffle-knop () rechts naast de afspeelknop (). Tik op  Shuffle om de muziek te laten afspelen in willekeurige volgorde. De kleur van de knop verandert niet.
  • Wanneer u muziek afspeelt, wordt er onderaan of rechtsonder in het scherm een speler weergegeven. Tik op de speler om 'Huidige' weer te geven en scrol omhoog. U vindt de  Shuffle-knop en  Herhaal-knop boven 'Songtekst'. De kleur van de knop verandert wanneer u Shuffle of Herhalen inschakelt.

Als de muziek in willekeurige volgorde wordt afgespeeld of wordt herhaald, en u niet meer weet of u Shuffle of Herhalen hebt ingeschakeld, kunt u kijken naar 'Huidige' om te zien of de  Shuffle-knop of de  Herhaal-knop van kleur veranderd is.

Nummers in willekeurige volgorde afspelen

Speel een album, afspeellijst of reeks nummers af, open het scherm 'Huidige' en scrol omhoog.

Tik op  Shuffle om dit in te schakelen. De muziek wordt nu in willekeurige volgorde afgespeeld. Tik nogmaals op  Shuffle om dit uit te schakelen.

Nummers herhalen

Speel een album, afspeellijst of nummer af, open het scherm 'Huidige' en scrol omhoog.

Tik eenmaal op  Herhaal om Herhalen in te schakelen voor een hele afspeellijst of een heel album. Tik nogmaals op  Herhaal om Herhalen in te schakelen voor een enkel nummer. Tik een derde keer op  Herhaal om Herhalen op te heffen.

Een iPhone X met 'Huidige'. Shuffle is ingeschakeld.

Als Shuffle is ingeschakeld, wordt de  Shuffle-knop roze.

Een iPhone X met 'Huidige'. Herhalen is ingeschakeld.

Als Herhalen is ingeschakeld, wordt de  Herhaal-knop roze.

Meer opties

Onder de knoppen  Shuffle en  Herhaal in het scherm 'Huidige' vindt u de songteksten van het nummer1 en een lijst met nog af te spelen nummers. U kunt de volgorde van de nog af te spelen nummers wijzigen door nummers te verplaatsen met behulp van het Verplaats-symbool op uw iOS-apparaat of het Verplaats-symbool op uw Android-apparaat, of door naar links te vegen over een nummer dat u wilt overslaan. Als u geen Verplaats-symbool of Verplaats-symbool ziet, schakelt u Herhalen uit.

Op een Mac of pc

Bovenzijde van MacBook met iTunes geopend

Wanneer u muziek afspeelt in iTunes op een Mac of pc, kunt u Shuffle of Herhalen bovenaan het iTunes-venster inschakelen.

Nummers in willekeurige volgorde afspelen

Speel een afspeellijst of album af en klik vervolgens op het Shuffle-symbool om Shuffle in te schakelen. De muziek wordt nu in willekeurige volgorde afgespeeld. Klik nogmaals op het Shuffle-symbool om Shuffle uit te schakelen.

Als Shuffle ingeschakeld is, ziet u het Shuffle-symbool.

Nummers herhalen

Speel een afspeellijst, album of nummer af en klik vervolgens eenmaal op het Herhaal-symbool om Herhalen in te schakelen voor de hele afspeellijst, het hele album of het enkele nummer. Klik nogmaals op het Herhaal-symbool om Herhalen in te schakelen voor één nummer in een afspeellijst of album. Klik een derde keer op het Herhaal-symbool om Herhalen op te heffen.

Als Herhalen is ingeschakeld, ziet u het Herhaal-symbool of het Herhaal-symbool.

Meer opties

Bovenaan het iTunes-venster kunt u ook een nummer terugspoelen, pauzeren of vooruitspoelen, het volume van het nummer instellen, de songtekst bekijken1, een nummer delen, het nummer streamen via AirPlay, en meer.

Op een Apple Watch

Wanneer u muziek afspeelt in de Muziek-app op uw Apple Watch Series 3 of nieuwer, kunt u die bedienen vanuit de Muziek-app. U hebt AirPods of een Bluetooth-koptelefoon nodig om naar muziek te luisteren via uw Apple Watch.

Nummers in willekeurige volgorde afspelen

Open de Muziek-app vanuit het Dock en kies vervolgens een afspeellijst of album om af te spelen. Tik in het afspeelscherm op het Lijst-symbool.

Tik op het Shuffle-symbool om Shuffle in te schakelen. De muziek wordt nu in willekeurige volgorde afgespeeld. Tik nogmaals op het Shuffle-symbool om Shuffle uit te schakelen.

Nummers herhalen

Open de Muziek-app vanuit het Dock en kies vervolgens een afspeellijst of album om af te spelen. Tik in het afspeelscherm op het Lijst-symbool.

Tik eenmaal op het Herhaal-symbool om Herhalen in te schakelen voor een hele afspeellijst of een heel album. Tik nogmaals op het Herhaal-symbool om één nummer te herhalen. Tik een derde keer op het Herhaal-symbool om Herhalen op te heffen.

Als Shuffle ingeschakeld is, ziet u het Shuffle-symbool.

Als Herhalen is ingeschakeld, ziet u het Herhaal-symbool of het Herhaal-symbool.

Meer opties

U kunt het volume van een nummer wijzigen door tijdens het afspelen aan de Digital Crown te draaien.

Meer informatie

1. Songteksten zijn niet voor alle nummers beschikbaar. Meer informatie over songteksten in Apple Music.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.