Postbussen gebruiken om uw e-mail te ordenen op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt op heel veel manieren uw e-mail organiseren in de Mail-app op uw iPhone, iPad of iPod touch. U kunt postbussen aanmaken om e-mail te organiseren, Vip en markeringen gebruiken om dingen te laten opvallen en meer.

Postbussen gebruiken

Een postbus is een map die u kunt gebruiken om uw e-mail te ordenen. In de Mail-app kunt u standaardpostbussen gebruiken, zoals Inkomend, Verzonden en Prullenmand. U kunt ook aangepaste postbussen aanmaken. U kunt ook Vip en markeringen gebruiken om bepaalde e-mailberichten op te laten vallen.

Aangepaste postbussen aanmaken

U kunt aangepaste postbussen aanmaken om uw e-mail te sorteren in categorieën als Werk, Gezin, enzovoort. Dit doet u als volgt:

1. In de lijst met postbussen tikt u rechtsboven op 'Wijzig' en vervolgens op 'Nieuwe postbus'.
  2. Geef een naam op voor de postbus. Als u op uw apparaat meerdere e-mailaccounts hebt, tikt u op 'Postbuslocatie' en kiest u de account waarin u de postbus aanmaakt.
  3. Tik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Gereed'.

U vindt de nieuwe postbus in de lijst van postbussen onder de account waarvoor u de postbus hebt aangemaakt. U kunt ook een snelkoppeling aanmaken voor een aangepaste postbus, zodat deze bovenaan komt te staan in de lijst van postbussen.

Uw e-mailberichten naar een postbus verplaatsen

Als u een aangepaste postbus hebt aangemaakt, kunt u er e-mail naartoe verplaatsen. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar uw postbus 'Inkomend' in Mail.
  2. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.
  3. Selecteer de e-mailberichten en tik op 'Verplaats'.
  4. Kies een postbus waarnaar u de e-mailberichten wilt verplaatsen.

Postbussen verwijderen

Wanneer u een aangepaste postbus verwijdert, worden alle e-mailberichten in die postbus permanent verwijderd, ook uit uw account. U kunt uw e-mail verplaatsen naar een andere postbus voordat u een postbus verwijdert.

Zo verwijdert u een postbus:

1. Ga naar de lijst van postbussen en tik rechtsboven op 'Wijzig'.
  2. Tik op de postbus die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder postbus'.
  4. Tik op 'Verwijder' en vervolgens op 'Gereed'.

U kunt alleen aangepaste postbussen verwijderen.

De postbus 'Vip' gebruiken

In de Mail-app kunt u specifieke personen aanduiden als vips om de berichten die zij sturen bij te kunnen houden. Uw vips hebben een ster  naast hun naam in de berichtkop. Uw postbus 'Vip' staat in de lijst met uw postbussen.

Als u uw postbus 'Vip' niet kunt vinden, controleert u of deze is ingeschakeld. Ga naar 'Mail', tik op 'Wijzig' en controleer of 'Vip' is geselecteerd in de lijst met postbussen.

Een vip toevoegen

1. Ga naar een e-mail.
  2. Tik op de naam of het e-mailadres van de afzender in de berichtkop.
  3. Tik op 'Voeg toe aan vip'.

Mail voegt de vip toe aan uw postbus 'Vip'.

Vip-meldingen wijzigen

1. Open Mail.
  2. Tik op naast 'Vip'.
  3. Tik op 'Vip-meldingen'.
  4. Selecteer vervolgens de meldingen die u wilt instellen.

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Mail' gaan, tikken op 'Vip' en selecteren hoe u vip-meldingen wilt ontvangen.

Uw e-mail markeren

U kunt uw e-mail markeren met een markering om uw berichten bij te houden. U kunt uw verschillende markeringen zelfs coderen met een kleur. Wanneer u een e-mail markeert, ziet u een markering  naast de e-mailreeks.

De standaardmarkering gebruiken:

1. Ga naar de postbus waarin de e-mail staat die u wilt markeren.
  2. Veeg naar links over de e-mail.
  3. Tik op 'Markeer'.

Op iOS 13 en iPadOS kunt u de kleur van de marketing wijzigen. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar een berichtenreeks.
  2. Tik op de knop 'Beantwoord'
  3. Selecteer de kleur die u voor die markering wilt gebruiken.

Uw gemarkeerde e-mail vinden

1. Open de Mail-app.
  2. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.
  3. Selecteer 'Gemarkeerd'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Afzenders blokkeren

U kunt e-mail blokkeren vanuit de Mail-app en vanuit Instellingen. Op deze manier blokkeert u vanuit de Mail-app:

1. Ga naar de e-mail die u wilt blokkeren.
  2. Tik op de naam of het e-mailadres van de afzender bovenaan het bericht.
  3. Tik op 'Blokkeer deze contactpersoon'.

Als u een opgeslagen contactpersoon wilt blokkeren vanuit Instellingen:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Mail'.
  2. Tik op 'Geblokkeerd'.
  3. Scrol naar de onderkant van uw scherm en tik op 'Voeg toe'.
  4. Voer de contactpersoon in die u wilt blokkeren.

Als u uw geblokkeerde contactpersonen wilt weergeven:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Mail'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Geblokkeerd'.

Wanneer u een e-mail blokkeert, wordt het bericht standaard gemarkeerd als 'Geblokkeerd'; het blijft wel in uw postbus 'Inkomend' staan. Als u deze instelling wilt wijzen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail'.
  2. Tik op 'Geblokkeerde afzenders'.
  3. Selecteer vervolgens: 'Geen', 'Markeer als geblokkeerd, maar laat in 'Inkomend' staan' of 'Prullenmand'.

Meer doen met Mail