Postbussen gebruiken om je e-mailberichten te ordenen op je iPhone of iPad

Lees hoe je je e-mailberichten kunt ordenen met aangepaste postbussen, de postbus 'Vip' en markeringen.

Postbussen gebruiken

Een postbus is een map die je kunt gebruiken om je e-mailberichten te ordenen. In de Mail-app kun je standaardpostbussen gebruiken, zoals 'Inkomend', 'Verzonden', 'Prullenmand', 'Herinnering', 'Vervolg' en 'Stuur later'. Je kunt ook aangepaste postbussen aanmaken. Je kunt ook vips en markeringen gebruiken om bepaalde e-mailberichten op te laten vallen.

Aangepaste postbussen aanmaken

1. In de lijst met postbussen tik je rechtsboven op 'Wijzig' en vervolgens op 'Nieuwe postbus'.

2. Geef een naam op voor de postbus. Als je op je apparaat meerdere e-mailaccounts hebt, tik je op 'Postbuslocatie' en kies je de account waarin je de postbus aanmaakt. Lees hoe je een e-mailaccount kunt toevoegen aan je apparaat.

3. Tik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Gereed'.

Een nieuwe postbus aanmaken in Mail

Je vindt de nieuwe postbus in de lijst van postbussen onder de account waarvoor je de postbus hebt aangemaakt.

Je e-mailberichten naar een postbus verplaatsen

1. Ga naar je postbus 'Inkomend' in Mail.

2. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.

3. Selecteer de e-mailberichten en tik op 'Verplaats'.

4. Tik op 'Verplaats bericht'.

5. Kies een postbus waarnaar je de e-mailberichten wilt verplaatsen.

E-mails verplaatsen naar een nieuwe postbus in Mail

Postbussen verwijderen

Wanneer je een aangepaste postbus verwijdert, worden alle e-mailberichten in die postbus permanent verwijderd, ook uit je account. Je kunt je e-mailberichten verplaatsen naar een andere postbus voordat je een postbus verwijdert.

Een aangepaste postbus verwijderen:

1. Ga naar de lijst van postbussen en tik rechtsboven op 'Wijzig'.

2. Tik op de postbus die je wilt verwijderen.

3. Tik op 'Verwijder postbus'.

4. Tik op 'Verwijder' en vervolgens op 'Gereed'.

Je kunt alleen aangepaste postbussen verwijderen.

Lees hoe je afzonderlijke e-mailberichten op je iPhone of iPad kunt verwijderen.

De postbus 'Vip' gebruiken

In de Mail-app kun je specifieke personen aanduiden als vips om de berichten die zij sturen bij te kunnen houden. Je vips hebben het stersymboolhet stersymbool naast hun naam in de berichtkop. De postbus 'Vip' staat in de lijst met je postbussen.

Als je je postbus 'Vip' niet kunt vinden, controleer je of deze is ingeschakeld. Ga naar 'Mail', tik op 'Wijzig' en controleer of 'Vip' is geselecteerd in de lijst met postbussen.

Een vip toevoegen

1. Ga naar een e-mailbericht.

2. Tik op de naam of het e-mailadres van de afzender in de berichtkop.

3. Tik op 'Voeg toe aan vip'.

Een contactpersoon toevoegen aan je viplijst in Mail

Vipmeldingen wijzigen

1. Open Mail.

2. Tik op de knop 'Info'de knop 'Info' naast 'Vip'.

3. Tik op 'Vipmeldingen'.

4. Selecteer de meldingen die je wilt instellen.

Je meldingsvoorkeuren voor vipmails aanpassen in Mail

Markeringen voor e-mailberichten gebruiken

Je kunt je e-mailbericht een markering geven om je berichten bij te houden. Je kunt je verschillende markeringen zelfs voorzien van een kleurcode. Als je een e-mailbericht markeert, zie je het vlagsymboolhet vlagsymbool naast de reeks van het e-mailbericht.

Een e-mail markeren in Mail

De standaardmarkering gebruiken:

1. Ga naar de postbus waarin het e-mailbericht staat dat je wilt markeren.

2. Swipe naar links over het e-mailbericht.

3. Tik op 'Markeer'.

Een markeringskleur kiezen om e-mails te markeren in Mail

De kleur van een markering wijzigen:

1. Ga naar een reeks van het e-mailbericht.

2. Tik op de knop 'Antwoord'de knop 'Antwoord'.

3. Tik op 'Markeer' en selecteer de kleur die je voor de markering wilt gebruiken.

Je gemarkeerde e-mailberichten vinden

1. Ga in de app Mail naar de lijst met je postbussen.

2. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.

3. Selecteer 'Gemarkeerd'.

4. Tik op 'Gereed'. Je postbus met gemarkeerde e-mailberichten wordt nu weergegeven in de lijst met je postbussen.

De gemarkeerde postbus selecteren in Mail