Van twee-staps-verificatie naar twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag voor uw Apple ID die is ontworpen om ervoor te zorgen dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw account, zelfs als iemand uw wachtwoord weet.

Twee-factor-authenticatie is onze meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke accountbeveiliging. Voor het gebruik van sommige van de nieuwste functies in iOS, macOS en iCloud is twee-factor-authenticatie vereist. Als u twee-staps-verificatie gebruikt, werken wij uw account automatisch bij wanneer u inlogt bij iOS 11 of macOS High Sierra. U kunt twee-staps-verificatie voor een account ook handmatig veranderen naar twee-factor-authenticatie door de onderstaande stappen te volgen.

Controleren welke functie u gebruikt

Als u niet zeker weet of u twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt ingesteld, volgt u deze stappen:

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Controleer in het gedeelte 'Beveiliging' of u 'Twee-factor-authenticatie' of 'Twee-staps-verificatie' ziet en of de functie is in- of uitgeschakeld.

Als twee-staps-verificatie is ingeschakeld, voert u de volgende stappen uit om de functie uit te schakelen. Daarna kunt u twee-factor-authenticatie inschakelen. Als twee-factor-authenticatie is ingeschakeld, hoeft u verder niets te doen.

Twee-staps-verificatie uitschakelen

Voordat u twee-factor-authenticatie kunt inschakelen, moet u twee-staps-verificatie uitschakelen. Voer deze stappen uit:

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig'.
  3. Klik op 'Schakel twee-staps-verificatie uit'. Klik nogmaals om te bevestigen.
  4. Stel nieuwe beveiligingsvragen in en verifieer uw geboortedatum. U ontvangt een e-mail om te bevestigen dat twee-staps-verificatie is uitgeschakeld voor uw Apple ID.
  5. Vergeet niet dat u moet controleren of u nog steeds bent ingelogd bij iCloud. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.

Als u op uw Mac inlogt met uw Apple ID, moet u het inlogwachtwoord voor de Mac wijzigen voordat u twee-factor-authenticatie instelt.

Twee-factor-authenticatie inschakelen

Twee-factor-authenticatie is momenteel beschikbaar voor iCloud-gebruikers die ten minste één apparaat met iOS 9 of OS X El Capitan of hoger hebben. Meer informatie.

Op iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam]. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' en tikt u op uw Apple ID.
  2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging'. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op 'Schakel twee-factor-authenticatie in'.

Op een Mac:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Klik op het tabblad 'Beveiliging'.
  4. Klik op 'Schakel twee-factor-authenticatie in'.

Vergeet niet te controleren of u nog steeds bent ingelogd bij iCloud op al uw apparaten. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.