Mickey Mouse of Minnie Mouse de tijd laten uitspreken

Als u Mickey Mouse of Minnie Mouse instelt als wijzerplaat, kunt u op het scherm tikken om ze te laten zeggen hoe laat het is.

Uw wijzerplaat instellen

U kunt de wijzerplaat wijzigen via de Apple Watch of uw iPhone.

Open op de iPhone de Apple Watch-app en tik op het tabblad 'Wijzerplaten'. Kies 'Mickey Mouse' of 'Minnie Mouse' en tik dan op 'Voeg toe'.

Als u de wijzerplaat wilt aanpassen, drukt u stevig op het scherm van uw Apple Watch.

Wijzerplaatgalerie met de opties 'Mickey Mouse' en 'Minnie Mouse'.

De stille modus controleren

Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog.

Controleer vervolgens of de stille modus is uitgeschakeld. Als deze modus ingeschakeld is, tikt u erop om de modus uit te schakelen. Wanneer de stille modus uitgeschakeld is, wordt het symbool grijs of gedimd weergegeven.

In de volgende stap leest u hoe u Mickey Mouse of Minnie Mouse laat zeggen hoe laat het is, zelfs als de stille modus is ingeschakeld.

Bedieningspaneel op Apple Watch met stille modus.

De instellingen op uw iPhone controleren

Open de Apple Watch-app, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik dan op 'Klok'.

Zorg dat 'Spreek tijd uit' is ingeschakeld. Selecteer 'Spreek altijd uit' als u wilt dat Mickey Mouse of Minnie Mouse zelfs zegt hoe laat het is als de stille modus is ingeschakeld.

Dit kunt u ook rechtstreeks op de Apple Watch instellen. Open 'Instellingen' en tik op 'Klok'.

Apple Watch Klok-instellingen op iPhone.

Horen hoe laat het is

Tik op uw Apple Watch met één vinger op Mickey Mouse of Minnie Mouse om hem of haar te laten zeggen hoe laat het is. Als u een Apple Watch Series 5 of Series 6 hebt en u 'Altijd aan' gebruikt, tikt u tweemaal wanneer het scherm gedimd is.

Als 'Spreek tijd uit' is ingeschakeld, kunt u ook horen hoe laat het is door twee vingers op elke willekeurige wijzerplaat te houden.

Minnie Mouse met rood polkadotrokje.

Als Mickey Mouse of Minnie Mouse niet spreekt

Mogelijk moet u hun stemmen downloaden:

1. Laat uw Apple Watch verbinding maken met een vertrouwd wifinetwerk en plaats de Apple Watch op de oplader.
  2. Wacht ongeveer 15 minuten en tik opnieuw op het scherm.

Als u hun stem nog steeds niet hoort, verwijdert u de wijzerplaat en voegt u deze opnieuw toe:

1. Houd uw vinger op het beeldscherm van de Apple Watch.
  2. Veeg omhoog op de 'Mickey Mouse'- of 'Minnie Mouse'-wijzerplaat en tik op 'Verwijder'.
  3. Veeg naar links totdat u de knop 'Voeg toe' het plussymbool ziet. Vervolgens tikt u erop.
  4. Draai aan de Digital Crown en tik vervolgens op 'Mickey Mouse' of 'Minnie Mouse' om de wijzerplaat opnieuw toe te voegen.
  5. Tik op het scherm om te proberen of de tijd wordt uitgesproken.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.