De thuisknop op iPhone 7 en iPhone 8 gebruiken

Lees meer over de thuisknop op uw iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De thuisknop op uw iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 of iPhone 8 Plus is anders dan de thuisknop op andere iOS-apparaten. De thuisknop beweegt niet naar beneden wanneer u erop drukt, maar detecteert in plaats daarvan de aanwezigheid en druk van uw vinger. Als u op de thuisknop drukt, voelt u een lichte klik. U kunt kiezen uit drie klikken met verschillende feedbackniveaus wanneer u klikt.

Een klik kiezen

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Thuisknop' en selecteer '1', '2' of '3' als u de klikfeedback van de thuisknop wilt wijzigen. Klik 1 geeft de lichtste klik en klik 3 de zwaarste.

U merkt de klik mogelijk beter op als u uw apparaat vasthoudt dan wanneer deze op een oppervlak ligt, zoals een tafel.

Als de thuisknop niet reageert

Volg deze stappen als de thuisknop niet reageert wanneer u erop drukt:

1. Controleer of uw iPhone is ingeschakeld.
  2. Zorg ervoor dat uw handen schoon en droog zijn.
  3. Verwijder hoezen of beschermfolie die de thuisknop bedekken.

De iPhone gebruikt capacitieve detectietechnologie voor zowel het Multi-Touch-beeldscherm als de thuisknop. U moet de thuisknop kunnen gebruiken met handschoenen die met het beeldscherm werken.