Een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toevoegen aan Apple Wallet

Voeg een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toe aan Apple Wallet op je iPhone of Apple Watch om met het openbaar vervoer te reizen en aankopen te doen met Apple Pay.

Dit heb je nodig om een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toe te voegen aan je iPhone of Apple Watch1:

• Een Apple ID die je hebt gebruikt om in te loggen op je apparaat en waarvoor twee-factor-authenticatie is ingeschakeld.
  • Suica of PASMO: een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer of een Apple Watch Series 3 of nieuwer met de nieuwste versie van iOS of watchOS.
  • Alleen Suica: een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 die in Japan is gekocht.
  • Alleen ICOCA2: een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer met iOS 16 of nieuwer, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer met watchOS 8.7.1 of nieuwer.

Als je een nieuwe Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart wilt toevoegen, heb je een in aanmerking komende betaalkaart in Apple Wallet nodig.

Een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toevoegen aan Apple Wallet

Je kunt een nieuwe Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toevoegen aan je iPhone of Apple Watch, of je kunt je fysieke kaart overzetten naar je apparaat.

Wanneer je je eerste Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toevoegt, wordt de Express-modus automatisch ingeschakeld voor die kaart, waardoor je met slechts één tikje kunt betalen voor het openbaar vervoer en voor aankopen.

Een nieuwe Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toevoegen aan je iPhone of Apple Watch

1. Een kaart toevoegen:
    • iPhone: open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe'.
    • Apple Watch: open de Apple Watch-app op je iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Scrol vervolgens omlaag, tik op 'Wallet en Apple Pay' en tik op 'Voeg kaart toe'.
  2. Tik op 'Openbaarvervoerkaart'.
  3. Kies de kaart die je wilt toevoegen.
  4. Tik op 'Ga door'.
  5. Kies het bedrag dat je op de kaart wilt zetten en tik op 'Voeg toe'.
  6. Volg de stappen op het scherm om je aankoop te bevestigen en je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toe te voegen.

Een fysieke Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart overzetten naar je iPhone of Apple Watch

Je kunt je fysieke Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart met saldo en al overzetten naar Apple Wallet.3 Na het overzetten werkt de fysieke kaart niet meer en wordt je storting toegevoegd aan je Suica-, PASMO- of ICOCA-saldo in Apple Wallet.

1. Een kaart toevoegen:
    • iPhone: open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe'.
    • Apple Watch: open de Apple Watch-app op je iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Scrol vervolgens omlaag, tik op 'Wallet en Apple Pay' en tik op 'Voeg kaart toe'.
  2. Tik op 'Openbaarvervoerkaart'.
  3. Kies de kaart die je wilt toevoegen en tik op 'Ga door'.
  4. Tik op 'Zet bestaande kaart over'.
  5. Volg de stappen op het scherm om de fysieke kaart over te zetten. Controleer de laatste vier cijfers van het kaartnummer.

Je geboortedatum is alleen vereist als je een My Suica-kaart, een gepersonaliseerde PASMO-kaart, een Commuter PASMO- of Suica-kaart, of een ICOCA-kaart toevoegt. Voer de geboortedatum in die je ook hebt ingevoerd toen je de plastic kaart kocht. Tik op 'Volgende'.
  6. Leg de openbaarvervoerkaart op een vlakke ondergrond en houd de bovenkant van je iPhone op de kaart totdat je 'Kaart toegevoegd' ziet op het scherm. Dit proces kan een paar minuten duren.

Zet je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart over naar andere apparaten

Een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart kan maar op één apparaat tegelijk staan. Je kunt je kaart echter wel verplaatsen naar een ander apparaat.

Je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart overzetten van een iPhone naar een Apple Watch

1. Open op de iPhone de Apple Watch-app.
  2. Scrol op het tabblad 'Mijn Watch' omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op de knop 'Voeg toe' naast de kaart die je naar je Apple Watch wilt verplaatsen.
  4. Je kunt ook 'Voeg kaart toe' selecteren om een lijst met eerdere kaarten van je andere apparaten te bekijken.

Gebruik de Apple Watch-app om de kaart weer te verplaatsen naar je iPhone: tik op 'Wallet en Apple Pay', tik op je kaart en tik vervolgens op 'Voeg kaart toe aan iPhone'.

Je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart overzetten met behulp van Configuratie-assistent

1. Tik in Configuratie-assistent op je nieuwe iPhone op Wallet.
  2. Selecteer de kaarten die je wilt overzetten vanaf je vorige apparaat.
  3. Tik op 'Ga door' om te bevestigen dat je je kaarten naar je nieuwe apparaat wilt overbrengen.4

Je vorige apparaat moet je in de buurt zijn en verbonden zijn met internet om de overdracht naar je nieuwe apparaat te voltooien.

Hoe je je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart overzet met behulp van de Wallet-app

1. Open de Wallet-app op je nieuwe iPhone en tik op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe'.
  2. Tik op 'Vorige kaarten' en kies je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart.
  3. Volg de stappen op het scherm om je kaart toe te voegen aan de nieuwe iPhone.4

Je kunt je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart niet verplaatsen tijdens een rit met het openbaar vervoer.

Je vorige apparaat moet je in de buurt zijn en verbonden zijn met internet om de overdracht naar je nieuwe apparaat te voltooien.

Je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart verwijderen

1. Open de Wallet-app op je iPhone.
  2. Tik op je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart.
  3. Tik op de knop 'Meer' knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Kaartgegevens'.
  4. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder kaart' en tik vervolgens ter bevestiging op 'Verwijder'.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  2. Voor ICOCA-kaarten wordt alleen ondersteuning geboden voor openbaarvervoerkaarten die door JR West zijn uitgegeven. Neem rechtstreeks contact op met ICOCA voor een volledige lijst met in aanmerking komende kaarten.
  3. Zorg ervoor dat je op al je apparaten inlogt bij iCloud. Op je iOS-apparaat moet je Face ID, Touch ID of een toegangscode configureren. Als je een Apple Watch gebruikt, moet je een toegangscode configureren. Als je de toegangscode verwijdert of bij iCloud uitlogt, worden alle creditcards, prepaidkaarten en Suica-, PASMO- of ICOCA-kaarten van dat apparaat verwijderd. Wanneer je een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard en kan het worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch waarop je met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  4. Zodra de overdracht is voltooid, blijft de vorige kaart zichtbaar in de Wallet-app met een melding dat de kaart niet kan worden gebruikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.