Suica- of PASMO-kaarten gebruiken op iPhone of Apple Watch in Japan

In Japan kunt u Suica- en PASMO-kaarten in de Wallet-app gebruiken om met het openbaar vervoer te reizen en aankopen te doen in winkels met Apple Pay op uw iPhone of Apple Watch.

Om een Suica- of PASMO-kaart met Apple Pay te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

Wanneer u uw eerste Suica- of PASMO-kaart toevoegt aan de Wallet-app, is de Express-modus standaard ingeschakeld voor die kaart. Met de Express-modus kunt u uw kaart gebruiken zonder uw apparaat uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, of te verifiëren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Als u extra Suica- of PASMO-kaarten toevoegt, kunt u wijzigen welke kaart u instelt voor de Express-modus.

Meer informatie over de Express-modus.

* Om een PASMO-kaart in de Wallet-app toe te voegen, moet u twee-factor-authenticatie instellen voor uw Apple ID.

Gebruikmaken van het openbaar vervoer met uw Suica- of PASMO-kaart

U kunt Suica of PASMO met Apple Pay gebruiken om overal met het openbaar vervoer te reizen waar u een fysieke Suica- of PASMO-kaart kunt gebruiken, of waar interoperabele Integrated Circuit- (IC) of prepaid-kaarten worden geaccepteerd.

Betalen voor openbaar vervoer met Suica of PASMO

Reizen met het openbaar vervoer met uw Suica- of PASMO-kaart

Met uw Suica- of PASMO-kaart ingesteld op de Express-modus, kunt u snel voor ritten betalen met slechts een tikje op uw iPhone of Apple Watch.

1. Controleer of het apparaat is ingeschakeld. Het hoeft niet verbonden te zijn met een mobiel of wifi-netwerk.
  2. Houd de bovenkant van uw iPhone of uw Apple Watch-display bij de scanner van de ticketpoort wanneer u in- en uitcheckt.
  3. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm. Als u uw Apple Watch gebruikt, voelt u ook een zacht tikje en hoort u een pieptoon.

Afhankelijk van uw iPhone-model kunt u wellicht uw Express-moduskaart gebruiken wanneer uw iPhone moet worden opgeladen.

Als u een kaart wilt gebruiken die niet is ingesteld voor de Express-modus:

• Op uw iPhone: verifieer met Face ID, Touch ID of toegangscode.
  • Op uw Apple Watch: dubbelklik op de zijknop om toegang te krijgen tot uw kaarten, veeg omlaag om uw Suica- of PASMO-kaart te selecteren en verifieer met uw toegangscode.

Uw Suica-kaart in de servicemodus zetten

Als u een stationsagent uw Suica-kaart wilt laten onderhouden, zet u uw apparaat in de servicemodus voordat u het aan de stationsagent geeft.

Uw Suica-kaart in de servicemodus zetten op uw iPhone

1. Open de Wallet-app.
  2. Selecteer uw Suica-kaart.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Open de servicemodus.

Uw Suica-kaart in de servicemodus zetten op uw Apple Watch

1. Verwijder de Apple Watch van uw pols.
  2. Voer de toegangscode in om de Watch te ontgrendelen.
  3. Druk tweemaal op de zijknop.
  4. Scroll naar beneden om uw kaart te selecteren.
  5. Gebruik de Digital Crown om naar beneden te scrollen en tik op 'Schakel servicemodus in'.
  6. Vraag de stationsagent om uw Apple Watch met het display naar beneden vast te houden.

Uw Suica- of PASMO-kaart in winkels gebruiken

U kunt uw Suica- of PASMO-kaart gebruiken waar u deze symbolen ziet:

Suica-betalingskenmerk      PASMO-betalingssymbool

Mogelijk moet u bij de betaling de optie 'Suica' of 'PASMO' selecteren op het betaalapparaat of de verkoper laten weten met welke kaart u wilt betalen.

Wanneer uw Suica- of PASMO-kaart is ingesteld voor de Express-modus, kunt u betalen met Apple Pay zonder uw apparaat te activeren of te ontgrendelen, te verifiëren of een app te openen. Mogelijk kunt u zelfs aankopen doen wanneer uw iPhone moet worden opgeladen.

1. Houd de bovenkant van uw iPhone of het display van uw Apple Watch bij de lezer voor contactloze betalingen.
  2. Wanneer de transactie is voltooid, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm. Als u uw Apple Watch gebruikt, voelt u ook een zacht tikje en hoort u een pieptoon.

Als uw Suica- of PASMO-kaart niet is ingesteld voor de Express-modus, vindt u hier meer informatie over aankopen doen met Apple Pay.

Het saldo van uw PASMO-kaart controleren

Het saldo van uw Suica- of PASMO-kaart controleren

Het saldo van uw Suica- of PASMO-kaart controleren op een iPhone of Apple Watch.

Op een iPhone

1. Open de Wallet-app.
  2. Tik op uw Suica- of PASMO-kaart om uw huidige saldo te bekijken.

Op een Apple Watch

1. Open de Wallet-app.
  2. Tik op uw Suica- of PASMO-kaart.
  3. Gebruik de Digital Crown om naar beneden te scrollen om uw huidige saldo te bekijken.

Als het saldo van uw Suica- of PASMO-kaart niet wordt bijgewerkt

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op uw Suica- of PASMO-kaart.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Schakel de servicemodus in en authenticeer vervolgens met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Tik op de kaart om de servicemodus uit te schakelen. Lees wat u moet doen als uw saldo nog steeds niet wordt bijgewerkt.

Uw Suica- of PASMO-kaart opwaarderen

Als u geld wilt toevoegen aan uw Suica- of PASMO-kaart, configureert u een ondersteunde creditcard of prepaidkaart in de Wallet-app.

Uw Suica- of PASMO-kaart op uw iPhone opwaarderen

1. Tik in de Wallet-app op uw Suica- of PASMO-kaart.
  2. Tik op de knop 'Meer' .
  3. Tik op 'Voeg geld toe'.
  4. Kies het bedrag dat u wilt toevoegen en tik op 'Voeg toe'.
  5. Selecteer de creditcard of prepaidkaart waarmee u wilt betalen en bevestig de transactie met Face ID of Touch ID.

Uw Suica- of PASMO-kaart opwaarderen op uw Apple Watch

1. Tik in de Wallet-app op uw Suica- of PASMO-kaart.
  2. Tik op 'Voeg geld toe'.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Een terugbetaling krijgen voor aankopen die met uw Suica- of PASMO-kaart zijn gedaan met Apple Pay

Voor items die u hebt gekocht met een Suica- of PASMO-kaart met Apple Pay, retourneert u het item naar dezelfde terminal waar u de aankoop hebt gedaan, voordat u Suica of PASMO gebruikt om een andere aankoop te doen met Apple Pay.

Lees meer over terugbetalingen voor aankopen gedaan met een betaalkaart met Apple Pay.

De Suica- of PASMO-app gebruiken

Wanneer u de Suica-app of PASMO-app downloadt, kunt u deze gebruiken voor extra services op uw kaart. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Een nieuwe Suica- of PASMO-kaart aanmaken
  • Uw vervoersschema aanmaken of wijzigen
  • Een Shinkansen- of Green Car-ticket kopen**
  • Het automatisch opladen van kaarten configureren (alleen met View Card)
  • Meldingen van JR East configureren of wijzigen

** U kunt Shinkansen-tickets kopen voor de Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu en Hokuriku Shinkansen. U kunt Green Car-tickets alleen voor treinen van JR East kopen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.