Suica gebruiken op een iPhone of Apple Watch in Japan

Het openbaar vervoer gebruiken of betalen in winkels is nog nooit zo eenvoudig en handig geweest. Lees hier waar en hoe u met Suica kunt betalen op een iPhone of Apple Watch.

Als u Suica wilt gebruiken met Apple Pay, hebt u een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer nodig, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer. U kunt ook een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 gebruiken die in Japan is gekocht. Lees hoe u een Suica-kaart in Apple Pay configureert.

Uw Suica-kaart gebruiken in het openbaar vervoer

U kunt Suica met Apple Pay gebruiken voor het openbaar vervoer waar u de fysieke Suica-kaart kunt gebruiken of waar interoperabele IC-kaarten worden geaccepteerd. Als de Suica-kaart als Express-ov-kaart is geconfigureerd, houdt u gewoon de bovenkant van de iPhone of Apple Watch op enkele centimeters van het systeem voor ticketcontrole wanneer u langs de poortjes gaat. De iPhone of Apple Watch moet ingeschakeld zijn, maar hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. U hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen of een app te openen wanneer u langs de poortjes gaat. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Op de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn Express-kaarten met spaarstand maximaal vijf uur beschikbaar als uw iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan dit de spaarstand voor Express-kaarten aanzienlijk verkorten. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Suica-kaart die wordt gebruikt op een iPhone

Als de Suica-kaart niet als Express-ov-kaart is geconfigureerd, moet u Face ID of Touch ID gebruiken om stationspoortjes te passeren. Op een Apple Watch drukt u tweemaal op de zijknop om de kaarten te zien en veegt u om de Suica-kaart te selecteren. Houd vervolgens het display dicht bij het poortje waar u langs wilt.

U moet wellicht een stationsmedewerker uw Suica-kaart in Apple Pay laten verwerken. Als dat zo is, plaatst u het apparaat in de servicemodus voordat u het aan de stationsmedewerker overhandigt:

• Open Wallet op uw iPhone, selecteer uw Suica-kaart, tik op Meer info en open de servicemodus.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, haalt u deze van uw pols af, voert u de toegangscode in om de Watch te ontgrendelen en drukt u tweemaal op de zijknop. Selecteer vervolgens de Suica-kaart, druk stevig op het scherm, tik op 'Servicemodus' en vraag de stationsmedewerker om de Apple Watch met het display naar beneden te houden.

Een Suica-kaart voor Express-vervoer wijzigen

De eerste Suica-kaart die u aan Wallet toevoegt, is de Express-ov-kaart. Als u meer Suica-kaarten toevoegt en u de Express-ov-kaart wilt wijzigen, volgt u deze stappen.

iPhone

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Tik op 'Express-ov-kaart', kies een nieuwe Suica-kaart en geef toestemming met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Wallet en Apple Pay' > 'Express-ov-kaart'.
  3. Kies een nieuwe kaart en geef uw goedkeuring door de toegangscode op uw Apple Watch in te voeren.

Suica-kaarten in winkels gebruiken

In winkels waar met Suica kan worden betaald, ziet u het logo van Suica.

logo van Suica

Mogelijk moet u bij de betaling de optie 'Suica' selecteren op het betaalapparaat of geef aan de verkoper aan dat u met Suica wilt betalen.

Als de Suica-kaart als Express-ov-kaart is geconfigureerd, houdt u gewoon de bovenkant van de iPhone of het display van de Apple Watch op enkele centimeters van de kaartlezer tot u 'Gereed' en een vinkje op het scherm ziet. U hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen of een app te openen om de aankoop te doen.

Op de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn Express-kaarten met spaarstand maximaal vijf uur beschikbaar als uw iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan dit de spaarstand voor Express-kaarten aanzienlijk verkorten. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Als de Suica-kaart niet als Express-ov-kaart is geconfigureerd maar wel als de standaardbetaalkaart:

• Op een iPhone gebruikt u Face ID of plaatst u uw vinger op de Touch ID en houdt u de telefoon op enkele centimeters van de kaartlezer tot u 'Gereed' en een vinkje op het scherm ziet.
  • Op een Apple Watch drukt u tweemaal op de zijknop en houdt u het display op enkele centimeters van de kaartlezer.

Als de Suica-kaart niet als standaardbetaalkaart is geconfigureerd:

• Op een iPhone X of nieuwer drukt u tweemaal op de zijknop. Op een iPhone 8 of ouder houdt u de bovenzijde van de telefoon bij de kaartlezer zonder uw vinger op de Touch ID te plaatsen. Wanneer uw standaardkaart wordt weergegeven, tikt u eerst op die kaart en dan op de kaart die u wilt gebruiken. Als u wilt betalen, gebruikt u Face ID of plaatst u uw vinger op de Touch ID en houdt u de bovenzijde van uw telefoon op enkele centimeters van de kaartlezer tot u 'Gereed' en een vinkje op het scherm ziet.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, drukt u tweemaal op de zijknop om de kaarten in Apple Pay te zien en veegt u om de Suica-kaart te selecteren. Houd het display van de Apple Watch op enkele centimeters van de kaartlezer om te betalen.

Het saldo van een Suica-kaart controleren

Als u een iPhone gebruikt, opent u Wallet en tikt u op de Suica-kaart. Het huidige saldo wordt weergegeven.

Als u een Apple Watch gebruikt, opent u Wallet, tikt u op de Suica-kaart en scrolt u omlaag met behulp van de Digital Crown om het huidige saldo te zien.

Huidige Suica-saldo op iPhone en Apple Watch

Een Suica-kaart opladen

Als u geld wilt toevoegen aan een Suica-kaart, configureert u een ondersteunde creditcard of prepaidkaart in Apple Pay.

Als u een iPhone gebruikt, gaat u naar Wallet en tikt u op de Suica-kaart waaraan u geld wilt toevoegen. Tik op Meer info, tik op 'Voeg geld toe', kies het bedrag en tik op 'Voeg toe'. Selecteer de kaart waarmee u wilt betalen en gebruik Face ID of plaats uw vinger op de Touch ID om de transactie te voltooien.

Op een Apple Watch:

1. Open Wallet.
  2. Tik op de Suica-kaart.
  3. Tik op 'Voeg geld toe' en volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat er voldoende saldo op de Suica-kaart in Apple Pay staat om de reis volledig te betalen voordat u vertrekt. Of zorg ervoor dat u een creditcard of prepaidkaart in Apple Pay hebt waarmee u de reis kunt betalen. Controleer ook of de batterij van uw apparaat voldoende is opgeladen voor de hele reis.

De Suica-app gebruiken

Als u de Suica-app downloadt, kunt u deze gebruiken voor extra voorzieningen op uw kaart. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Een nieuwe Suica-kaart aanmaken
  • Een reisschema opstellen
  • Een Shinkansen- of Green Car-ticket kopen*
  • Het automatisch opladen van kaarten configureren (alleen met View Card)
  • Meldingen van JR East configureren of wijzigen

* U kunt Shinkansen-tickets kopen voor Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu en Hokuriku Shinkansens. U kunt Green Car-tickets alleen voor treinen van JR East kopen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.