Suica of PASMO gebruiken met een iPhone of Apple Watch in Japan

Het openbaar vervoer gebruiken en betalen in winkels is nog nooit zo eenvoudig en handig geweest. Lees hier waar en hoe u met Suica of PASMO kunt betalen met een iPhone of Apple Watch.

Als u Suica of PASMO met Apple Pay wilt gebruiken, hebt u een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer nodig met de nieuwste versie van iOS of watchOS. U kunt ook Suica gebruiken op een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 die in Japan is gekocht.

Lees hoe u een Suica- of PASMO-kaart configureert in de Wallet-app.*

* Als u een PASMO-kaart in Wallet wilt toevoegen, moet u twee-factor-authenticatie configureren voor uw Apple ID.

Uw Suica- of PASMO-kaart gebruiken voor het openbaar vervoer

U kunt uw Suica- of PASMO-kaart met Apple Pay gebruiken voor het openbaar vervoer overal waar u een fysieke Suica- of PASMO-kaart kunt gebruiken of waar interoperabele IC-kaarten worden geaccepteerd. Als uw Suica- of PASMO-kaart als Express-ov-kaart is geconfigureerd, houdt u gewoon de bovenkant van de iPhone of Apple Watch op enkele centimeters van het systeem voor ticketcontrole wanneer u langs het toegangspoortje gaat. Uw iPhone of Apple Watch moet ingeschakeld zijn, maar hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk. U hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen of een app te openen wanneer u langs de poortjes gaat. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm.

Op uw compatibele iPhone met de nieuwste versie van iOS zijn Express-kaarten in de spaarstand mogelijk nog tot vijf uur lang beschikbaar (afhankelijk van het model) als de iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan de energiereserve voor Express-kaarten sterk afnemen of zelfs helemaal opraken. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Betalen voor het openbaar vervoer met PASMO

Als uw Suica- of PASMO-kaart niet als Express-ov-kaart is geconfigureerd, moet u Face ID of Touch ID gebruiken om de toegangspoortjes te passeren. Op een Apple Watch drukt u tweemaal op de zijknop om de kaarten te zien en veegt u om uw Suica- of PASMO-kaart te selecteren. Houd vervolgens het beeldscherm dicht bij het poortje waar u langs wilt.

U moet wellicht een stationsmedewerker uw Suica-kaart in Apple Pay laten verwerken. Als dat zo is, plaatst u het apparaat in de servicemodus voordat u het aan de stationsmedewerker overhandigt:

• Op uw iPhone opent u Wallet, selecteert u uw kaart, tikt u op de knop 'Meer'  en opent u 'Servicemodus'.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, haalt u deze van uw pols af, voert u de toegangscode in om de Watch te ontgrendelen en drukt u tweemaal op de zijknop. Selecteer vervolgens uw kaart, scrol omlaag en tik op 'Schakel servicemodus in'. Vraag vervolgens de stationsmedewerker om uw Watch vast te houden met het display naar beneden gericht.

Een andere Suica- of PASMO-kaart gebruiken als Express-ov-kaart

De eerste Suica- of PASMO-kaart die u aan Wallet toevoegt, wordt uw Express-ov-kaart. Als u meer Suica- of PASMO-kaarten toevoegt en u de Express-ov-kaart wilt wijzigen, volgt u deze stappen.

iPhone

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Tik op 'Express-ov-kaart', kies een nieuwe kaart en autoriseer deze met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Wallet en Apple Pay' > 'Express-ov-kaart'.
  3. Kies een nieuwe kaart en autoriseer deze door de toegangscode op uw Apple Watch in te voeren.

Suica- of PASMO-kaarten in winkels gebruiken

In winkels waar met Suica of PASMO kan worden betaald, ziet u het logo van Suica of PASMO.

logo van Suica

Mogelijk moet u bij de betaling de optie 'Suica' of 'PASMO' selecteren op het betaalapparaat of de verkoper laten weten met welke kaart u wilt betalen.

Als de Suica- of PASMO-kaart als Express-ov-kaart is geconfigureerd, houdt u gewoon de bovenkant van de iPhone of het beeldscherm van de Apple Watch op enkele centimeters van de kaartlezer tot u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm ziet. U hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen of een app te openen om de aankoop te doen.

Op uw compatibele iPhone met de nieuwste versie van iOS zijn Express-kaarten in de spaarstand nog tot vijf uur lang beschikbaar als de iPhone moet worden opgeladen. U kunt de zijknop indrukken om te controleren of Express-kaarten beschikbaar zijn als uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan de energiereserve voor Express-kaarten flink afnemen. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Als uw Suica- of PASMO-kaart niet als Express-ov-kaart is geconfigureerd maar wel als de standaardbetaalkaart:

• Op een iPhone gebruikt u Face ID of plaatst u uw vinger op de Touch ID en houdt u de telefoon op enkele centimeters van de kaartlezer tot u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm ziet.
  • Op een Apple Watch drukt u tweemaal op de zijknop en houdt u het beeldscherm op enkele centimeters van de kaartlezer.

Als de Suica- of PASMO-kaart niet als standaardbetaalkaart is geconfigureerd:

• Op een iPhone X of nieuwer drukt u tweemaal op de zijknop. Op een iPhone 8 of ouder houdt u de bovenzijde van de telefoon bij de kaartlezer zonder uw vinger op de Touch ID te plaatsen. Wanneer uw standaardkaart wordt weergegeven, tikt u eerst op die kaart en dan op de kaart die u wilt gebruiken. Als u wilt betalen, gebruikt u Face ID of plaatst u uw vinger op de Touch ID en houdt u de bovenzijde van uw telefoon op enkele centimeters van de kaartlezer tot u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm ziet.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, drukt u tweemaal op de zijknop om de kaarten in Apple Pay te zien en veegt u om de kaart te selecteren. Houd het beeldscherm van de Apple Watch op enkele centimeters van de kaartlezer om te betalen.

Het saldo van een Suica- of PASMO-kaart controleren

Als u een iPhone gebruikt, opent u Wallet en tikt u op de Suica- of PASMO-kaart. Het huidige saldo wordt weergegeven.

Als u een Apple Watch gebruikt, opent u Wallet, tikt u op de Suica- of PASMO-kaart en scrolt u omlaag met behulp van de Digital Crown om het huidige saldo te zien.
Het saldo van uw PASMO-kaart controleren

Als het saldo van uw Suica- of PASMO-kaart niet wordt bijgewerkt

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op uw Suica- of PASMO-openbaarvervoerkaart en vervolgens op de knop 'Meer' Meer info.
  3. Schakel de servicemodus in en authenticeer vervolgens met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Tik op de kaart om de servicemodus uit te schakelen. Als uw saldo nog steeds niet klopt, herstart u de iPhone.

Een Suica- of PASMO-kaart opladen

Als u geld wilt toevoegen aan een Suica- of PASMO-kaart, configureert u een ondersteunde creditcard of prepaidkaart in de Wallet-app.

Als u een iPhone gebruikt, gaat u naar Wallet en tikt u op de kaart waaraan u geld wilt toevoegen. Tik op de knop 'Meer' , tik op 'Voeg geld toe', kies het bedrag en tik op 'Voeg toe'. Selecteer de kaart waarmee u wilt betalen en gebruik Face ID of plaats uw vinger op de Touch ID om de transactie te voltooien.

Op een Apple Watch:

1. Open Wallet.
  2. Tik op de Suica- of PASMO-kaart.
  3. Tik op 'Voeg geld toe' en volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat er voldoende saldo op de Suica- of PASMO-kaart in de Wallet-app staat om de reis volledig te betalen voordat u vertrekt. Of zorg ervoor dat u een creditcard of prepaidkaart in de Wallet-app hebt waarmee u de reis kunt betalen. Controleer ook of de batterij van uw apparaat voldoende is opgeladen voor de hele reis.

De Suica- of PASMO-app gebruiken

Als u de Suica-app of de PASMO-app downloadt, kunt u deze gebruiken voor extra voorzieningen op uw kaart. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Een nieuwe Suica- of PASMO-kaart aanmaken
  • Uw vervoersschema aanmaken of wijzigen
  • Een Shinkansen- of Green Car-ticket kopen**
  • Het automatisch opladen van kaarten configureren (alleen met View Card)
  • Meldingen van JR East configureren of wijzigen

** U kunt Shinkansen-tickets kopen voor de Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu en Hokuriku Shinkansen. Green Car-tickets kunt u alleen kopen voor treinen van JR East.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.