E-mails zoeken en bekijken op een iPhone, iPad of iPod touch

U kunt in de Mail-app heel eenvoudig zoeken naar e-mails en uw e-mail bijhouden. U kunt groeps-e-mailberichten bekijken in een berichtenreeks, filters configureren, zoeken in meerdere postbussen tegelijk, enzovoort.

Aan de slag

Groeps-e-mails bekijken

Een berichtenreeks combineert alle reacties van meerdere ontvangers in een groeps-e-mail.

Tik op  om een voorvertoning te zien van de reacties op de berichtenreeks in uw postbus 'Inkomend'. Tik op een reactie om de berichtenreeks te openen.

U kunt reacties in een berichtenreeks sorteren op recentheid en de reeks e-mailberichten bij elkaar houden, ook al staan de berichten in verschillende postbussen. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' en tik op 'Berichtenreeksen'. Kies vervolgens hoe u uw berichtenreeksen wilt ordenen:

• 'Berichtenreeksen': alle reacties op een e-mail gecombineerd in één berichtenreeks bekijken. Schakel deze optie uit om reacties weer te geven als individuele e-mailberichten.
  • 'Vouw samen indien gelezen': vouw e-mailberichten die u al hebt gelezen samen in een berichtenreeks.
  • 'Nieuwste berichten bovenaan': de meest recente reactie op een e-mail bovenaan in de berichtenreeks weergeven.
  • 'Volledige berichtenreeksen': alle mailwisselingen als berichtenreeks weergeven, inclusief e-mailberichten die in andere postbussen staan en verstuurde e-mailberichten.

Meldingen krijgen voor een e-mail of een berichtenreeks, en antwoord erop stilhouden

Wacht u op een reactie op een belangrijke e-mail? U kunt een melding krijgen wanneer iemand reageert op een e-mail of berichtenreeks. Hier volgen enkele manieren waarop u een melding voor een e-mail kunt configureren:

• Terwijl u een e-mail leest, tikt u op de knop 'Antwoord'  en vervolgens op de knop 'Laat het me weten' belsymbool.
  • Als u een iPhone met 3D Touch* hebt, houdt u een e-mail in de postbus 'Inkomend' ingedrukt en veegt u vervolgens omhoog en tikt u op 'Laat het me weten'.

Als u de berichtgevingsinstellingen voor Mail wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Mail'. Zorg dan dat 'Sta berichtgeving toe' is ingeschakeld voor 'Vip' en 'Berichtenreeksmeldingen'.

Om een e-mailberichtenreeks stil te houden, tikt u op de antwoordknop  en vervolgens op 'Houd stil' .

*3D Touch is beschikbaar op de iPhone 6s en nieuwer (met uitzondering van de iPhone SE).

Filters configureren om e-mails te vinden

Met filters kunt u de e-mails vinden die u wilt lezen, terwijl de rest wordt verborgen. U kunt uw e-mailberichten filteren op 'Ongelezen', 'Gemarkeerd', 'Aan: mij', 'Alleen van vip', enzovoort. Dit doet u als volgt:

1. Open Mail.
  2. Ga naar de postbus die u wilt filteren en tik op filtersymbool in de linkerbenedenhoek van uw postbus 'Inkomend'.
  3. Tik op 'Gefilterd op: Ongelezen' en kies wat u in uw postbus 'Inkomend' wilt zien.
  4. Tik op 'Gereed'.

Als u het filter wilt uitschakelen, tikt u op filtersymbool.

Een e-mail zoeken

U kunt de zoekfunctie gebruiken om snel een e-mail te vinden. Met zoeksuggesties kunt u de resultaten snel verfijnen. U kunt ook zoeken op een bepaald tijdvak, bijvoorbeeld door 'februari' in te voeren en op 'februari' te tikken in de categorie 'Datums' om e-mails uit februari te bekijken.

Een e-mail zoeken:

1. Open Mail en scrol helemaal naar boven in de postbus 'Inkomend'. Hier vindt u het zoekveld.
  2. Tik op het zoekveld en voer vervolgens in wat u zoekt. Als u in meerdere accounts wilt zoeken, tikt u op 'Alle postbussen'.
  3. Als u de gezochte e-mail niet ziet in de lijst met suggesties, tikt u op het vergrootglas onder het zoekveld.

Tik op 'Annuleer' om terug te keren naar de postbus 'Inkomend'.

Meer doen met Mail