Een iPhone schoonmaken

Lees hier hoe u een iPhone schoonmaakt.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

De iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max hebben een geavanceerde afwerking van getextureerd matglas. Het getextureerde glas om de camera van iPhone 11 vult het gepolijste glas aan. Het getextureerde glas op de achterkant van iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max is niet alleen elegant, maar ook duurzaam, slipvast en ligt goed in de hand. Met normaal gebruik kan het getextureerde glas tekenen vertonen van materiaaloverdracht vanaf objecten die in contact komen met uw iPhone, zoals spijkerstof of spullen in uw zak. Het kan lijken op een kras, maar het kan in de meeste gevallen worden verwijderd. Volg deze richtlijnen voor schoonmaken:

• Koppel alle kabels los en schakel uw iPhone uit.
  • Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje.
  • Als er nog steeds materiaal aanwezig is, gebruikt u een zachte, pluisvrije doek met warm zeepwater.
  • Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing.
  • Gebruik geen reinigingsproducten of perslucht.

De iPhone heeft een vingerafdrukwerende oleofobe (vetafstotende) coating. Reinigingsproducten en schuurmaterialen tasten de afwerklaag aan en kunnen krassen op de iPhone veroorzaken.

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken kunnen maken of andere schade kunnen veroorzaken, zoals vuil of zand, inkt, make-up, zeep, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel, of lotions. Volg deze richtlijnen:

• Koppel alle kabels los en schakel uw iPhone uit.
  • Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje.
  • Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing.
  • Gebruik geen reinigingsproducten of perslucht.

De iPhone heeft een vingerafdrukwerende oleofobe (vetafstotende) coating. Op een iPhone 8 Plus zit deze afwerklaag aan de voor- en achterkant. Deze afwerklaag slijt bij normaal gebruik in de loop der tijd. Reinigingsproducten en schuurmaterialen tasten de afwerklaag verder aan en kunnen krassen op de iPhone veroorzaken.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u het apparaat uit. Gebruik een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak of schuurmiddelen om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

Als u de thuisknop wilt schoonmaken (zodat Touch ID optimaal werkt), veegt u deze af met een zachte, pluisvrije doek.

iPhone 5c

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u het apparaat uit. Gebruik een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

Als u het vuil rondom de opening van de simkaarthouder wilt schoonmaken, gebruikt u een zachte, pluisvrije doek met een heel klein beetje isopropylalcohol. Veeg het vuil heel zachtjes weg van de poortopening en probeer te voorkomen dat er vocht in de opening komt.

iPhone 5

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u het apparaat uit. Gebruik een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

iPhone 4s en iPhone 4

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Gebruik een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. De glazen oppervlakken aan de voor- en achterkant hebben een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

iPhone 3GS

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Gebruik een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

iPhone 3G en iPhone (origineel)

Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Vervolgens gebruikt u een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken.