Widgets gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Gebruik widgets om in één oogopslag actuele gegevens van uw favoriete apps te bekijken.

Widgets zoeken in de dagweergave

Widgets laten gegevens zien uit uw favoriete apps, zoals 'News' en 'Aandelen'. U kunt uw widgets bekijken in de dagweergave. Veeg naar rechts over het beginscherm, toegangsscherm of wanneer u uw meldingen bekijkt.

Tik op om meer gegevens van een widget te bekijken.

Om de app voor de widget te openen, tikt u op de widget.

Widgets toevoegen of verwijderen in de dagweergave

U kunt widgets toevoegen en verwijderen, en u kunt de volgorde wijzigen zodat uw favoriete widgets bovenaan staan.

1. Veeg naar rechts over het beginscherm of het toegangsscherm.
  2. Scrol naar de onderkant en tik op 'Wijzig'.
  3. Om een widget toe te voegen, tikt u op . Tik op  om een widget te verwijderen. Om de volgorde van uw widgets te wijzigen, houdt u ingedrukt naast de apps en sleept u ze in de gewenste volgorde.
  4. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent.

Op een iPad met iPadOS kunt u met de beginschermindeling 'Meer apps' zelfs uw Widgets bewaren, zodat ze altijd op uw beginscherm blijven staan. Volg stap 1 en 2, schakel 'Houd op beginscherm' in en tik dan op 'Gereed'.

De widget 'Batterijen' kan alleen worden weergegeven als het apparaat verbonden is met een ondersteund Bluetooth-apparaat of -accessoire.

Snelle taken gebruiken om widgets te bekijken en toe te voegen

Op een iPhone 6s en nieuwer drukt u op het beginscherm hard op een app-symbool om snel het weer of de aandelenkoersen te checken en om andere informatie te bekijken. Tik op 'Voeg toe' om de app aan de dagweergave toe te voegen.

Hierna volgen enkele apps die u kunt toevoegen aan widgets:

• Activiteit
  • Agenda
  • Contacten
  • FaceTime
  • Bestanden
  • Mail
  • Kaarten
  • Muziek
  • News
  • Notities
  • Telefoon
  • Foto's
  • Podcasts
  • Herinneringen
  • Opdrachten
  • Aandelen
  • Tips
  • TV
  • Weer

Sommige widgets verschillen per land of regio.