'Personen' in Foto's op iPhone, iPad of iPod touch

In Foto's worden de gezichten van mensen op uw foto's herkend en gegroepeerd. U kunt de gezichten een naam geven of als favorieten markeren en alle foto's bekijken waar een bepaalde persoon op staat.

Zo werkt het

Sorteer uw afbeeldingen op uw favoriete onderwerpen en de mensen in uw leven. De Foto's-app gebruikt geavanceerde visuele computertechnieken om alle foto's te scannen en de personen, scènes en voorwerpen daarop te herkennen. Vervolgens kunt u de beste foto's, video's en Live Photos van iedere persoon in uw verzameling bekijken. Afhankelijk van het aantal foto's dat u hebt, kunt u ook een terugblikfilm ervan bekijken. En als u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, blijven al uw favoriete personen of de personen die u een naam hebt gegeven up-to-date op al uw apparaten met iOS 11 en macOS High Sierra of hoger.

Vrienden in het album 'Personen' zoeken

Foto's ordent de foto's van uw familie en vrienden in het album 'Personen'. U ziet een miniatuur van het gezicht van iedere persoon die uw apparaat herkent.

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Albums'.
  3. Tik op het album 'Personen'.

Wilt u nog meer personen in uw album bekijken? Open de foto van iemand die u wilt toevoegen en veeg vervolgens omhoog om een miniatuur van die persoon bij 'Personen' weer te geven. Tik op de miniatuur. Tik op 'Voeg naam toe', typ de naam van de persoon of tik op de naam die door Foto's wordt voorgesteld. Tik op 'Volgende'. Als de app het gezicht van de persoon in andere foto's heeft gevonden, worden deze ook weergegeven. Controleer welke foto's u wilt koppelen aan de naam en tik op 'Gereed'.

Naam toevoegen aan een gezicht in het album 'Personen'

Een naam bij een gezicht zetten

Voeg een naam aan uw foto's toe om uw bibliotheek overzichtelijk te houden. In de app Foto's worden namen op een intelligente manier voorgesteld op basis van uw contacten, maar u kunt ook zelf een naam invoeren.

1. Tik in het album 'Personen' op het gezicht waarvoor u een naam wilt opgeven.
  2. Tik bovenaan het scherm op 'Voeg naam toe'.
  3. Selecteer de naam van de persoon of typ deze volledig. Als u iOS 11 of hoger gebruikt, tikt u op 'Volgende'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Soms wordt iemand in meerdere groepen geïdentificeerd. Als u alle foto's wilt samenvoegen in één groep, tikt u op 'Selecteer' en vervolgens op alle miniaturen van die persoon. Tik op 'Combineer' in de rechterbenedenhoek. Groepen worden ook samengevoegd als u deze dezelfde naam geeft.

Favoriete personen

U hebt veel vrienden en familie in het album 'Personen'. Personen die u het meest bekijkt, kunt u als favoriet markeren zodat u ze in de toekomst eenvoudiger kunt vinden.

Personen selecteren als favoriet

Als u nog geen favorieten hebt ingesteld, ziet u een hartje op al uw foto's.

Favoriete personen

Tik gewoon op hartje als u iemand wilt markeren als favoriet.

Zo kunt u ook meer personen markeren als favoriet om ze eenvoudig toegankelijk te maken. U kunt ook op de miniatuur van een persoon tikken, naar de onderkant van het scherm scrollen en op 'Maak favoriet' tikken. Wilt u meerdere personen in één keer favoriet maken? Kies 'Selecteer', tik op iedere persoon die u aan 'Favorieten' wilt toevoegen en tik vervolgens op 'Maak favoriet' onderaan het album 'Personen'.

Een miniatuurfoto wijzigen

Een miniatuurfoto wijzigen

Er wordt automatisch een miniatuur toegewezen aan iedere persoon die in de Foto's-app wordt herkend. Als u een andere foto wilt gebruiken als iemands miniatuur, kunt u dit wijzigen via het scherm met de fotoverzameling.

1. Tik op de betreffende persoon in het album 'Personen'.
  2. Tik op 'Selecteer'.
  3. Tik op 'Toon gezichten' om alleen te focussen op het gezicht van deze persoon op elke foto.
  4. Tik op de foto die u wilt gebruiken.
  5. Tik op deelsymbool > 'Stel in als hoofdfoto'.

Door elkaar gehaalde namen en gezichten herstellen

Als u merkt dat de verzameling een foto van iemand bevat die verkeerd is geïdentificeerd, kunt u deze foto verwijderen.

1. Tik op de persoon die u wilt verwijderen in het album 'Personen' > 'Selecteer'.
  2. Tik op 'Toon gezichten' om alleen te focussen op het gezicht van deze persoon op elke foto.
  3. Tik op elke foto die niet van de betreffende persoon is.
  4. Tik op deelsymbool > 'Niet deze persoon'.