Het album 'Personen' in Foto's op uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

In Foto's worden de gezichten van mensen op uw foto's herkend en gegroepeerd. U kunt de mensen op uw foto's een naam geven, uw favorieten markeren en meer.

Zo werkt het

De app Foto's scant uw foto's, zodat u snel de mensen, scènes en objecten op de foto's kunt herkennen. Afhankelijk van het aantal foto's dat u hebt, kunt u er een terugblikfilm van bekijken. En als u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, blijven de mensen die u favoriet hebt gemaakt of een naam hebt gegeven op al uw Apple apparaten up-to-date.

Iemand zoeken in het album 'Personen'

De app Foto's ordent alle afbeeldingen van mensen in het album 'Personen'. U ziet een miniatuur van het gezicht van iedere persoon die uw apparaat herkent. Iemand zoeken in uw album 'Personen':

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Albums'.
  3. Tik op het album 'Personen'.

Als u een persoon in de Foto's-app een naam hebt gegeven, kunt u deze ook vinden via het tabblad 'Zoek'. Tik op 'Zoek' en typ vervolgens de naam van de persoon.

Iemand aan het album 'Personen' toevoegen

1. Open een foto van de persoon die u wilt toevoegen en veeg omhoog. U ziet dan een miniatuur van die persoon onder 'Personen'.
  2. Tik op de miniatuur en tik vervolgens op 'Voeg naam toe'. Typ de naam van de persoon of tik op de naam als deze wordt weergegeven.
  3. Tik op 'Volgende' en vervolgens op 'Gereed'.

Een naam bij een gezicht zetten

Foto's suggereert namen uit uw contacten, maar u kunt handmatig een naam toevoegen aan iemand die al in uw album 'Personen' staat. Ga als volgt te werk:

1. Open het album 'Personen' en tik op de miniatuur van de persoon die u een naam wilt geven.
  2. Tik bovenaan het scherm op 'Voeg naam toe'.
    Op een iPhone wordt getoond hoe u iemand een naam kunt geven in de Foto's-app
  3. Selecteer de naam van de persoon als deze wordt weergegeven of typ de hele naam zelf.
  4. Tik op 'Volgende' en vervolgens op 'Gereed'.

Foto's van dezelfde persoon samenvoegen

Soms wordt dezelfde persoon in meer dan één groep in uw album 'Personen' geïdentificeerd. Als u alle foto's wilt samenvoegen in één groep, tikt u op 'Selecteer' en vervolgens op alle miniaturen van die persoon. Tik in de rechterbenedenhoek op 'Combineer'. Groepen worden ook samengevoegd als u deze dezelfde naam geeft.

'Stel minder voor' gebruiken in het album 'Personen'

In iOS 14 kunt u de Foto's-app bepaalde personen minder vaak laten voorstellen. Zo kunt u aanpassen hoe de Foto's-app omgaat met het selecteren van terugblikken, uitgelichte foto's en de foto's in de Foto's-widget, zodat u minder foto's van die personen ziet. Dit doet u als volgt:

1. Open het album 'Personen' en tik op de miniatuur van de betreffende persoon.
  2. Tik op de knop 'Meer' knop 'Meer' in de rechterbovenhoek.
    Op een iPhone wordt getoond hoe iemand minder vaak kan worden voorgesteld in het album 'Personen'
  3. Tik op 'Stel [naam] minder voor'.
  4. Tik opnieuw op de optie om te bevestigen.

Als u ervoor kiest om iemand minder vaak voor te stellen, moet u de instellingen van terugblikken opnieuw instellen om die persoon weer in het album 'Personen' te zien. Ga naar 'Instellingen' > 'Foto's', tik op 'Herstel voorgestelde terugblikken' en tik vervolgens op 'Stel opnieuw in' om uw keuze te bevestigen.

Naast iemand minder vaak laten voorstellen kunt u deze persoon ook uit het album 'Personen' verwijderen. Volg stap 1-2 en tik op 'Verwijder [naam] uit 'Personen''. U kunt verwijderde personen altijd weer toevoegen.

Favoriete personen

Personen die u het meest bekijkt, kunt u als favoriet markeren zodat u ze eenvoudiger kunt vinden. Als u nog geen favorieten hebt ingesteld, ziet u het hartje op de foto's. Tik gewoon op het hartje  als u iemand wilt markeren als favoriet.

Op een iPhone wordt getoond hoe u iemand in Foto's favoriet kunt maken

U kunt ook op de miniatuur van de betreffende persoon tikken, op de knop 'Meer' knop 'Meer' tikken en vervolgens op 'Zet [naam] in favorieten' tikken. U kunt meerdere mensen tegelijk favoriet maken. Tik op 'Selecteer', tik op elke persoon die u favoriet wilt maken en tik vervolgens op 'Maak favoriet' onderaan het album 'Personen'.

Een miniatuurfoto wijzigen

Er wordt automatisch een miniatuur toegewezen aan iedere persoon die in de Foto's-app wordt herkend. Als u een andere foto wilt gebruiken als iemands miniatuur, kunt u dit wijzigen via het scherm met de fotoverzameling. Dit doet u als volgt:

1. Open het album 'Personen' en tik op de betreffende persoon.
  2. Tik op 'Selecteer' en vervolgens op 'Toon gezichten' om alleen op het gezicht van de persoon op elke foto te focussen.
  3. Tik op de foto die u wilt gebruiken.
    Op een iPhone wordt getoond hoe u de miniatuur van een persoon in Foto's kunt wijzigen
  4. Tik op de knop 'Deel' knop 'Deel' en tik vervolgens op 'Stel in als hoofdfoto'.

Door elkaar gehaalde namen en gezichten herstellen

Als u merkt dat de verzameling een foto van iemand bevat die verkeerd is geïdentificeerd, kunt u deze foto verwijderen. Dit doet u als volgt:

1. Tik in het album 'Personen' op de betreffende persoon.
  2. Tik op 'Selecteer' en vervolgens op 'Toon gezichten' om alleen op het gezicht van de persoon op elke foto te focussen.
  3. Tik op elke foto die niet van de betreffende persoon is.
  4. Tik op de knop 'Deel' knop 'Deel' en tik vervolgens op 'Niet deze persoon'.