Aangepaste weergave gebruiken op de Apple TV (4e generatie)

Leer hoe u visuele hulpmiddelen gebruikt met tvOS 10 op de Apple TV, zoals Kleurenfilters, Verminder witpunt, Keer kleuren om en meer.

Aangepaste weergave configureren

In 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave' ziet u vier hoofdopties: 'Keer kleuren om', 'Kleurenfilters', 'Lichtgevoeligheid' en 'Verminder witpunt'.

Keer kleuren om

Kies witte tekst op een zwarte achtergrond of zwarte tekst op een witte achtergrond.

Kleurenfilters

Met Kleurenfilters kunt u onderscheid maken tussen kleuren of schermtekst lezen.

Er zijn vier voorinstellingen die u helpen onderscheid te maken tussen kleuren. Als u een hebt gekozen (behalve Grijstinten), kunt u daarna 'Intensiteit' kiezen om de sterkte van het filter aan te passen:

• Grijstinten
  • Rood/groen-filter (voor Protanopia)
  • Groen/rood-filter (voor Deuteranopia)
  • Blauw/geel-filter (voor Tritanopia)

Selecteer de optie 'Kleurtint' om u te helpen schermtekst te lezen. Selecteer vervolgens 'Intensiteit of Nuance' om aanpassingen door te voeren.

Lichtgevoeligheid

De algehele helderheid verlagen of verhogen.

Verminder witpunt

De intensiteit van felle kleuren verlagen of verhogen.

Een activeringsknop gebruiken om Aangepaste weergave in en uit te schakelen

Aangezien Aangepaste weergave niet altijd noodzakelijk is, kunt u deze optie met een knop snel in- en uitschakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop'.
  2. Selecteer eventuele functies waarvoor u een activeringsknop wilt.
    Selecteer voor welke functies u activeringsknoppen wilt op Apple TV (4e generatie)
  3. Druk op het TV-symbool om het menu 'Instellingen' te verlaten. Om de activeringsknop te gebruiken die u net hebt gemaakt, drukt u snel drie keer op 'Menu' op de Remote.
    Druk drie keer op 'Menu' voor een lijst met uw activeringsknoppen op Apple TV (4e generatie)