Als een Apple Watch is zoekgeraakt of gestolen

Als uw Apple Watch zoek is, kunt u de Zoek mijn-app gebruiken om deze op te sporen en uw gegevens te beschermen.

Zo werkt het

Zoek mijn kan u helpen een zoekgeraakte Apple Watch te zoeken en te beschermen. Als u 'Zoek mijn iPhone' al hebt ingesteld op de gekoppelde iPhone, is de functie ook automatisch ingeschakeld voor de Apple Watch. Als het horloge dus is zoekgeraakt of gestolen, kan Zoek mijn u helpen het apparaat te vinden. En dankzij Activeringsslot zijn uw Apple ID en wachtwoord vereist om de Apple Watch te wissen. Zonder deze gegevens kunnen anderen het apparaat niet met hun iPhone gebruiken.

Wanneer u Zoek mijn gebruikt, kan een Apple Watch (GPS + Cellular) gebruikmaken van GPS en een vertrouwde wifiverbinding of een mobiele verbinding om de locatie ervan bij benadering weer te geven. Apple Watch met GPS kan GPS en een vertrouwde wifiverbinding gebruiken. Aangezien Apple Watch Series 1 geen GPS heeft, ziet u de locatie van de gekoppelde iPhone of de locatie van de wifiverbinding van de gekoppelde iPhone.

Uw Watch op een kaart weergeven

Log in bij iCloud.com of gebruik de Zoek mijn- app om uw Watch op een kaart te zien. Als de Watch in de buurt is, kunt u er een geluid op laten afspelen om u te helpen het apparaat te vinden.

Op de computer:

1. Ga naar iCloud.com en log in met uw Apple ID.
  2. Open Zoek mijn iPhone.
  3. Klik achtereenvolgens op 'Alle apparaten' en op 'Apple Watch'.

Op een iPhone:

1. Open de app Zoek mijn
  2. Kies de tab 'Apparaten'.
  3. Selecteer uw Apple Watch om de locatie op de kaart te zien.

Als de locatie van de Watch op de kaart wordt weergegeven en het apparaat zich in de buurt bevindt, kunt u tikken of klikken op 'Speel geluid af'. De Watch speelt een geluid af tot u op 'Sluit' tikt.

Als de locatie van de Watch niet op de kaart wordt weergegeven, is het apparaat mogelijk niet verbonden met een wifi- of mobiel netwerk of met de gekoppelde iPhone.

Verloren-modus activeren op Apple Watch

Als een Apple Watch zoekraakt, kunt u het apparaat onmiddellijk vergrendelen via iCloud.com of de gekoppelde iPhone. U doet dit door de verloren-modus te activeren op de Watch. U kunt er dan een aangepast bericht met uw telefoonnummer naartoe sturen. De vinder van de Apple Watch weet dan waar u te bereiken bent.

Op een iOS-apparaat:

1. Open Zoek mijn en tik of klik op uw Apple Watch.
  2. Tik op 'Activeer' in de sectie 'Geef op als verloren'.
  3. Tik op 'Ga door'.
  4. Voer een telefoonnummer in waarop u bereikbaar bent en tik op 'Volgende'.
  5. Voer het bericht in dat u op het scherm van de Watch wilt weergeven.
  6. Tik op 'Activeer'.

Zoek mijn stuurt u een e-mailbericht om te bevestigen dat u de verloren-modus op de Apple Watch hebt geactiveerd.

Verloren-modus uitschakelen of annuleren

Als u de zoekgeraakte Apple Watch terugvindt, tikt u op de Watch op 'Ontgrendel' en voert u uw toegangscode in. De verloren-modus wordt automatisch uitgeschakeld en u kunt de Watch weer normaal gebruiken. U kunt de verloren-modus ook uitschakelen via de gekoppelde iPhone of iCloud.com.

Op de computer

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Open Zoek mijn iPhone.
  3. Klik achtereenvolgens op 'Alle apparaten' en op 'Apple Watch'.
  4. Klik op 'Verloren-modus' > 'Stop verloren-modus' en klik nogmaals op 'Stop verloren-modus' om te bevestigen.

Op een iPhone

1. Open de Zoek mijn-app en tik op de zoekgeraakte Apple Watch.
  2. Tik op 'Geactiveerd' in de sectie 'Geef op als verloren'.
  3. Tik op 'Schakel Geef op als verloren uit' en tik vervolgens op 'Schakel uit' om te bevestigen.

Als de locatie van de Apple Watch niet op de kaart wordt weergegeven

Als u Zoek mijn [apparaat] niet had ingeschakeld toen de Apple Watch zoekraakte of werd gestolen, en de Watch niet verbonden is met wifi of een mobiel netwerk of de gekoppelde iPhone, kunt u deze functie niet gebruiken om het apparaat te zoeken. U kunt echter wel deze stappen volgen om uw informatie te helpen beschermen:

1. Activeer de verloren-modus op de Apple Watch. Wanneer de verloren-modus is geactiveerd op de Apple Watch, moet de toegangscode worden ingevoerd om Zoek mijn uit te schakelen, de Watch te wissen of het apparaat te koppelen met een andere iPhone.
  2. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID. Door het wachtwoord van uw Apple ID te wijzigen, voorkomt u dat anderen toegang krijgen tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen gebruiken vanaf het zoekgeraakte apparaat.
  3. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Zoek het serienummer van het apparaat.

Zoek mijn is de enige manier om een verloren of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Als Zoek mijn niet is ingeschakeld op de Watch voordat het apparaat is zoekgeraakt, is er geen andere Apple voorziening die het apparaat kan zoeken, de locatie ervan kan bijhouden of het op een andere manier kan signaleren.