Als het Apple logo of de voortgangsbalk zichtbaar blijft bij het opstarten van een Mac

Op uw Mac wordt een Apple logo weergegeven wanneer de ingebouwde of externe opstartschijf is gevonden. Tijdens het opstarten ziet u een voortgangsbalk, met of zonder het Apple logo. Dit scherm kan meerdere keren worden afgewisseld met een leeg scherm.

Apple logo met voortgangsbalk

Als u een macOS-update of -upgrade installeert

Wanneer u een macOS-update of -upgrade installeert, blijft het Apple logo of de voortgangsbalk mogelijk langer dan gebruikelijk zichtbaar. Naarmate de installatie vordert, beweegt de voortgangsbalk mogelijk langzaam of een tijdlang helemaal niet. Apple beveelt aan om de installatie 's avonds te starten, zodat deze gedurende de nacht kan worden voltooid, indien nodig.

Als uw Mac op dit scherm blijft hangen of steeds wordt herstart

Als het opstarten nooit voorbij het Apple logo of de voortgangsbalk komt:

1. Houd de aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.
    Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Houd de Touch ID-knop ingedrukt op een laptop met Touch ID.
  2. Schakel uw Mac weer in.
  3. Als het probleem zich blijft voordoen, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw Mac wordt uitgeschakeld. Koppel vervolgens alle niet-essentiële accessoires, zoals printers, schijven en USB-hubs, los van de Mac. Misschien is er een probleem met een of meer van deze apparaten of de kabels waarmee ze zijn aangesloten.
  4. Schakel uw Mac weer in.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen, houdt u de aan/uit-knop nogmaals ingedrukt totdat uw Mac wordt uitgeschakeld.
  6. Herstel uw opstartschijf zoals wordt beschreven in Een schijf van een Mac herstellen met Schijfhulpprogramma.
  7. Als het probleem zich blijft voordoen, installeert u macOS opnieuw met macOS-herstel.

Als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.