Als het Apple logo of de voortgangsbalk zichtbaar blijft bij het opstarten van een Mac

Op uw Mac wordt een Apple logo weergegeven wanneer uw lokale opstartschijf is gevonden, en een voortgangsbalk tijdens het verdere verloop van de opstartprocedure of de installatie van macOS.

Apple logo met voortgangsbalk

Op de Mac wordt een Apple logo weergegeven wanneer uw lokale opstartschijf is gevonden (een in de Mac ingebouwde of rechtstreeks op de Mac aangesloten opstartschijf). Tijdens het opstarten ziet u een voortgangsbalk, met of zonder het Apple logo. Dit scherm kan meerdere keren worden afgewisseld met een leeg scherm.

Als u macOS installeert, blijft het Apple logo of de voortgangsbalk mogelijk veel langer dan gebruikelijk zichtbaar op het scherm na het herstarten van de Mac. Naarmate de installatie vordert, beweegt de voortgangsbalk mogelijk langzaam of een tijdlang helemaal niet. Daarom beveelt Apple u aan om de installatie van macOS 's avonds te starten, zodat deze gedurende de nacht kan worden voltooid, indien nodig.

Als u denkt dat u lang genoeg hebt gewacht om te weten dat de Mac is vastgelopen op dit scherm, volgt u deze stappen.

De volgende stappen zijn alleen van toepassing op Mac-computers met een Intel-processor. Als uw Mac met Apple Silicon is vastgelopen op dit scherm, neemt u contact op met Apple Support.

1. Houd de aan/uit-knop maximaal tien seconden ingedrukt totdat uw Mac wordt uitgeschakeld.
  2. Probeer op te starten in de veilige modus om te bepalen wat het probleem is.
  3. Als het probleem zich blijft voordoen, koppelt u alle accessoires los van de Mac, inclusief printers, schijven, USB-hubs en andere niet-essentiële apparaten. (Misschien is er een probleem met een of meer van deze apparaten of de kabels waarmee ze zijn aangesloten.) Houd de aan/uit-knop nogmaals 10 seconden ingedrukt en druk er daarna opnieuw op om de Mac weer in te schakelen.
  4. Als het probleem aanhoudt, schakelt u de Mac weer uit en schakelt u hem weer in, waarbij u de toetsen Command (⌘) en R ingedrukt houdt om op te starten met macOS Recovery.
  5. In macOS Recovery herstelt u de opstartschijf met Schijfhulpprogramma.
  6. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.