Persoonlijke aanbevelingen beheren

Apple gebruikt gegevens zoals je downloads en aankopen om persoonlijke aanbevelingen te doen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store. Je kunt persoonlijke aanbevelingen uitschakelen in 'Instellingen' op een iPhone, iPad of iPod touch.

Apple geeft persoonlijke aanbevelingen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store om je te helpen nieuwe inhoud te ontdekken. Om deze aanbevelingen te kunnen geven, maken we onder andere gebruik van gegevens over het materiaal dat je downloadt en koopt en over je online gebruik van de iTunes Store, App Store en iBooks Store.

Als je geen persoonlijke aanbevelingen wilt, kunt je deze uitschakelen op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga op je iOS-apparaat naar 'Instellingen' > [je naam] > 'iTunes en App Store'.

2. Tik op je Apple ID. Als je nog niet bent ingelogd, tik je op 'Log in' en voer je de Apple ID en het wachtwoord in die je gebruikt voor aankopen in de iTunes Store.

3. Tik op 'Toon Apple ID'. Je wordt mogelijk gevraagd om je Apple ID in te voeren.

ios11-iphone7-settings-apple-id-itunes-app-store-view-apple-id
  4. Tik op 'Persoonlijke aanbevelingen' om deze functie uit te schakelen.

ios11-iphone7-settings-itunes-app-store-view-apple-id-personalized-recommendations-off

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in je land of regio beschikbaar is.