Uw activiteit delen en een wedstrijd met uw vrienden aangaan met uw Apple Watch

Voor extra motivatie kunt u uw Activiteit-ringen delen met vrienden en familie. Moedig elkaar aan om de drie ringen te sluiten, doe een wedstrijd om de week te winnen of laat uw trainer uw dagelijkse voortgang bijhouden.

Beginnen met delen

U en uw vrienden hebben allebei een Apple Watch nodig om activiteit te delen. Als uw vrienden ringen sluiten, work-outs voltooien of prestaties verdienen, krijgt u meldingen over hun voortgang.

Een activiteit delen op iPhone

Vrienden toevoegen

1. Open de Conditie-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen'. Tik op 'Aan de slag' als hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op het symbool 'Account' , tik op de knop 'Voeg toe'  en typ de contactgegevens van uw vriend. U kunt ook vrienden kiezen uit de lijst met voorgestelde contacten. U kunt maximaal 40 vrienden toevoegen.
  4. Tik op 'Stuur' nadat u uw vrienden hebt gekozen.Wacht tot uw vrienden de uitnodiging accepteren.

U kunt een vriend ook rechtstreeks vanaf uw Apple Watch uitnodigen: open de Activiteit-app, veeg naar het scherm 'Delen', scrol omlaag en nodig vervolgens een vriend uit.

Een uitnodiging accepteren

Wanneer iemand u uitnodigt om activiteit te delen of een wedstrijdje te doen, verschijnt er een melding op uw Apple Watch. Tik op 'Accepteer' of 'Negeer'. Als u geen melding krijgt, kunt u de uitnodiging accepteren in de Conditie-app:

1. Open de Conditie-app op uw iPhone en tik op de tab 'Delen'.
  2. Tik op het symbool 'Account'  bovenaan het scherm.
  3. Tik op 'Accepteer' of 'Negeer'.

Een wedstrijd aangaan met vrienden

U kunt met iOS 12 en watchOS 5 vrienden uitnodigen om deel te nemen aan een zevendaagse wedstrijd. Tijdens de wedstrijd verdient u beiden punten door activiteitsringen te vullen. U krijgt een punt voor elk procent dat u elke dag aan uw ringen toevoegt en u kunt maximaal 600 punten per dag verdienen. Dat is een maximum van 4200 punten voor de week.

Wie de meeste punten heeft aan het einde van de wedstrijd, heeft gewonnen. Wanneer de wedstrijd is voltooid, kunt u een medaille verdienen.

Een wedstrijd aangaan met een vriend op iPhone

Een vriend uitdagen via uw Apple Watch

1. Open de Activiteit-app op uw Apple Watch.
  2. Veeg naar het scherm 'Delen' en tik op een vriend.
  3. Scrol naar beneden en tik vervolgens op 'Doe mee aan wedstrijd'.
  4. Tik op 'Nodig [naam] uit'. Wacht tot de vriend de uitnodiging heeft geaccepteerd.

Een vriend uitdagen via uw iPhone

1. Open de Conditie-app op uw iPhone en tik op de tab 'Delen'.
  2. Tik op een vriend.
  3. Tik op 'Wedstrijd met [naam]'.
  4. Tik op 'Nodig [naam] uit' ter bevestiging. Wacht tot de vriend de uitnodiging heeft geaccepteerd.

Een wedstrijd aangaan met een vriend op Apple Watch

Uw vrienden motiveren

Wanneer u uw activiteit deelt, kunt u de vorderingen van uw vrienden zien en kunt u ze motiveren om hun doelen te halen. Wanneer u een melding ontvangt over de activiteit van een vriend, kunt u reageren met vooraf ingestelde antwoorden of aanmoedigingen. En als uw vriend de drie ringen sluit of bepaalde prestaties verdient, kunt u uw vriend rechtstreeks via de melding uitdagen voor een wedstrijd.

Voortgang van activiteiten vergelijken op Apple Watch

De voortgang van uw vriend bekijken

1. Open de Activiteit-app op uw Apple Watch.
  2. Veeg naar het scherm 'Delen'.
  3. Tik op uw vriend en scrol om diens voorgang te zien.

Stoppen met delen

Als u wilt stoppen met delen, kunt u meldingen uitschakelen, uw voortgang verbergen of een vriend verwijderen.

Meldingen uitschakelen op iPhone

Meldingen uitschakelen

1. Open de Conditie-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen' en tik op uw vriend.
  3. Tik op 'Meldingen uit'. Tik op 'Meldingen aan' om weer meldingen te ontvangen.

Uw voortgang verbergen

1. Open de Conditie-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen' en tik op de vriend voor wie u uw activiteit wilt verbergen.
  3. Tik op 'Verberg mijn activiteit'. U kunt de activiteit van uw vriend nog wel zien, maar uw vriend kan uw activiteit niet meer zien. U kunt uw activiteit niet verbergen voor een vriend met wie u in een wedstrijd zit.
  4. Als u weer wilt delen, tikt u op 'Toon mijn activiteit'.

Een vriend verwijderen

1. Open de Conditie-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen' en tik op uw vriend.
  3. Tik op 'Verwijder vriend'. Wanneer u een vriend verwijdert, kan deze uw activiteit niet meer zien en kunt u de activiteit van die vriend niet meer zien. Als u weer wilt delen, stuurt u uw vriend een nieuwe uitnodiging.

Hulp krijgen bij Activiteit-deling

U hebt iOS 12 en watchOS 5 of hoger nodig om een wedstrijd aan te gaan met vrienden. Activiteit-deling vereist iOS 10 en watchOS 3 of hoger.

Als u meer dan één Apple Watch hebt gekoppeld aan uw iPhone, wordt de tab 'Delen' pas weergegeven in Activiteit als u al uw Watches hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie van watchOS

Als u een foutbericht ziet wanneer u een vriend probeert toe te voegen of een vriend een uitnodiging wilt sturen

Log uit bij iCloud op uw iPhone en log vervolgens weer in:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'.
  3. Ga terug naar 'Instellingen' > 'Log in op je [apparaat]' en voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Tik op 'Log in'.
  5. Probeer uw vriend toe te voegen of kijk of u een uitnodiging hebt gekregen.

Als u nog steeds geen vriend kunt toevoegen, controleert u of deze een Apple Watch heeft en of u niet al het maximale aantal vrienden hebt toegevoegd. U kunt maximaal 40 vrienden toevoegen.

Als u geen informatie krijgt over de activiteit van een vriend

U kunt dagelijks informatie krijgen over de activiteit van een vriend, als uw iPhone tenminste een internetverbinding heeft en u ingelogd bent bij iCloud. Als de iPhone een paar dagen geen verbinding kan maken of als u uitlogt bij iCloud, ziet u mogelijk ontbrekende dagen.