Uw activiteit delen met uw Apple Watch

Voor extra motivatie kunt u uw Activiteit-ringen delen met vrienden en familie. Moedig elkaar aan en daag elkaar uit om alle drie ringen te sluiten of laat uw trainer uw dagelijkse voortgang bijhouden.

Scherm uitnodiging activiteit delen op iPhone

Vrienden toevoegen

Als u uw activiteit wilt delen, moet u vrienden toevoegen. U kunt maximaal 40 vrienden toevoegen:

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen' en tik op 'Aan de slag'.
  3. Tik op Plus-symbool en typ de contactgegevens van uw vriend. U kunt ook vrienden kiezen uit de lijst met voorgestelde contacten. U en uw vrienden moeten allemaal een Apple Watch hebben om activiteit te delen.
  4. Tik op 'Stuur' nadat u uw vrienden hebt gekozen.Wacht tot uw vrienden de uitnodiging accepteren.

Wanneer uw vrienden alle drie activiteitringen rond hebben, work-outs hebben afgerond of mijlpalen hebben bereikt, ontvangt u meldingen over hun vorderingen op uw Apple Watch.

Om een uitnodiging te accepteren of om te controleren op openstaande uitnodigingen, opent u de Activiteit-app, tikt u op de tab 'Delen' en tikt u op 'Delen' boven aan het scherm. Nadat uw vrienden de uitnodiging hebben geaccepteerd, wordt hun informatie weergegeven in het gedeelte 'Delen' van de Activiteit-app op uw iPhone.

Armando's activiteit op Apple Watch

De vorderingen van een vriend weergeven

Wanneer u uw activiteit deelt, kunt u de vorderingen van uw vrienden zien en kunt u ze motiveren om hun doelen te halen. De vorderingen van een vriend bekijken:

1. Open de Activiteit-app op de Apple Watch.
  2. Veeg naar links om gedeelde activiteit weer te geven.
  3. Tik op uw vriend en scrol om diens voorgang te zien. U kunt uw vriend ook een bericht sturen.

#micdrop

Uw vrienden een bericht sturen

Wanneer u een melding ontvangt over de activiteit van uw vriend, kunt u vooraf ingestelde antwoorden gebruiken ter aanmoediging.

U kunt ook al uw vrienden een bericht sturen vanaf de Activiteit-app:

1. Open de Activiteit-app op de Apple Watch.
  2. Veeg naar links en draai de Digital Crown om omlaag te scrollen.
  3. Tik op 'Stuur iedereen bericht'.

Als u een bericht naar één vriend wilt sturen, tikt u op de vriend, scrolt u omlaag en tikt u op 'Stuur bericht'.

Jane's activiteitgeschiedenis op iPhone

Meldingen uitschakelen

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen' en tik op uw vriend.
  3. Tik op 'Meldingen uit'. Tik op 'Meldingen aan' om weer meldingen te ontvangen.

Uw voortgang verbergen

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen' en tik op de vriend voor wie u uw activiteit wilt verbergen.
  3. Tik op 'Verberg mijn activiteit'. U kunt de activiteit van uw vriend nog wel zien, maar uw vriend kan uw activiteit niet meer zien.
  4. Als u weer wilt delen, tikt u op 'Toon mijn activiteit'.

Stoppen met delen

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Delen' en tik op uw vriend.
  3. Tik op 'Verwijder vriend'. Wanneer u een vriend verwijdert, kan deze uw activiteit niet meer zien en kunt u de activiteit van die vriend niet meer zien. Als u weer wilt delen, stuurt u uw vriend een nieuwe uitnodiging.

Hulp krijgen bij Activiteit-deling

Activiteit-deling vereist iOS 10 en watchOS 3 of hoger. Als u meer dan één Apple Watch hebt gekoppeld aan uw iPhone, wordt de tab 'Delen' pas weergegeven in Activiteit als u al uw Watches hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie van watchOS

Als u een foutbericht ziet wanneer u een vriend probeert toe te voegen of een vriend een uitnodiging wilt sturen

Log uit bij iCloud op uw iPhone en log vervolgens weer in:

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam]. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'.
  3. Ga terug naar 'Instellingen' > 'Log in op je [apparaat]' en voer uw Apple ID en wachtwoord in. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u terug naar 'Instellingen' > 'iCloud' en voert u uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Tik op 'Log in'.
  5. Probeer uw vriend toe te voegen of kijk of u een uitnodiging hebt gekregen.

Als u nog steeds geen vriend kunt toevoegen, controleert u of deze een Apple Watch heeft en of u niet al het maximale aantal vrienden hebt toegevoegd. U kunt maximaal 40 vrienden toevoegen.

Als u geen informatie krijgt over de activiteit van een vriend

U kunt dagelijks informatie krijgen over de activiteit van een vriend, als uw iPhone tenminste een internetverbinding heeft en u ingelogd bent bij iCloud. Als de iPhone een paar dagen geen verbinding kan maken of als u uitlogt bij iCloud, ziet u mogelijk ontbrekende dagen.