De instellingen van uw AirPods en AirPods Pro wijzigen

Lees hier hoe u de naam van uw AirPods wijzigt en kunt wijzigen wat er gebeurt wanneer u dubbel tikt op een AirPod of de AirPods Pro ingedrukt houdt.

Open de AirPods-case en ga vervolgens op uw iOS- of iPadOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op de informatieknop  naast uw AirPods in de lijst met apparaten. Dit is wat u kunt doen:

AirPods een naam geven

Tik op de huidige naam. Voer vervolgens een nieuwe naam in voor de AirPods en tik op 'Gereed'.

De actie 'Houd ingedrukt' wijzigen op AirPods Pro

AirPods Pro hebben drie ruisbeheersingsmodi: actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit. U kunt tussen alle drie de ruisbeheersingsmodi schakelen in het bedieningspaneel of in 'Instellingen'.

Als u de druksensor op de steel van uw linker- of rechter-AirPod ingedrukt houdt, schakelen de AirPods Pro standaard tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt wijzigen welke ruisbeheersingsmodi de actie 'Houd ingedrukt' gebruikt:

1. Ga naar het instellingenscherm voor de AirPods Pro.
  2. Tik op 'Links' of 'Rechts' onder 'Houd AirPods ingedrukt' en zorg er vervolgens voor dat 'Ruisbeheersing' is geselecteerd.
  3. Selecteer de twee of drie ruisbeheersingsmodi die u wilt gebruiken met 'Houd ingedrukt'. Als beide AirPods zijn ingesteld om ruisbeheersingsmodi te wijzigen, geldt een wijziging van de actie-instellingen voor 'Houd ingedrukt' op één AirPod voor beide.

U kunt de actie 'Houd ingedrukt' ook instellen als manier om Siri te gebruiken. Tik in het instellingenscherm van de AirPods Pro op 'Links' of 'Rechts' en selecteer 'Siri'. U kunt één AirPod instellen voor Siri en de andere instellen om ruisbeheersingsmodi te wijzigen.

De actie 'Tik dubbel' wijzigen op AirPods

Met AirPods (1e en 2e generatie) selecteert u de linker- of de rechter-AirPod in het instellingenscherm van de AirPod en kiest u vervolgens wat u wilt dat er gebeurt als u dubbel tikt op de AirPod:

• Siri gebruiken om uw audiomateriaal te bedienen, het volume aan te passen of iets anders te doen met de functies van Siri
  • Audiomateriaal afspelen, pauzeren of stoppen
  • Naar het volgende nummer gaan
  • Naar het vorige nummer gaan

Automatische oordetectie in- of uitschakelen

AirPods detecteren standaard of u ze al dan niet in uw oren draagt en ontvangen de audio van het apparaat. Als u een van de AirPods uit uw oor haalt, wordt het afspelen gepauzeerd en hervat. Als u beide AirPods uit uw oren haalt, wordt het afspelen gestopt en niet meer hervat. Als Automatische oordetectie is ingeschakeld en u de AirPods niet draagt, wordt de audio via de luidsprekers van uw apparaat afgespeeld.

Als u Automatische oordetectie uitschakelt, worden deze functies gedeactiveerd en wordt alle audio via de AirPods afgespeeld, of u ze nu draagt of niet.

De microfoon instellen op 'Links', 'Rechts' of 'Automatisch'

Elke AirPod heeft een ingebouwde microfoon waarmee u kunt bellen en Siri kunt gebruiken. De microfoon staat standaard ingesteld op 'Automatisch' zodat beide AirPods als microfoon optreden. Als u maar één AirPod gebruikt, dan fungeert deze als microfoon.

Je kunt de microfoon ook instellen op 'Altijd links' of 'Altijd rechts'. Hiermee wordt de microfoon ingeschakeld op de linker- of rechter-AirPod. Die AirPod fungeert dan als microfoon, zelfs als u deze uit uw oor verwijdert of in de case stopt.