Meer informatie over AirPods met oplaadcase

Lees hoe u de naam van AirPods wijzigt, verandert wat er gebeurt als u dubbel tikt op een AirPod, AirPods met oplaadcase schoonmaakt en meer.

De functies van AirPods aanpassen

Open de AirPods-oplaadcase en ga vervolgens op het iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik naast de AirPods in de apparatenlijst op . Dit is wat u kunt doen:

AirPods een naam geven

Tik op de huidige naam. Voer vervolgens een nieuwe naam in voor de AirPods en tik op 'Gereed'.

De actie van dubbel tikken wijzigen

Selecteer de AirPod aan de linker- of rechterkant in het scherm 'Bluetooth' en kies wat u wilt dat er gebeurt wanneer u dubbel tikt op de AirPod:

• Siri gebruiken om audio te beheren, het volume aan te passen of iets anders te doen met de functies van Siri
  • Audio afspelen, pauzeren of stoppen
  • Naar het volgende nummer gaan
  • Naar het vorige nummer gaan

Automatische oordetectie in- of uitschakelen

AirPods detecteren standaard of u ze al dan niet in uw oren draagt en ontvangen de audio van het apparaat. Als u een van de AirPods uit uw oor haalt, wordt het afspelen gepauzeerd en hervat en als u beide AirPods uit uw oren haalt, wordt het afspelen gestopt en niet meer hervat. Als Automatische oordetectie is ingeschakeld en u de AirPods niet draagt, wordt de audio via de luidsprekers van het apparaat afgespeeld.

Als u Automatische oordetectie uitschakelt, worden deze functies uitgeschakeld en wordt alle audio dan via de AirPods afgespeeld, of u ze nu draagt of niet.

De microfoon instellen op 'Links', 'Rechts' of 'Automatisch'

Elke AirPod heeft een ingebouwde microfoon waarmee u kunt bellen en Siri gebruiken. De microfoon staat standaard ingesteld op 'Automatisch' zodat beide AirPods als microfoon optreden. Als u maar één AirPod gebruikt, dan is deze de microfoon.

U kunt de microfoon ook instellen op 'Altijd links' of 'Altijd rechts'. Hiermee wordt de microfoon ingeschakeld op de linker- of rechter-AirPod. Die AirPod wordt dan de microfoon, zelfs als u deze uit uw oor verwijdert of in de oplaadcase stopt.

Het serienummer vinden

Het serienummer van de oplaadcase staat vermeld op de onderkant van de klep.

Als de AirPods met een iOS-apparaat zijn verbonden, vindt u het serienummer ook in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'AirPods'.

Als u de oplaadcase niet bij de hand hebt, maar de oorspronkelijke verpakking wel, kunt u het serienummer vinden naast de streepjescode. Het serienummer staat ook op de originele verkoopbon of factuur.