Video bekijken via 'Beeld in beeld' op uw Mac

Speel video af in een zwevend venster, zodat u met een oog kunt kijken naar de video en met het andere naar wat u aan het doen bent.

Mac met 'Beeld in beeld'-venster

Met 'Beeld in beeld' kunt u video afspelen in een aanpasbaar venster dat niet wordt geblokkeerd door andere vensters, zodat u de video kunt bekijken terwijl u andere dingen doet. Kijk uw favoriete programma terwijl u uw e-mail bijwerkt, of kijk een belangrijke wedstrijd terwijl u zelf een spelletje speelt.

'Beeld in beeld' is beschikbaar op Mac-computers met macOS Sierra.

'Beeld in beeld' starten of stoppen

'Beeld in beeld' starten:

1. Open een video met een app die 'Beeld in beeld' ondersteunt, zoals Safari of iTunes. Safari ondersteunt 'Beeld in beeld' met webpagina's die HTML 5 gebruiken voor het afspelen van video's, zoals YouTube en Vimeo.
  2. Klik op de knop 'Beeld in beeld' in de bedieningselementen voor het afspelen van de video:

iTunes-afspeelcontroller

Als u de knop 'Beeld in beeld' niet ziet, houdt u de Control-knop ingedrukt en dubbelklikt u in de video om een snelmenu te openen. Kies vervolgens 'Start Beeld in beeld' indien beschikbaar.

'Beeld in beeld' stoppen:

• Klik op de afsluitknop (x) of de knop 'Beeld in beeld' in het venster 'Beeld in beeld'.
  • U kunt ook het oorspronkelijke venster of browsertabblad met de video sluiten.

Het venster 'Beeld in beeld' verplaatsen of het formaat wijzigen

• Als u het venster naar een andere hoek van het scherm wilt verplaatsen, sleept u het venster naar die hoek. Als u de Command-toets ingedrukt houdt terwijl u sleept, kunt u het venster naar elke positie in het scherm verplaatsen.
  • Als u het venster kleiner of groter wilt maken, sleept u de rand of hoek van het venster.