Uw Mac ontgrendelen met uw Apple Watch

Wanneer u uw Apple Watch draagt, 'voelt' uw Mac het als u in de buurt bent en wordt u automatisch ingelogd. U kunt Apple Watch ook gebruiken om andere verzoeken om uw beheerderswachtwoord goed te keuren.

'Automatische ontgrendeling' werkt alleen wanneer u de ontgrendelde Watch draagt en dicht in de buurt van uw Mac bent. Houd de Watch indien nodig iets dichter bij de Mac.

Automatisch inloggen

Deze functie geeft u direct toegang tot uw Mac wanneer u uw Apple Watch draagt. U haalt de Mac uit de sluimerstand en u kunt meteen aan de slag, zonder een wachtwoord te typen.

Wanneer u voor het eerst inlogt bij de Mac nadat u deze hebt ingeschakeld of herstart of nadat u hebt uitgelogd, moet u bij het inloggen uw wachtwoord handmatig invoeren. Daarna logt Apple Watch voor u in.

Andere wachtwoordverzoeken goedkeuren

U kunt Apple Watch ook gebruiken om andere verzoeken om uw beheerderswachtwoord goed te keuren. De functie werkt overal waar u het wachtwoord voor uw Mac moet typen, bijvoorbeeld wanneer u het gedeelte 'Wachtwoorden' wilt bekijken in de voorkeuren van Safari, een vergrendelde notitie wilt ontgrendelen, de installatie van een app wilt goedkeuren of de instellingen in 'Systeemvoorkeuren' wilt ontgrendelen.

Als u bijvoorbeeld klikt op het hangslot  om iets te wijzigen in 'Systeemvoorkeuren', vraagt de Mac u om dit goed te keuren via Apple Watch:

Op Apple Watch dubbelklikt u op de zijknop als u het wachtwoord automatisch wilt invoeren zonder het te hoeven typen:

'Automatische ontgrendeling' instellen

1. Controleer of uw Mac en Apple Watch voldoen aan de systeemvereisten voor 'Automatische ontgrendeling'.
  2. Controleer of de apparaten als volgt zijn geconfigureerd:
    • Wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld op de Mac.
    • Uw Mac en Apple Watch zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID, die gebruikmaakt van twee-factor-authenticatie.
    • Apple Watch maakt gebruik van een toegangscode.
  3. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beveiliging en privacy'. Selecteer 'Gebruik je Apple Watch om apps en je Mac te ontgrendelen' of 'Sta toe dat je Mac wordt ontgrendeld door je Apple Watch'.

Als u niet zeker weet of uw Mac 'Automatische ontgrendeling' ondersteunt, houdt u de Option-toets ingedrukt en kiest u het Apple-menu > 'Systeeminformatie'. Selecteer 'Wifi' in de navigatiekolom en zoek rechts naar 'Automatische ontgrendeling: Ondersteund':

Meer informatie

Als het u niet lukt om 'Automatische ontgrendeling' werkend te krijgen, kunt u deze oplossingen proberen:

• Schakel in de voorkeuren in 'Beveiliging en privacy' de optie 'Gebruik je Apple Watch om apps en je Mac te ontgrendelen' uit, herstart uw Mac en schakel deze instelling weer in.
  • Zorg dat de Mac geen gebruik maakt van internetdeling of schermdeling.

Lees meer over Continuïteit-functies voor uw Apple apparaten.