Als uw Mac opstart met fout -1008F

Uw Mac heeft zonder succes geprobeerd op te starten met macOS Recovery via internet.

Een wereldbol met een uitroepteken betekent dat uw Mac heeft geprobeerd op te starten met macOS Recovery via internet, maar dat dat niet is gelukt. Als u ook fout -1008F ziet, kunt u het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Wereldbol met fout -1008F

Een andere toetscombinatie gebruiken

Als u Shift-Option-Command-R gebruikt om een oudere versie van macOS opnieuw te installeren, moet u eerst het activeringsslot uitschakelen zoals hieronder wordt beschreven.

In plaats daarvan kunt u ook herstarten met een van de volgende toetscombinaties:

Activeringsslot uitschakelen

Activeringsslot is een functie in macOS Catalina 10.15 of hoger. Volg deze stappen om het activeringsslot uit te schakelen nadat macOS Recovery is voltooid.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik op 'iCloud' in de navigatiekolom.
  4. Schakel het aankruisvak rechts voor 'Zoek mijn Mac' uit en voer vervolgens uw Apple ID-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

iCloud-voorkeuren

Als u de stappen hierboven niet kunt voltooien omdat de Mac niet volledig opstart, kunt u het activeringsslot uitschakelen door de Mac als volgt te wissen. Als u een Mac wist, worden alle bestanden permanent verwijderd.

1. Gebruik een ander apparaat om in te loggen bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Zoek iPhone'.
  3. Kies uw Mac in de lijst met apparaten. Als u geen lijst met apparaten ziet, klikt u op 'Alle apparaten' bovenaan de pagina.
  4. Klik op 'Wis Mac'  en volg de instructies op het scherm.
  5. Wanneer het wissen is voltooid, voert u een van de volgende acties uit op uw Mac: