Als uw Mac opstart met fout -1008F

Uw Mac heeft zonder succes geprobeerd op te starten met macOS-herstel via internet.

Een wereldbol met een uitroepteken betekent dat uw Mac heeft geprobeerd op te starten met macOS-herstel via internet, maar dat dat niet is gelukt. Als u ook fout -1008F ziet, kunt u het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Wereldbol met fout -1008F

Opstarten met Option-Command-R

Schakel de Mac uit en vervolgens weer in en houd onmiddellijk Option-Command-R ingedrukt om op te starten vanaf de nieuwste versie van macOS-herstel. Gebruik in dit geval niet Shift-Option-Command-R, omdat de Mac zal opstarten vanaf een eerdere versie van macOS-herstel.

Als dat niet werkt, schakelt u het activeringsslot uit zoals hieronder beschreven.

Of schakel het activeringsslot uit

Activeringsslot is een functie in macOS Catalina 10.15 of hoger. Volg deze stappen om het activeringsslot uit te schakelen nadat macOS-herstel is voltooid.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik op 'iCloud' in de navigatiekolom.
  4. Schakel het aankruisvak rechts voor 'Zoek mijn Mac' uit en voer vervolgens uw Apple ID-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Als u klaar bent met wat u moet doen in macOS-herstel, kunt u deze instelling weer inschakelen.

Apple ID-voorkeuren

Als u de bovenstaande stappen niet kunt voltooien, omdat de Mac niet helemaal opstart, gebruik dan een van uw andere apparaten om het activeringsslot uit te schakelen:

1. Schakel de Mac uit.
  2. Ga op een ander apparaat naar iCloud.com en log in met uw Apple ID.
  3. Klik op 'Zoek iPhone'.
  4. Kies uw Mac in de lijst met apparaten. Als u geen lijst met apparaten ziet, kiest u de Mac in het apparatenmenu bovenaan de pagina.
  5. Wacht een paar seconden tot 'Zoek mijn' klaar is met het bijwerken van de laatst bekende locatie van de Mac.
  6. Klik op 'Verwijder uit account'. Als u deze optie niet ziet, ga dan terug naar het apparatenmenu bovenaan de pagina en klik op de knop 'Verwijder' naast de naam van de Mac.
  7. Bevestig de actie wanneer daarom wordt gevraagd door op 'Verwijder' te klikken.

U zou nu moeten kunnen opstarten vanaf een eerdere versie van macOS-herstel zonder een -1008F-fout. Nadat u klaar bent met wat u moet doen in macOS-herstel, kunt u 'Zoek mijn Mac' weer inschakelen in de Apple ID-voorkeuren.