Als je Mac opstart met fout -1008F

Je Mac heeft zonder succes geprobeerd op te starten met macOS-herstel via internet.

Een wereldbol met een uitroepteken betekent dat je Mac heeft geprobeerd op te starten met macOS-herstel via internet, maar dat dat niet is gelukt. Als je ook fout -1008F ziet, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

macos-catalina-herstel-waarschuwing-1008f

Opstarten met Option-Command-R

1. Houd de aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.

• Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Houd Touch ID ingedrukt op laptops met Touch ID.

2. Schakel je Mac in en houd Option-Command-R onmiddellijk ingedrukt om op te starten met de nieuwste versie van macOS-herstel. Gebruik niet Shift-Option-Command-R, omdat je Mac dan opstart met een eerdere versie van macOS-herstel en de fout opnieuw zal optreden.

Of het activeringsslot uitschakelen

Lees hoe je het activeringsslot uitschakelt

Nadat je het activeringsslot hebt uitgeschakeld, kun je weer opstarten met macOS-herstel zonder de fout -1008F. Als je macOS-herstel niet meer hoeft te gebruiken, kun je het activeringsslot weer inschakelen.

Publicatiedatum: