Bijgewerkte tijdzone-informatie ophalen voor uw Apple apparaat

iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV en Mac krijgen regelmatig bijgewerkte tijdzone-informatie. U kunt ook handmatig controleren.

Bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar op iPhone

Als een land, regio of overheid een tijdgerelateerde wijziging aankondigt, zoals een verandering van tijdzone of overgang naar zomertijd:

• Stuurt Apple een tijdzone-update naar uw apparaat.
  • Geeft uw apparaat een melding weer dat er bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar is.

Als u de nieuwe tijdzonedefinities van Apple wilt accepteren, kiest u 'Herstart' in de melding. Anders ontvangt uw apparaat de update de volgende keer dat het opnieuw wordt opgestart.

Controleren op tijdzone-updates

Als u de tijdzonemelding niet hebt ontvangen, kunt u handmatig controleren of er tijdzone-updates zijn.

Op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch

Voor deze stappen is iOS 10 of hoger en watchOS 3 of hoger vereist. Als dit niet op uw apparaat beschikbaar is, kunt u de tijdzone handmatig instellen.

1. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet.
  2. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.
    Als u wilt controleren of er tijdzone-updates voor uw Apple Watch zijn, doet u dit op de iPhone die is gekoppeld aan uw Apple Watch.
  3. Als u een bericht ziet met de melding dat bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar is, herstart u uw apparaat om de update op te halen. Wanneer u het bericht op uw Apple Watch ziet, herstart u deze eveneens.
  4. Als u de melding niet ziet op uw iOS-apparaat, keert u terug naar het vorige instellingenscherm, wacht u een paar minuten en tikt u opnieuw op 'Datum en tijd'. Als u een bericht over een tijdzone-update ziet onderaan de instellingen voor datum en tijd, herstart u het apparaat om de update op te halen. Wacht een paar minuten en herstart uw Apple Watch.

Op een Apple TV

Voor deze stappen is tvOS 10 of nieuwer vereist op Apple TV (4e generatie) en Apple TV 4K. Als dit niet op uw Apple TV beschikbaar is, kunt u de tijdzone handmatig instellen.

1. Zorg ervoor dat de Apple TV is verbonden met internet.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Tijdzone'. Als u een bericht ziet met de melding dat bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar is, herstart u de Apple TV om de update op te halen.
  3. Als u het bericht niet ziet, houdt u de menuknop op uw Apple TV Remote ingedrukt om naar het beginscherm te gaan. Wacht een paar minuten en keer dan terug naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > Tijdzone'. Als u het bericht nu ziet, herstart u de Apple TV om de update op te halen.

Op een Mac

Voor deze stappen is macOS High Sierra vereist. Als deze versie niet op uw Mac beschikbaar is, kunt u de tijdzone handmatig instellen.

1. Zorg ervoor dat de Mac is verbonden met internet.
  2. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'.
  3. Als u een bericht ziet met de melding dat bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar is, herstart u de Mac.
  4. Als u de melding niet ziet, sluit u 'Systeemvoorkeuren', wacht u een paar minuten en opent u opnieuw de voorkeuren voor datum en tijd. Als u een bericht over een tijdzone-update ziet onderaan de voorkeuren voor datum en tijd, herstart u uw apparaat om de update op te halen.

De tijdzone handmatig instellen

• iPhone, iPad, iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'. Controleer of 'Stel automatisch in' is uitgeschakeld en kies een tijdzone.
  • Apple Watch: stel de tijdzone in op de iPhone die is gekoppeld aan uw Apple Watch.
  • Apple TV: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Tijdzone'. Controleer of 'Stel automatisch in' is uitgeschakeld en kies een tijdzone.
  • Mac: kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'. In het paneel 'Tijdzone' controleert u of 'Stel tijdzone automatisch in op basis van huidige locatie' is gedeselecteerd en kiest u een tijdzone. U moet wellicht klikken op  om deze instellingen te ontgrendelen voordat u wijzigingen kunt doorvoeren.

De optie om automatische datum- en tijdupdates in te schakelen is wellicht niet beschikbaar bij alle mobiele aanbieders of in alle landen of regio's.