iMessage-apps gebruiken op een iPhone en iPad

Met iMessage-apps kunt u samenwerken met anderen via gesprekken, stickers aan berichten toevoegen, muziek delen enzovoort zonder hiervoor Berichten te hoeven verlaten.

iPhone met iMessage-apps in een gesprek in Berichten

Aan de slag

iPhone waarop wordt getoond hoe u iMessage-apps kunt vinden

iMessage-apps in de applade vinden

De applade biedt snelle toegang tot apps die u kunt gebruiken met Berichten. De applade weergeven:

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Maak aan' Maak bericht aan om aan een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Veeg naar links of naar rechts over de applade om de app te vinden die u wilt gebruiken.

Apps die zich automatisch in uw applade bevinden

Store: download iMessage-apps om met Berichten te gebruiken.

Foto's: voeg snel foto's toe aan uw berichten rechtstreeks vanuit de app.

Muziek: deel onlangs afgespeelde nummers vanuit Apple Music.

Digital Touch: gebruik Digital Touch om schetsen, tikken, kusjes, hartslagen en meer te verzenden.

#beelden*: vind honderden trending GIF's om toe te voegen aan uw berichten.

Apple Cash: geld verzenden en ontvangen met mensen die u kent.*

Memoji: maak en deel een bewegende memoji die uw stem gebruikt en uw gezichtsuitdrukkingen nabootst.**

Memoji-stickers: maak uw eigen memoji-stickers aan om uw persoonlijkheid en stemming tot uitdrukking te brengen.

Audioberichten: Berichten versturen en ontvangen op de iPhone met uw stem of andere audio.

*#beelden en Apple Cash zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Als u een probleem vindt of als u materiaal in #beelden onacceptabel vindt, kunt u het materiaal melden of de #beelden-app verwijderen.

**Om een memoji te kunnen gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad nodig.

iPhone waarop wordt getoond hoe u iMessage-apps kunt downloaden

iMessage-apps downloaden

U kunt apps om met iMessage te gebruiken, vinden en downloaden in de App Store voor iMessage. Dit doet u als volgt:

1. Tik op het Store-symbool App Store-symbool om naar de App Store voor iMessage te gaan.
  2. Tik op downloadsymbool of op het prijssymbool naast de app en tik vervolgens op 'Installeer'. U moet mogelijk uw Apple ID-wachtwoord invoeren om uw aankoop te voltooien.
  3. Tik op de grijze lijn  of de sluitknop  om terug te gaan naar het bericht.

Als de app is gedownload, kunt u deze in uw applade vinden.

In sommige apps kunt u extra aankopen doen binnen de app. Als u Delen met gezin configureert, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om app-downloads en aankopen vanuit app te beheren. Lees meer over aankopen vanuit app.

iPhone waarop wordt getoond hoe u iMessage-apps kunt verwijderen of toevoegen

iMessage-apps beheren

U kunt apps die u het vaakst gebruikt, toevoegen aan Favorieten, zodat u er snel toegang toe hebt in de applade. U kunt ook de volgorde van apps in de applade wijzigen, apps verwijderen die u niet wilt en meer. Dit doet u als volgt:

1. Veeg in de applade naar links en tik op de knop 'Meer' symbool 'Meer'.
  2. Tik linksboven op 'Wijzig' om het volgende te doen:
    • Tik op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe' om een app toe te voegen aan 'Favorieten'.
    • U verwijdert een app uit 'Favorieten' door te tikken op de knop 'Verwijder' knop 'Verwijder' en vervolgens op 'Verwijder uit favorieten'.
    • Om de volgorde van apps in de applade te wijzigen, houdt u de grijze lijnen symbool met drie lijnen ingedrukt en zet u de apps in de gewenste volgorde.
    • Om een app te verbergen, schakelt u deze uit.
  3. Tik op 'Gereed'.

iPhone waarop wordt getoond hoe u iMessage-apps verwijdert

iMessage-apps verwijderen

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Maak aan' Maak bericht aan om aan een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Veeg naar links over de applade en tik op de knop 'Meer' symbool 'Meer'.
  4. Veeg naar links over de app en tik vervolgens op 'Verwijder'.
  5. Tik op 'Gereed'.

Meer doen met iMessage

Gebruik de App Store op uw iPhone, iPad, Apple TV of computer om apps te downloaden.