iMessage-apps gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Met iMessage-apps kunt u samenwerken met anderen via gesprekken, stickers aan berichten toevoegen, muziek delen en meer zonder hiervoor Berichten te hoeven verlaten.

iMessage-apps

Aan de slag

applade

iMessage-apps in de applade vinden

De applade biedt snelle toegang tot apps die u kunt gebruiken met Berichten.

De applade weergeven:

1. Open Berichten.
  2. Tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Veeg naar links of naar rechts over de applade om de app te vinden die u wilt gebruiken.

Dit zijn enkele apps die automatisch in uw applade staan:

Store: download iMessage-apps om met Berichten te gebruiken.

Foto's: voeg snel foto's toe aan uw berichten rechtstreeks vanuit de app.

Muziek: deel onlangs afgespeelde nummers vanuit Apple Music.

Digital Touch: gebruik Digital Touch om schetsen, tikken, kusjes, hartslagen en meer te verzenden.

#beelden*: vind honderden trending GIF's om toe te voegen aan uw berichten.

Apple Pay: verstuur en ontvang geld met Apple Pay.*

*#beelden en Apple Pay zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Als u een probleem vindt of als u materiaal in #beelden onacceptabel vindt, kunt u het materiaal melden of de #beelden-app verwijderen.

iMessage-apps downloaden

iMessage-apps downloaden

U kunt apps om met iMessage te gebruiken, vinden en downloaden in de App Store voor iMessage. Dit doet u als volgt:

1. Tik op App Store-symbool om naar de App Store voor iMessage te gaan.
  2. Tik op downloadsymbool of op het prijssymbool naast de app en tik vervolgens op 'Installeer'. U moet mogelijk uw Apple ID-wachtwoord invoeren om uw aankoop te voltooien.
  3. Tik op  om terug te keren naar uw bericht.

Als de app is gedownload, kunt u deze in uw applade vinden.

In sommige apps kunt u extra aankopen doen binnen de app. Als u 'Delen met gezin' configureert, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om appdownloads en aankopen vanuit de app te beheren. Meer informatie over aankopen vanuit de app.

iMessage-apps beheren

iMessage-apps beheren

U kunt apps die u het vaakst gebruikt, toevoegen aan Favorieten, zodat u er snel toegang toe hebt in de applade. U kunt ook de volgorde van apps in de applade wijzigen, apps verwijderen die u niet wilt en meer. Dit doet u als volgt:

1. Veeg in de applade naar links en tik op symbool Meer.
  2. Tik rechtsboven op 'Wijzig' om het volgende te doen:
    • Om een app toe te voegen aan 'Favorieten', tikt u op plusteken.
    • Als u een app uit 'Favorieten' wilt verwijderen, tikt u op verwijdersymbool en vervolgens op 'Verwijder uit favorieten'.
    • Om de volgorde van apps in de applade te wijzigen, houdt u symbool met drie lijnen ingedrukt en zet u de apps in de gewenste volgorde.
    • Om een app te verbergen, schakelt u deze uit.
  3. Tik op 'Gereed'.

iMessage-apps verwijderen

iMessage-apps verwijderen

1. Open Berichten.
  2. Tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Veeg naar links over de applade en tik op symbool Meer.
  4. Veeg naar links over de app en tik vervolgens op 'Verwijder'.

Meer doen met iMessage

Gebruik Animoji om geanimeerde figuren te maken en delen die uw stem gebruiken en uw gezichtsuitdrukkingen overnemen. En met iOS 12 kunt u Memoji gebruiken die passen bij uw persoonlijkheid en stemming.

Gebruik de App Store op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of computer om apps te downloaden.