iMessage-apps gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Met iMessage-apps kunt u samenwerken met anderen via gesprekken, stickers aan berichten toevoegen, muziek delen en meer zonder hiervoor Berichten te moeten verlaten.

Aan de slag

iMessage-apps in de applade vinden

De applade biedt snelle toegang tot apps die u kunt gebruiken met Berichten.

De applade weergeven:

1. Open de Berichten-app.
  2. Tik op  en voer een contact in of tik op een bestaand gesprek.
  3. Tik op  en veeg naar links of rechts over de applade om de app te vinden die u wilt gebruiken.

Dit zijn enkele apps die automatisch in uw applade staan:

Store: download iMessage-apps om met Berichten te gebruiken.

Recent: bekijk onlangs gebruikte apps om te gebruiken met Berichten, zoals stickers, afbeeldingen en meer.

Muziek: deel onlangs afgespeelde nummers vanuit Apple Music.

Digital Touch: gebruik Digital Touch om schetsen, tikken, kusjes, hartslagen en meer te verzenden.

#beelden*: vind honderden trending GIF's om toe te voegen aan uw berichten.

Apple Pay: verstuur en ontvang geld met Apple Pay.*

*#afbeeldingen en Apple Pay zijn niet in alle landen beschikbaar. Als u een probleem vindt of als u materiaal in #beelden onacceptabel vindt, kunt u het materiaal melden of de #beelden-app verwijderen.

Een app gebruiken met iMessage

1. Open Berichten en tik op . Voer een contactpersoon in of tik op een bestaand gesprek.
  2. Tik op  om de applade te openen.
  3. Veeg naar links of naar rechts over de applade om de app te vinden die u wilt gebruiken. Tik vervolgens op de app om deze te openen.
    • Als u een sticker wilt toevoegen, houdt u een sticker ingedrukt en sleept u deze naar de tekstballon. De sticker wordt automatisch verstuurd nadat u deze aan het bericht hebt toegevoegd. U kunt ook knijpen of zoomen om de grootte van stickers aan te passen voor u ze verzendt.
    • Als u een app wilt gebruiken in uw bericht, opent u deze of tikt u op het materiaal dat u wilt toevoegen aan uw bericht.
  4. Tik op  om het bericht te versturen.

Krijgt u een bericht via een iMessage-app die u niet hebt? Tik op de blauwe naam onder de app om deze te downloaden.

iMessage-apps downloaden

U kunt apps om met iMessage te gebruiken, vinden en downloaden in de App Store voor iMessage. Dit doet u als volgt:

1. Om naar de App Store voor iMessage te gaan, opent u de applade en tikt u op .
  2. Tik op  naast de app en tik op 'Installeer'.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  4. Tik op  om terug te keren naar uw bericht.

Als de app is gedownload, kunt u deze in de applade vinden.

In sommige apps kunt u extra aankopen doen binnen de app. Als u 'Delen met gezin' configureert, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om appdownloads en aankopen vanuit de app te beheren. Meer informatie over aankopen vanuit de app.

iMessage-apps beheren

U kunt apps die u het vaakst gebruikt, toevoegen aan Favorieten, zodat u er snel toegang toe hebt in de applade. U kunt ook de volgorde van apps in de applade wijzigen, apps verwijderen die u niet wilt en meer. Dit doet u als volgt:

1. Tik op  om de applade te openen. Tik vervolgens op .
  2. Tik rechtsboven op 'Wijzig' om het volgende te doen:
    • Om een app toe te voegen aan 'Favorieten', tikt u op
    • Om een app te verwijderen, tikt u op .
    • Om de volgorde van apps in de applade te wijzigen, houdt u ingedrukt en zet u de apps in de gewenste volgorde.
    • Om een app te verbergen, schakelt u deze uit.
  3. Tik op 'Gereed'.

iMessage-apps verwijderen

1. Open Berichten.
  2. Tik op . Voer een contactpersoon in of tik op een bestaand gesprek.
  3. Tik op . Veeg nu naar links over de applade en tik op .
  4. Veeg naar links over de app en tik vervolgens op 'Verwijder'.

Meer informatie

Gebruik de App Store op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of computer om apps te downloaden.