Over de beveiligingsinhoud van Safari 9.1.2

In dit artikel wordt de beveiligingsinhoud van Safari 9.1.2 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van zijn klanten onthult, bespreekt of bevestigt Apple geen beveiligingsproblemen totdat een onderzoek heeft plaatsgevonden en er patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Safari 9.1.2

Uitgebracht op 18 juli 2016

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2016-4589: Tongbo Luo en Bo Qu van Palo Alto Networks

CVE-2016-4622: Samuel Gross in samenwerking met Zero Day van Trend Micro

CVE-2016-4623: Apple

CVE-2016-4624: Apple

CVE-2016-4586: Apple

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: een bezoek aan een kwaadaardige website kan afbeeldingsgegevens vanaf een andere website vrijgeven

Beschrijving: er bestond een timingprobleem bij het verwerken van SVG. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2016-4583: Roeland Krak

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot een denial of service van het systeem.

Beschrijving: een probleem met geheugenverbruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2016-4592: Mikhail

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: een bezoek aan een kwaadaardige website kan leiden tot het lekken van gevoelige gegevens

Beschrijving: er was een probleem met de bevoegdheden bij de verwerking van de locatievariabele. Dit is verholpen door extra controles van de eigendomsrechten.

CVE-2016-4591: ma.la van LINE Corporation

WebKit

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot vervalsing van de gebruikersinterface

Beschrijving: er was een probleem met oorsprongovername bij het parseren van about:-URL's. Dit is verholpen door een verbeterde validatie van beveiligingsbronnen.

CVE-2016-4590: xisigr van Xuanwu Lab van Tencent (www.tencent.com)

WebKit JavaScript Bindings

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het uitvoeren van script in de context van een niet-HTTP-service

Beschrijving: er bestond een XPXSS-probleem (cross-protocol cross-site scripting) in Safari bij het indienen van formulieren bij niet-HTTP-services compatibel met HTTP/0.9. Dit probleem is verholpen door scripts en invoegtoepassingen uit te schakelen voor resources die worden geladen via HTTP/0.9.

CVE-2016-4651: Obscure

Het laden van pagina's in WebKit

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: een kwaadwillig vervaardigde website kan gegevens 'cross-origin' exfiltreren

Beschrijving: er bestond een cross-site scripting-probleem bij het doorverwijzen van URL's in Safari. Dit probleem is verholpen door verbeterde URL-validatie met betrekking tot doorverwijzing.

CVE-2016-4585: Takeshi Terada van Mitsui Bussan Secure Directions, Inc. (www.mbsd.jp)

Het laden van pagina's in WebKit

Beschikbaar voor: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 en OS X El Capitan v10.11.6

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2016-4584: Chris Vienneau

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.