Berichteffecten gebruiken met iMessage op uw iPhone, iPad en iPod touch

Maak uw iMessages nog expressiever met memoji-stickereffecten, balloneffecten, animaties op volledig scherm, camera-effecten en meer.

U hebt iMessage nodig om berichteffecten te versturen. Leer over het verschil tussen iMessage en sms/mms. Er zijn afhankelijk van uw aanbieder mogelijk tarieven van toepassing voor het versturen van sms- of mms-berichten. Als u iMessage gebruikt en er geen wifinetwerk beschikbaar is, zijn er mogelijk tarieven voor mobiele data van toepassing.

Een bericht met effecten verzenden

Met berichteffecten kunt u balloneffecten gebruiken om het uiterlijk van uw berichtballonnen te wijzigen of effecten op volledig scherm gebruiken om het scherm te animeren. U kunt zelfs een memoji-sticker met balloneffecten of effecten op volledig scherm toevoegen.

Een balloneffect toevoegen

Gebruik balloneffecten om uw berichten te animeren met verschillende uitdrukkingen:

1. Open Berichten en tik op  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Voer uw bericht in of voeg een foto in en houd knop 'Verstuur bericht' ingedrukt.
  3. Tik op de grijze stipvoorbeeld van berichtballon om een voorbeeld van balloneffecten te bekijken.
  4. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Als u een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op de knop 'Speel opnieuw af' knop 'Speel berichteffect opnieuw af' onder het bericht. Als u geen balloneffecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

Een schermvullend effect toevoegen

Met schermvullende effecten kunt u uw scherm animeren met een echo, schijnwerper en andere effecten:

1. Open Berichten en tik op  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Typ uw bericht.
  3. Houd knop 'Verstuur bericht' ingedrukt en tik op 'Scherm'.
  4. Veeg naar links om de schermvullende effecten te bekijken.
  5. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Als u een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op de knop 'Speel opnieuw af' 'Speel berichteffect opnieuw af' onder het bericht. Als u geen schermvullende effecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

Een bericht met camera-effecten versturen

Met camera-effecten in iOS 12 en hoger en in iPadOS kunt u uw gesprekken nog levendiger maken. Maak en deel snel een foto of video met animoji, memoji, filters, tekst, grappige stickers en meer. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en tik op  om een nieuw bericht aan te maken. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op de cameraknop camerasymbool.
  3. Tik op de knop 'Effecten' effectensymbool en selecteer vervolgens 'Animoji'* animoji-symbool, 'Filters' filtersymbool, 'Tekst' tekstsymbool, 'Vormen' vormensymbool, 'Memoji-stickers' , 'Emoji-stickers'  of een iMessage-app. U kunt meerdere effecten toevoegen aan een foto of video.
  4. Nadat u het gewenste effect hebt geselecteerd, tikt u op 'Gereed'.
  5. Tik op symbool 'Verstuur bericht' om te versturen of tik op 'Gereed' om een persoonlijk bericht toe te voegen. Als u de foto of video niet wilt versturen, tikt u op x-symbool in de rechterbovenhoek van de foto of video.

U hebt een compatibele iPhone of iPad nodig om animoji of memoji te gebruiken.

Met expressies reageren op een bericht

Met Tapback kunt u snel reageren op berichten met expressies, zoals een duim omhoog of een hartje. Als u met een Tapback wilt reageren op een bericht, volgt u deze stappen:

1. Open een gesprek in Berichten.
  2. Dubbeltik op de tekstballon of foto waarop u wilt reageren.
  3. Selecteer de Tapback die u wilt verzenden.

U kunt Tapback ook gebruiken in groepsgesprekken . Als u wilt zien wie er met een Tapback heeft gereageerd, tikt u erop.

Een handgeschreven bericht versturen

U kunt uw berichten personaliseren door een notitie in uw eigen handschrift toe te voegen. Uw vrienden en familie zien dat het bericht wordt geanimeerd, alsof u aan het schrijven bent terwijl ze kijken. Als u een handgeschreven bericht wilt verzenden, volgt u deze stappen:

1. Open Berichten en tik op  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Als u een iPhone hebt, draait u deze in de liggende stand. Als u een iPad hebt, tikt u op handschriftsymbool op het toetsenbord.
  3. Schrijf uw bericht of selecteer een van de opties aan de onderkant van het scherm.
  4. Als u opnieuw moet beginnen, tik dan op 'Herstel' of 'Wis'. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'. Tik vervolgens op stuur bericht om het bericht te versturen.

Meer doen met Berichten