Berichteffecten gebruiken met iMessage op uw iPhone, iPad en iPod touch

Maak uw iMessages nog expressiever met balloneffecten, animaties op volledig scherm, camera-effecten en meer.

U hebt iMessage nodig om berichteffecten te versturen. Als u niet zeker weet of u iMessage- of sms/mms-berichten gebruikt, leest u meer over de verschillen. Er zijn afhankelijk van uw aanbieder mogelijk tarieven van toepassing voor het versturen van sms- of mms-berichten. Als u iMessage gebruikt en er geen wifinetwerk beschikbaar is, zijn er mogelijk tarieven voor mobiele data van toepassing.

Een bericht met effecten verzenden

Met berichteffecten kunt u balloneffecten gebruiken om de manier waarop uw tekstballon eruitziet, te wijzigen. U kunt ook schermvullende effecten gebruiken om het scherm te animeren wanneer u een bericht verzendt.

balloneffecten

Een balloneffect toevoegen

U kunt balloneffecten gebruiken om uw tekstballonnen te animeren met verschillende expressies. Als u een bericht met een balloneffect wilt verzenden, volgt u deze stappen:

1. Open Berichten en tik op knop 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Voer uw bericht in of voeg een foto in en houd knop 'Verstuur bericht' ingedrukt.
  3. Tik op ballon van voorvertoning van bericht om voorvertoningen van balloneffecten te zien.
  4. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Als u een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op knop 'Speel berichteffect opnieuw af' onder het bericht. Als u geen balloneffecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

schermvullende effecten

Een schermvullend effect toevoegen

Met schermvullende effecten kunt u uw scherm animeren met een echo, schijnwerper en andere effecten. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en tik op knop 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Typ uw bericht.
  3. Houd knop 'Verstuur bericht' ingedrukt en druk op 'Scherm'.
  4. Veeg naar links om de schermvullende effecten te bekijken.
  5. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Als u een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op 'Speel berichteffect opnieuw af' onder het bericht. Als u geen schermvullende effecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

camera-effecten

Een bericht met camera-effecten versturen

Met camera-effecten in iOS 12 kunt u uw gesprekken nog levendiger maken. Maak en deel snel een foto of video met Animoji, Memoji, filters, tekst, grappige stickers en meer. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en tik op 'Schrijf bericht' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op camerasymbool.
  3. Tik op effectensymbool en selecteer vervolgens Animoji* Animoji-symbool, Filters filtersymbool, Tekst tekstsymbool, Vormen vormensymbool of een iMessage-app. U kunt meerdere effecten toevoegen aan een foto of video.
  4. Nadat u het effect hebt geselecteerd dat u wilt gebruiken, tikt u op X-symbool in de rechterbenedenhoek en vervolgens op camerasymbool.
  5. Tik op symbool 'Verstuur bericht' om de foto of video te versturen of tik op 'Gereed' om een ​​persoonlijk bericht toe te voegen voordat u uw foto verstuurt. Als u de foto niet wilt versturen, tikt u op x-symbool in de rechterbovenhoek van de foto.

* U hebt een iPhone X of nieuwer nodig om Animoji en Memoji te gebruiken.

expressies met tapback

Met expressies reageren op een bericht

Met Tapback kunt u snel reageren op berichten met expressies, zoals een duim omhoog of een hartje. Als u met een Tapback wilt reageren op een bericht, volgt u deze stappen:

1. Open een gesprek in Berichten.
  2. Dubbeltik op de tekstballon of foto waarop u wilt reageren.
  3. Selecteer de Tapback die u wilt verzenden.

U kunt Tapback ook gebruiken in groepsgesprekken . Als u wilt zien wie er met een Tapback heeft gereageerd, tikt u erop.

handgeschreven notities

Een handgeschreven bericht versturen

U kunt uw berichten personaliseren door een notitie in uw eigen handschrift toe te voegen. Uw vrienden en familie zien dat het bericht wordt geanimeerd, alsof u aan het schrijven bent terwijl ze kijken. Als u een handgeschreven bericht wilt verzenden, volgt u deze stappen:

1. Open Berichten en tik op 'Schrijf bericht' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Als u een iPhone hebt, draait u deze in de liggende stand. Als u een iPad hebt, tik dan op liggende-standsymbool op het toetsenbord.
  3. Schrijf uw bericht of selecteer een van de opties aan de onderkant van het scherm.
  4. Als u opnieuw moet beginnen, tik dan op 'Herstel' of 'Wis'. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'. Tik vervolgens op verstuur bericht om het bericht te versturen.

Doe meer met Berichten