Een beheerde Apple ID gebruiken voor iTunes U

Lees over de verschillen tussen het gebruik van een persoonlijke en een beheerde Apple ID voor iTunes U.

Net als met uw persoonlijke Apple ID kunt u met een beheerde Apple ID het volgende doen:

• Inloggen op een persoonlijk apparaat
  • Inloggen op een gedeeld apparaat
  • Toegang krijgen tot Apple voorzieningen als iCloud, iTunes U en Apple School Manager

In tegenstelling tot uw persoonlijke Apple ID's behoren beheerde Apple ID's toe aan een instelling of school. De instelling kan wachtwoorden opnieuw instellen, aankoop- en communicatiemogelijkheden inperken en beheer op basis van rollen instellen.

Beheerde Apple ID's en beheerde iTunes U-cursussen

• Wanneer u een beheerde Apple ID gebruikt om een iTunes U-cursus aan te maken, is dit een beheerde cursus. iTunes U koppelt u automatisch aan de instelling die is opgegeven in Apple School Manager.
  • De onderwijsinstelling van de cursus die hoort bij uw Apple School Manager-instelling, kan niet worden gewijzigd.
  • Uw beheerde Apple ID wordt automatisch verbonden met uw Apple School Manager-instelling. iTunes U biedt onbeperkte opslagruimte voor cursusmateriaal en kan meer dan 50 ingeschreven leerlingen accepteren.

Inschrijving voor iTunes U-cursussen en leerlingenlijst

Wanneer een leerkracht een beheerde cursus maakt, moet deze een beheerde Apple ID gebruiken. Ook de leerlingen die zich inschrijven, moeten beheerde Apple ID's gebruiken. De leerkracht en de leerlingen moeten deel uitmaken van dezelfde Apple School Manager-instelling.

Wanneer u een beheerde Apple ID gebruikt om een cursus te maken, kunt u alle ingeschreven leerlingen automatisch toevoegen aan de beheerde klas. Vooropgesteld dat de klasgegevens in Apple School Manager zijn geïmporteerd, kunt u gewoon 'Gebruik Apple School' selecteren en vervolgens uw klassenlijst. Als de klasgegevens veranderen, bijvoorbeeld als er een leerling wordt toegevoegd, werkt iTunes U de cursusinschrijving bij wanneer het programma synchroniseert.

Als u 'Maak een nieuwe cursus aan' kiest, kunt u handmatig informatie over de cursus invoeren. Als u leerlingen wilt toevoegen, importeert u klassen uit Apple School Manager of laat u de leerlingen een inschrijvingscode gebruiken om zich handmatig in te schrijven.

Een cursus verplaatsen naar uw beheerde Apple ID

Het kan gebeuren dat uw instelling overschakelt op Apple School Manager en beheerde Apple ID's terwijl u aanvankelijk een persoonlijke Apple ID hebt gebruikt om een iTunes U-cursus aan te maken. Als dit gebeurt, stuurt u een kopie van de cursus naar uw beheerde Apple ID om deze om te zetten in een beheerde cursus.

iTunes U maakt een momentopname van uw oorspronkelijke cursus, inclusief alle infopagina's, berichten en materialen. Er wordt niets veranderd. Als leerlingen zijn ingeschreven voor de oorspronkelijke cursus, worden ze uit de momentopname van de iTunes U-cursus verwijderd.

Cursusbijdragers

Als u een persoonlijke Apple ID gebruikt als primaire Apple ID, kunt u zichzelf toevoegen als bijdrager voor een beheerde cursus. Een leerling die is ingeschreven voor een beheerde cursus, kan geen cursusbijdrager zijn.