Een link maken naar andere plaatsen in een document in Pages

Maak een link naar tekst in een tekstverwerkingsdocument of naar een andere pagina in een paginalay-outdocument.

Een link maken naar andere plaatsen in uw document in Pages op iPhone en iPad

U kunt een link maken naar tekst in uw tekstverwerkingsdocument of naar een andere pagina in uw paginalay-outdocument vanuit andere tekst, vormen, lijnen, afbeeldingen, tekeningen en geanimeerde tekeningen.

Een link maken naar tekst in een tekstverwerkingsdocument

In een tekstverwerkingsdocument gebruikt u bladwijzers om van tekst of een object een link te maken naar andere tekst in hetzelfde document.

1. Selecteer de tekst waarnaar u de link wilt maken.
  2. Tik op 'Bladwijzer' in het venstermenu. U moet mogelijk op de pijl naar rechts  tikken om 'Bladwijzer' te zien. Als u 'Bladwijzers' niet ziet wanneer u er een wilt toevoegen, kan het zijn dat uw document een paginalay-outdocument is.
  3. Selecteer de tekst of het object waarvan u een link wilt maken.
  4. Tik op 'Koppel'. U moet mogelijk op de pijl naar rechts  tikken om 'Koppel' te zien.
  5. Tik op 'Koppel met' en kies 'Bladwijzer'.
  6. Tik op 'Bladwijzer' en kies de bladwijzer die u zojuist hebt aangemaakt of kies een andere bladwijzer. Pages stelt bladwijzers voor op basis van de alineastijlen die u hebt gebruikt in uw document. Lees hoe u deze alineastijlsuggesties wijzigt op een iPhone of iPad.
  7. Tik op het document om de instellingen te sluiten.

Als u een bladwijzer een naam wilt geven of helemaal wilt verwijderen, tikt u op de knop 'Meer'  en tikt u achtereenvolgens op 'Bladwijzers' en 'Wijzig'. Tik op een bladwijzer om de naam ervan te wijzigen. Tik op de knop 'Verwijder'  en tik vervolgens op 'Verwijder' om een bladwijzer te verwijderen. Tik op 'Gereed' om uw wijzigingen te bewaren.

Een link maken naar een andere pagina in een paginalay-outdocument

In een paginalay-outdocument kunt u van tekst of een object een link maken naar een andere pagina van het document.

1. Selecteer de tekst of het object waarvan u een link wilt maken.
  2. Tik op 'Koppel'. Het kan zijn dat u op de rechterpijl  moet tikken om 'Koppel' te zien.
  3. Tik op 'Koppel met' en kies 'Pagina'.
  4. Tik op de paginaminiatuurweergave en kies dan het paginanummer waarnaar u wilt koppelen.
  5. Tik op het document om de instellingen te sluiten.

Een link maken naar andere plaatsen in uw document in Pages voor Mac en Pages voor iCloud

U kunt een link maken naar tekst in uw tekstverwerkingsdocument of naar een andere pagina in uw paginalay-outdocument vanuit andere tekst, vormen, lijnen, afbeeldingen, tekeningen en geanimeerde tekeningen.

Een link maken naar tekst en objecten in een tekstverwerkingsdocument

In een tekstverwerkingsdocument gebruikt u bladwijzers om van tekst of een object een link te maken naar andere tekst in hetzelfde document.

1. Selecteer de tekst waarnaar u de link wilt maken.
  2. Klik op de knop 'Document'  op de Mac of de knop 'Document'  in Pages voor iCloud.
  3. Klik op het tabblad 'Bladwijzers'. Als u het tabblad 'Bladwijzers' niet ziet, is uw document mogelijk een paginalay-outdocument.
  4. Klik op 'Voeg bladwijzer toe'. De bladwijzer wordt weergegeven in de lijst 'Bladwijzers'.
  5. Selecteer de tekst of het object waarvan u een link wilt maken.
  6. Control-klik de geselecteerde tekst. Kies 'Voeg link toe' > 'Bladwijzer'.
  7. Klik op het venstermenu 'Bladwijzer' en kies de bladwijzer waarnaar u een link wilt maken. Pages stelt ook bladwijzers voor op basis van de alineastijlen die u hebt gebruikt in uw document. U kunt de alineastijlen wijzigen die Pages voorstelt.
  8. Klik op 'Ga naar bladwijzer'. Het document springt naar de locatie van de gekoppelde bladwijzer.

U kunt de link naar elke bladwijzer bijhouden in de lijst 'Bladwijzers'. Control-klik op de bladwijzernaam en kies dan 'Ga naar link'.

Als u een link wilt wijzigen of verwijderen, Control-klikt u op de link en kiest u een optie.

Een link maken naar een andere pagina van een paginalay-outdocument

In een paginalay-outdocument kunt u van tekst of een object in uw document een link maken naar een andere pagina van het document.

1. Selecteer de tekst waarvan u een link wilt maken.
  2. Control-klik op de geselecteerde tekst of het geselecteerde object. Kies 'Voeg link toe' > 'Pagina'.
  3. Klik op het Pagina-venstermenu en kies vervolgens de pagina waarnaar u wilt koppelen.
  4. Klik op 'Ga naar pagina'. Het document springt naar de pagina.