Wat is het verschil tussen apparaatopslag en iCloud-opslag?

Apparaatopslag is de beschikbare opslagruimte op uw iPhone, iPad, Mac of ander Apple apparaat. Met iCloud-opslag kunt u uw materiaal in de cloud opslaan om uw opslag te optimaliseren en op al uw apparaten toegang te krijgen tot bestanden.

Apparaatopslag

Een Apple apparaat zoals een iPhone, iPad of Mac wordt geleverd met een bepaalde hoeveelheid opslagruimte. Hoe meer opslagruimte uw apparaat heeft, hoe meer muziek, apps, foto's en ander materiaal u op dat apparaat kunt opslaan. Als de opslag van uw apparaat (bijna) vol is, kunt u een melding ontvangen.

Hier leest u hoe u controleert hoeveel van uw apparaatopslag u hebt gebruikt en hoe u uw opslagruimte, indien nodig, kunt optimaliseren en beheren.

De apparaatopslag op uw iPhone of iPad controleren

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op 'iPhone-opslag' of 'iPad-opslag' om te controleren hoeveel van uw apparaatopslag u hebt gebruikt.
    Uw iPhone-opslag controleren

Als u opslagruimte op uw iPhone of iPad wilt vrijmaken:

De apparaatopslag op uw Mac controleren

1. Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de hoek van het scherm.
    De optie 'Over Mac' in het Apple-menu
  2. Selecteer 'Opslag' om te controleren hoeveel van uw apparaatopslag u hebt gebruikt.
    Uw Mac-opslag controleren

Lees hoe u opslagruimte vrijmaakt op uw Mac.

iCloud-opslag

Om uw opslag te optimaliseren, kunt u ook iCloud-opslag gebruiken. U kunt iCloud-opslag onder andere gebruiken om foto's, video's en reservekopieën van uw apparaat te bewaren en vanaf al uw apparaten toegang te krijgen tot dit materiaal. Wanneer uw iCloud-opslag (bijna) vol is, ontvangt u mogelijk een melding en kunt u meer opslagruimte kopen.

Als u iCloud-opslagruimte wilt vrijmaken:

Uw iCloud-opslag controleren op de iPhone of iPad

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'iCloud' om te zien hoeveel iCloud-opslag u hebt gebruikt.
    Uw iCloud-opslag op de iPhone

Uw iCloud-opslag controleren op de Mac

1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Selecteer 'Apple ID'.
  3. Selecteer 'iCloud' in de navigatiekolom om te zien hoeveel iCloud-opslag u hebt gebruikt.
    Uw iCloud-opslag op de Mac

Uw iCloud-opslag controleren op internet

1. Log in op iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Selecteer 'Accountinstellingen'.
    Accountinstellingen op iCloud.com
  3. Controleer hoeveel iCloud-opslag u hebt gebruikt.
    Uw iCloud-opslag controleren op iCloud.com