Aan de slag met Keynote Live

Gebruik Keynote om uw presentatie af te spelen via internet, zodat iedereen deze op hetzelfde moment kan bekijken op zijn of haar eigen apparaat, ongeacht waar hij of zij is.

Voordat u begint

U moet Keynote voor iOS of Mac bijwerken naar de meest recente versie om uw presentatie online af te spelen met Keynote Live. U kunt ook Keynote gebruiken op iCloud.com. U moet ook inloggen bij iCloud op uw iPhone, iPad of iPod touch, of op uw Mac en uw presentatie bewaren in iCloud Drive.

U kunt maximaal 100 kijkers uitnodigen die uw presentatie waar dan ook bekijken en maximaal 35 kijkers op uw lokale wifi-netwerk. Kijkers hebben om te kunnen kijken een internetbrowser of de meest recente versie van de Keynote-app nodig voor een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Het is niet noodzakelijk om een iCloud-account te hebben om presentaties te bekijken.

Een presentatie starten op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open uw presentatie in de Keynote-app. Tik op .
  2. Tik op 'Gebruik Keynote Live' en vervolgens op 'Ga door'. Er wordt een Keynote Live-koppeling gemaakt voor uw presentatie.
  3. Tik op 'Nodig kijkers uit'. Selecteer de voorziening waarmee u de uitnodiging wilt versturen en voeg uw kijkers toe. Tik op 'Verstuur' of 'Plaats'. U kunt de koppeling naar de presentatie ook kopiëren en plakken waar u maar wilt.
  4. Als u wilt dat kijkers uw presentatie alleen na het invoeren van een wachtwoord kunnen bekijken, tikt u op 'Meer opties'. Tik op 'Voeg wachtwoord toe', voer vervolgens uw wachtwoord in en tik op 'Gereed'. Verstuur het wachtwoord naar de kijkers die u uitnodigt.
  5. Als uw kijkers klaar zijn, tikt u op 'Speel nu af'. Als u de presentatie een andere keer wilt starten, tikt u op 'Speel later af'. Als u op 'Speel later af' tikt, kunt u meer kijkers uitnodigen en het wachtwoord voor Keynote Live toevoegen of wijzigen. Als u klaar bent om te presenteren, tikt u op  in de knoppenbalk en vervolgens op 'Speel af op Keynote Live'.

Als u Keynote Live gebruikt om een presentatie af te spelen op een iPhone, iPad of iPod touch, kunt u niet de markeringsfunctie gebruiken om te tekenen op dia's.

Een presentatie starten op uw Mac

1. Klik in de knoppenbalk op .
  2. Klik op 'Ga door'. Er wordt een Keynote Live-koppeling gemaakt voor uw presentatie.
  3. Klik op 'Nodig kijkers uit'. Selecteer de voorziening waarmee u de uitnodiging wilt versturen en voeg uw kijkers toe. Klik op 'Verstuur' of 'Plaats'. U kunt de koppeling naar de presentatie ook kopiëren en plakken waar u maar wilt.
  4. Als u wilt dat kijkers uw presentatie alleen na het invoeren van een wachtwoord kunnen bekijken, klikt u op 'Meer opties'. Selecteer 'Vraag om wachtwoord', voer uw wachtwoord in en klik op 'Stel wachtwoord in'. Verstuur het wachtwoord naar de kijkers die u uitnodigt.
  5. Als uw kijkers klaar zijn, klikt u op 'Speel nu af'. Als u de presentatie een andere keer wilt starten, klikt u op 'Speel later af'. Als u op 'Speel later af' klikt, kunt u meer kijkers uitnodigen en het wachtwoord voor Keynote Live toevoegen of wijzigen. Als u klaar bent om te presenteren, klikt u op  in de knoppenbalk en vervolgens op 'Speel af op Keynote Live'.

Een presentatie starten in Keynote voor iCloud

1. Klik in een geopende presentatie op  in de knoppenbalk en selecteer vervolgens 'Gebruik Keynote Live'. Klik op 'Ga door'. Er wordt een koppeling naar uw presentatie gemaakt op iCloud.com. Klik op  voor toegang tot deze koppeling en klik vervolgens op 'Keynote Live-instellingen'.
  2. Als u wilt dat kijkers uw presentatie alleen na het invoeren van een wachtwoord kunnen bekijken, klikt u op 'Meer opties'. Klik op 'Voeg wachtwoord toe', voer uw wachtwoord in en klik op 'Stel wachtwoord in'.
  3. Klik op 'Nodig kijkers uit'. Voer het e-mailadres in van de personen die u wilt uitnodigen en klik vervolgens op 'Stuur'. U kunt de koppeling naar de presentatie ook kopiëren en plakken waar u maar wilt.
  4. Als uw kijkers klaar zijn, klikt u op 'Speel nu af'. Als u de presentatie een andere keer wilt starten, klikt u op 'Speel later af'. Als u op 'Speel later af' klikt, kunt u meer kijkers uitnodigen en het wachtwoord voor Keynote Live toevoegen of wijzigen. Als u klaar bent om te presenteren, klikt u op  in de knoppenbalk en vervolgens op 'Speel af met Keynote Live'.

Over het afspelen van een presentatie

Als u deze presentatie eerder hebt gedeeld en anderen toestemming hebt gegeven om deze te wijzigen, kunnen ze wijzigingen blijven toevoegen terwijl u presenteert. Degenen die de presentatie bekijken, kunnen deze wijzigingen niet zien, tenzij u de presentatie herstart. Alleen u kunt Keynote Live gebruiken om een presentatie weer te geven waarvan u de eigenaar bent, zelfs als u deze deelt met deelnemers.

Als u Keynote Live gebruikt om een presentatie af te spelen, worden de dia's geëxporteerd naar iCloud als tijdelijke bestanden. Zodra u de presentatie start, worden alle bestanden naar de apparaten van de kijkers gestreamd om ervoor te zorgen dat het afspelen soepel verloopt. Alleen kijkers met de Keynote Live-koppeling (en het wachtwoord, als dat is ingesteld) hebben toegang tot de bestanden.

Keynote Remote gebruiken met Keynote Live

Als u Keynote Remote wilt gebruiken om uw Keynote Live-presentatie te bedienen, moet u de presentatie eerst starten met Keynote Live. Nadat u de presentatie hebt gestart, kunt u de afstandsbediening toevoegen en de presentatie bedienen.

Als u de voorstelling via de afstandsbediening start, kunt u deze alleen lokaal afspelen.

Keynote Remote bedient Keynote Live alleen wanneer de presentatie wordt gestart vanuit Keynote voor Mac en Keynote voor iOS.

Keynote Live uitschakelen

Als u niet wilt dat anderen toegang hebben tot de presentatie, schakelt u Keynote Live uit:

• Tik in de geopende presentatie op  op uw iPhone, iPad of iPod touch en vervolgens op 'Keynote Live-instellingen'. Tik op 'Schakel Keynote Live uit'.
  • Klik op uw Mac in de geopende presentatie op  in de knoppenbalk. Klik op 'Schakel Keynote Live uit'.
  • Klik in Keynote voor iCloud op  en kies 'Keynote Live-instellingen'. Klik op 'Zet Keynote Live uit'.

De koppeling naar de presentatie werkt niet langer als u Keynote Live uitschakelt. Als u besluit Keynote Live weer in te schakelen voor deze presentatie, werkt de originele koppeling nog steeds.